Alright, tijd voor een lesje wappie lingo met De Spotter. Maak effe een lekker warm bakje thee voor jezelf, ga er lekker voor zitten, en weet dat je in ieder geval nog iets gaat leren van het weekend.

Vandaag: Cultureel Marxisme. De wappies zijn gek op deze term. Een draadje: Image
Wappies zijn helemaal wild van alles communistisch en Marxistisch noemen. In hun hoofd is communisme de uitleg bij uitstek voor alles wat ze niet leuk vinden, en waarvan ze denken dat het de schuld is van Links.
Even voor de duidelijkheid: Marxisme komt van Karl Marx, de vader van het communisme.

Karl Marx: filosoof, historicus, en politicus.
Communisme: een politiek-economische ideologie die op papier de macht van productie geeft aan de werknemers, en waar iedereen bijdraagt wat kan.
Aangezien we leven in een kapitalistisch systeem (waar communisme het tegenantwoord op is) is het duidelijk dat communisme niet echt wortels heeft gekregen hier.

Wappies denken daar anders over, en geven het de schuld van alles wat ze niet leuk vinden. En da's dom.
En dat komt hierdoor: Cultureel Marxisme komt voort uit Cultureel Bolshevism. Dit is een term die de nazi's gebruikten om politieke dissidenten (lees: progressives, Joodse intellectuelen in Duitsland) in een kwaad daglicht te zetten.
Volgens de nazis probeerden "Bolsheviks" (lees: extreem-linkse communisten onderdeel van een factie opgezet door Lenin) de Westerse cultuur te ondermijnen. Door de jaren heen is de term ook gebruikt om kritiek te veroorloven tegen 'politieke correctheid'. Image
Alle verwachte argumenten kwamen voorbij: Bolsheviks kregen de schuld van het kapot maken van de Christelijke familie compositie (lees: 1 man, 1 vrouw + kinderen). Had je een progressieve kijk op kunst, leven, en seksualiteit? Dan vond Adolf je een Bolshevik.
In andere woorden: andersdenkenden (oftewel: als je niet dacht zoals de nazis) werden weggezet als Bolsheviks, zwartgemaakt, en opgepakt zonder reden. Nouja...op dat ze schuldig waren van dingen vinden die tegen de mainstream in ging.
In de woorden van filosoof Slavoj Žižek:

what the conservative alt-right deplores as the ethical disintegration of our lives (feminism, attacks on patriarchy, political correctness, etc.) must have an external cause.

Basically: "alus wakni leuk fin is bolsjevisum"
Door de jaren heen is de term Bolshevik eigenlijk een beetje verdwenen uit de mainstream. Dat is nu verandert in 'Cultural Marxism'. En net als de originele term van de nazis, heeft ook Culturele Marxism is heftige antisemitische insteek.
De gebruikers van de term (zoals de extreem-rechtse massamoordenaar Anders Breivik, die de term noemde in de inleiding van zijn manifesto) zijn over het algemeen alt-right, cryptofascisten, echte neo-nazis, en wappies die mensen napraten.
Het is een hardnekkige theorie die racisten in staat stelt om hun racisme to verkopen zonder dat het overkomt als racisme. Franse filosoof Jerome Jamin zei: Image
De politieke en fysieke schade die aanhangers van deze theorie aanhangen word hier uitgelegd door de Amerikaanse hooggeleerde Samuel Moyn:
nytimes.com/2018/11/13/opi… Image
Duss....om het af te maken:

-Cultureel bolshevism was anti-progressief. Antisemitisch, en gaf de nazis een vrijbrief om iedereen op te pakken en af te knallen.
-Het is nu Cultureel Marxisme, oftewel: de term die je gebruikt om wat voor haat dan ook goed te praten.
-Het is een theorie die uitbuiting en geweldspleging richting groepen die (al dan niet) verantwoordelijk zijn voor "het kwaad" schade te berokkenen.
-is een term die vrijwel exclusief bij door extreem-rechtse mensen word gebruikt, tegen ieder aannemelijk doelwit.
-Het is direct terug te linken aan antisemitime (Baudet weet dit dondersgoed, maar gebruikt de term als dogwhistle. Zijn fans praten hem alleen maar na).

Wappies zouden deze term niet moeten gebruiken, en al helemaal niet als ze zichzelf met Joden proberen te vergelijken. Image
En we zijn klaar. Als er context mist uit tweets in dit draadje, voel je vrij om zelf met links of info te komen. Zorg alleen wel dat je je opmerkingen gooit onder de relevante tweet zodat het makkelijker is voor derden om meer te weet te komen. :)

Goenavunt. Image

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with De Wappiespotter

De Wappiespotter Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @WappieSpotter

4 May
Wappies op Telegram: je verzint het letterlijk niet. Image
Nu is het wachten op de eerste die huilie huilie gaat doen over het letterlijke gebruik van letterlijk in bovenstaande tweet.

YOUR GRAMMAR MEANS NOTHING TO ME, DUTCHIES.
HOU. OP. MET. ME. HOOR. 🤣 Image
Read 4 tweets
26 Apr
Lorum ipsum uit m'n inbox.
Deel 2
Deel 3:
Read 9 tweets
25 Apr
Het is alweer een tijdje geleden, maar de (vrijwel nooit dagelijkse) Telegram Update is terug! Wat houd wapper Nederland in de openbare ondergrondse krochten van Telegram bezig?

We beginnen de draad met Miriam, voor wie redelijk nadenken een bittere herinnering is.
Torbjorn (een Scandinavische naam) vind het niet zo tof dat Redpill niet gewoon Roodpil heet. Ray ontdekt kanker in de mondkap.

Chip flipt omdat hij wolken niet snapt. Torb denkt dat wolken zo zijn om het koud te houden zodat demonstreren kut is.
Een admin vraagt zich af waarom mensen niet hals over kop hun kanaal willen spammen onder al hun vrienden. Zijn ze dan wel echte strijders?!

Mario kent wat etymologie, en slaat alsnog de plank mis.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!