Goedemorgen. Denken jullie vandaag ook aan alle media die de afgelopen zes jaar een onbeperkt platform hebben gegeven aan giftige FvD-klootzakken? Hoi @NOS, @volkskrant, @Jinek_RTL en @op1npo! Zonder jullie had FvD geen zes zetels winst kunnen boeken en was nazigif niet de norm.
Als iemand voor me wil uitzoeken hoevaak Thierdepier de Oppernazi en Joost Eerdnazi bij @op1npo en @Jinek_RTL te gast zijn geweest dan zou dat heel fijn zijn. Als jullie het antwoord hebben dan hou ik me aanbevolen.
N.B. Het is altijd een keuze om nazi's een platform te geven. Altijd. En dus moeten journalisten en redacties aangesproken worden op hun keuze. Het is hun verantwoordelijkheid.
N.B. 2: als er, ik suggereer maar wat, een nazistische prent in een krant verschijnt, en men moet er wat over zeggen, dan telt "het zag eruit als een nazistische prent" "de hele beeldredactie is 19 jaar oud" "we wisten het allemaal niet" géén excuses aanbieden. Hoi @klokpieter!
N.B. 3: Ik hou van hobby's. Mijn hobby's zijn onder andere kloothommels op dit platform blokkeren. Groetjes!

'My mama said
Baby don't ride that crazy horse
And my mama said
You must push with much force
And my mama said
Go get all that you're after'

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Deborah

Deborah Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @deboormachien

4 May
Lang draadje. 1/ Ik ga jullie een verhaal vertellen over een Duitse man. Dit is een verhaal dat ik liever niet had hoeven te vertellen. Een verhaal met heel veel scheuren en verlies. Een verhaal dat ik talloze keren goed heb laten aflopen in mijn hoofd omdat ik het zo graag wil.
2/ Dit verhaal gaat over een Duitse man die midden jaren dertig merkt dat de grond onder zijn voeten zijn vijand is. Dat de straten zeggen dat hij ongewenst is. Dat hij zijn beroep niet meer mag uitoefenen omdat een landgenoot met absolute macht vindt dat hij geen mens is.
3/ De maatregelen zorgen ervoor dat zijn landgenoten hem niet meer herkennen. Ze vinden dat hij hun levensgeluk kapot maakt. Ze willen meer ruimte voor zichzelf. De Duitse man leert dat het komt door zijn afkomst. Het gaat veel te snel. Hij voelt de grond onder hem wegzakken.
Read 47 tweets
1 Mar
(Draadje) 1/ Hallo @groenlinks,
@GLNijmegen en Quirijn Lokker, ik sta volledig achter @HuubBellemakers. Als kind van een Holocaustoverlevende ben ik blij dat er een witte cisman opstaat. gelderlander.nl/nijmegen/groen…
2/ ik weet ook dat het al jaren niet bon ton is om binnen @groenlinks nazi's (zowaar, jaja) nazi's te noemen. Want dan krijg je dus een gesprek over "de toon" zoals @GLNijmegen nu wil. Ik heb al jaren ruzie over "de toon" met GroenLinksers als ik zeg dat FvD een nazipartij is.
3/ Het is natuurlijk belachelijk dat ik als kind van een Holocaustoverlevende achter een witte cisman moet gaan staan omdat ik vind dat je nazi's nazi's moet noemen, @GLNijmegen. Ik zal even redigeren: "GroenLinks Nijmegen staat pal achter de uitspraak van @HuubBellemakers"
Read 22 tweets
1 Mar
Ik lach niet. En de PVV zit al 15 jaar in de Tweede Kamer. Het is helaas geen fictie.
En ik laat deze ook hier achter. 22 zetels is 22 zetels teveel.

Read 4 tweets
28 Feb
Niet te harden dit, @Nieuwsuur. Jullie bereiden caviaar zelf voor hem en leggen de rode loper uit. Hij praat maar door en het enige dat jullie zeggen is "je schópt, Thierdepier de Oppernazi!" Jullie hadden aanhoudend "je wil niet dat nazi's berecht worden!" moeten constateren.
Hey kijk @Nieuwsuur, zo doen jullie Duitse collega's dit. @ZDFheute laat Höcke aan het einde van het interview zwetend in een hoekje "dit wordt toch niet uitgezonden?" vragen. "Ja hoor meneer Höcke, het wordt uitgezonden. En we typen het ook helemaal uit." zdf.de/nachrichten/he…
En nu jullie toch hier zijn,: meer over de Neurenbergprocessen vind je hier.

nl.m.wikipedia.org/wiki/Processen…
Read 5 tweets
25 Feb
1/ De Februaristaking is vandaag 80 jaar oud geworden. Of 80 jaar jong. Het bekendste, grootste en het enige openlijke protest tegen de jodenvervolging.

februaristaking.nl/februaristakin…
2/ In Amsterdam was er op 22 en 23 februari een razzia geweest. De opgepakte joodse mensen werden bijna allemaal vermoord. De joodse buurt, waar in1593 de eerste Sefardiem zich vestigden, werd kort daarvoor afgesloten door de nazi's.

joodsamsterdam.nl/judenviertel/
3/ De WA was twee weken voor de #Februaristaking langs geweest in de joodse buurt. Ze gebruikten grof geweld tegen alle joodse mensen en vernielden de joodse buurt.

en.m.wikipedia.org/wiki/Weerbaarh…
Read 28 tweets
24 Feb
Nee. Mensen moeten ergens heen hè? En als je dan ook nog eens een avondklok instelt dan kunnen jongeren echt heel weinig. En dan gaan mensen naar het Vondelpark. Dit is géén goede reden voor een avondklok. Er is nooit een goede reden voor een avondklok.
Wat moeten jongeren dan? 3 jaar binnen zitten? Dat kàn niet. Ook al zegt de volksgezondheid dat het moet. En er is echt nooit een goede reden voor een avondklok. Groetjes van het comité de rebeljoodse tegen de avondklok.
En voor de mensen die toch Tante Cor nog noemen: ik zit al een jaar thuis want ik zit in een risicogroep. Ik ben door mijn mentale reserve heen-en ik heb een enorm grote mentale reserve. Ik ben stuk. Mensen zijn er niet op gemaakt om geïsoleerd te kunnen leven. Echt niet.
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!