افغانستان
کدام کشور؟
کدام جنگ؟
بنابر اعلام جو بایدن رییس جمهور آمریکا، ۱۱ سپتامبر(۲۰ شهریور) آخرین روز حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان است.
اما در حالی که تنها چند ماه به خروج آمریکا فرصت باقی است، چه اتفاقاتی در پاکستان در حال وقوع است؟ در صورتی که نشست استانبول میان طالبان و مخالفان در اوایل خرداد برگزار شود، چه اتفاقاتی بر آن تاثیرگذار خواهد بود؟
مروری بر حوادث روز های اخیر راهگشا خواهد بود.
۱. تحرکات طالبان در سراسر افغانستان افزایش یافته است. اما مهم ترین حملات که منجر به پیشروی شده است، در استان بغلان بوده است. شهر بغلان در مرکز استان حدود ۲۳۰ کیلومتر با کابل فاصله دارد.
در این استان دیروز بُرکه و امروز مناطق کهنه و جدید بغلان به تصرف طالبان درآمد. تصرف این مناطق به معنی قطع راه کابل-قندوز و تهدیدی جدی برای راه کابل-مزار شریف است.
در ساعات اخیر خبر هایی از حملات طالبان در غزنی، هلمند و... به گوش میرسد.
۲.چهارشنبه ۱۵ خرداد در کابل مراسمی برای سالگرد انقلاب ۸ ثور ۱۳۷۱ که منجر به سقوط حکومت کمونیستی توسط مجاهدین افغان شد، برگزار شد.
سخنران اصلی مراسم احمد مسعود، فرزند احمد شاه مسعود بود. نکته جالب این مراسم برافراشتن پرچم دولت مجاهدین و پخش سرود ملی دولت مجاهدین بود.
احمد مسعود در این سخنرانی اعلام کرد:
"با رفتن نیروهای خارجی دیگر بهانهای بر ادامه جنگ از سوی طالبان وجود ندارد. با این حال مجاهدین آماده هستند که قربانی بدهند و از سرزمین خویش دفاع کنند، ولی طرفدار صلح هستیم و تحریک طالبان را نیز تشویق میکنیم که از فرصت صلح استفاده کنند تا جنگ
ختم شود."
احمد مسعود برای ساختن یک نظام اسلامی با حضور تمام اقوام و گروه ها اعلام آمادگی کرد و در عین حال تاکید کرد: "در صورتی که دید طرفها این باشد که راه حل مسئله افغانستان نظامی است، ما هم آمادگی نظامی خود را میگیریم."
همزمان با این سخنرانی مردم پنجشیر زادگاه احمد شاه مسعود در حمایت از دولت مجاهدین به خیابان ها آمدند.
۳.اما در خارج از افغانستان چه میگذرد؟
در آمریکا حملات طالبان موجب سوال از جان کربی سخنگوی پنتاگون در نشست ۵ می شد. کربی ضمن اعلام حمایت آمریکا از دولت افغانستان کلمات عجیبی به زبان آورد!
"من فکر میکنم ما باید به یاد داشته باشیم که این کشور آن هاست و باید برایش بجنگند.
این سرزمین آنهاست. این ملت آنهاست."
ژنرال مارک میلی رییس ستاد مشترک ارتش آمریکا در سخنرانی ۳۰ آپریل در پایگاه پرل هاربر در پاسخ به این سوال که آیا نیروهای دولت افغانستان متحد میمانند یا از هم میپاشند، گفت:
"رک و پوست کنده ما هنوز نمی دانیم. باید منتظر بمانیم و ببینیم که در تابستان چگونه اوضاع پیش میرود."
به نظر میرسد با خروج آمریکا از افغانستان و کاهش قدرت دولت ، نیروهای داخلی افغانستان که دولت مستقر را دارای پتانسیل حفظ قدرت نمیبینند، برای کسب قدرت از جنگ سخت گریزان نیستند اما قبل از آن باید به این سوال پاسخ دهند:
ما تا چه زمانی، برای کسب چه قدرتی و برای رسیدن به کدام هدف میخواهیم به این جنگ ادامه دهیم؟
شاید جواب این سوال را احمد مسعود فدرال خواه بهتر از بقیه بداند!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
برترین خرد، عبرتگرفتن است و برترین دوراندیشی، احتیاطکردن و پشتیبانجُستن است و بزرگترین بیخردی، فریبخوردن (و غفلت) است.
حضرت علی (ع) | غررالحِکم
1/ سیزده شامگاه از تجاوز رژیم ...
2/ صهیونیستی به کشورمان گذشت و اکنون در آتشبسی شکننده قرار داریم. این نبرد کوتاه، که هنوز سرانجام آن مشخص نیست، علیرغم تمام تلخیهای خود ـ بهویژه جانباختن بسیاری از هممیهنان غیرنظامی و خسارات واردشده به کشور ـ دربردارندهی «عبرتها»، «اگرها» و «شایدها»ی فراوان است.
3/ چهبسا هیچوقت پاسخ برخی را پیدا نکنیم: «اگر نفوذ...»، «اگر ۷ اکتبر...»، «اگر سوریه و لبنان...»، «اگر مذاکرات عمان...»، «اگر برجام...»، «اگر روسیه و چین...»، «اگر تنگهی هرمز...» و...
در شرایط جنگی، فرصتی برای نهیبزدن نبود؛ اما اکنون زمانی است که باید آن را غنیمت شمرد.
1/ از شب یکم اکتبر 2024 و آغاز عملیات وعده صادق-2 حدود 5 ماه و 23 روز گذشته است. پس از جنجالهای فراوان پیرامون تعداد پرتابههای شلیک شده از سوی ایران، تعداد پرتابههای موفق به عبور از سد پدافند و تعداد مناطق هدف قرار گرفته، اکنون با ...
2/ بهروزرسانی تصویر ماهوارهای از پایگاه هوایی نواتیم میتوان درباره مناطق هدف قرارگرفته در این پایگاه، به یک جمعبندی با قطعیت بالا رسید. پس از عملیات وعده صادق-2، مؤسسه مطالعات بینالمللی میدلبری اولین نهادی بود که با بررسی و انتشار تصویر ماهوارهای از این پایگاه، اعلام ...
3/ کرد 32 پرتابه به این پایگاه اصابت کرده است. با بررسی تصاویر بهروز شده از نواتیم، علاوهبر تأیید 32 مورد اصابت مورد ادعا، چهار مورد اصابت دیگر در این پایگاه مشاهده میشود که به ترتیب تعداد تمام اصابتها به نواتیم، به رقم 36 میرسد. از 36 نقطه هدف قرار گرفته در پایگاه ...
تصور کنید که شما یک تانک قدیمی روسی را با دو موتور جت و مقدار زیادی آب ترکیب کنید تا یک دستگاه عجیب آتشنشانی بسازید که قادر باشد که حتی حریق چاههای نفت را خاموش کند.
به سال ۱۹۹۱ بر می گردیم، در این زمان جنگ خلیج فارس به انتهای خود نزدیک شده بود و ارتش در هم شکسته عراق، هنگام ترک کویت، ۷۰۰ چاه نفت این کشور را به آتش کشید.
نتیجه این کار ایجاد منظرههای آخر الزمانی بود. هر روز و به مدت ۳۰ هفته تمام، حدود ۶ میلیون بشکه نفت میسوخت و شعلههای چاههای نفت تا صد متر به هوا میرفتند و آسمان از دود غلیط و سیاهی پوشیده شده بود.
شهید خلبان سرگرد سید علی اقبالی دوگاهه ، شهیدی که پیکرش بر دو نیم تقسیم شد
شهید خلبان سرگرد سید علی اقبالی دوگاهه در هفتم مهرماه ۱۳۲۸ در محله دوگاهه پایینبازار رودبار در خانواده مذهبی و متدین به دنیا آمد.
وی پس از گذراندن دوران کودکی برای ادامه تحصیل به تهران رفت و در دبیرستان امیرکبیر به ادامه تحصیل پرداخت و توانست از این دبیرستان مدرک تحصیلی دیپلم را اخذ کند.
سرلشکر خلبان شهید حسین خلعتبری بهترین خلبان اف 4 جهان
سرلشکر خلبان شهید حسین خلعتبری مکرم در سال ۱۳۲۸ در روستای بصل کوه شهرستان رامسر، دیده به جهان گشود.
وی دوران کودکی و جوانی را در رامسر سپری نمود و بعد از گذراندن دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، در سال 1349 به خدمت مقدس سربازی اعزام شد.
پس از گذراندن دوران سربازی، در سال 1351 به دلیل علاقه وافری که به فن خلبانی داشت وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد و بعد از گذراندن دوره مقدماتی، پرواز جهت طی نمودن دوره پیشرفته به کشور آمریکا اعزام شد.
خلبان محمود اسکندری یکی از زبدهترین و نام آشناترین خلبانان ایرانی جنگنده بمب افکن فانتوم است که در کارنامه خود حضور در عملیاتهای مهمی همچون حمله به اچ ۳، انهدام پل اروند رود، عملیات بغداد و بازگرداندن فانتوم آسیب دیده از سوریه دیده میشود.
اما در بُعد عملیاتی مهمترین عملیات او را میتوان کمک به انهدام پل اروند رود دانست که خرمشهر را به عراق متصل و به لشکر ۱۱ بعث عراق برای جابجایی تجهیزات و ادوات جنگی و همچنین عقب نشینی احتمالی کمک میکرد.