1/7 Ik krijg veel vragen van jonge mensen of ze het vaccin moeten nemen. Ze voelen zich onder druk gezet. Als je gezond bent, je hebt geen aandoeningen en je hebt een gezond gewicht, dan loop je onder de 70 jaar nauwelijks kans om erg ziek te worden door het coronavirus.
2/7 De afweging om een vaccin te nemen moet vervolgens VRIJWILLIG zijn, zonder druk van buitenaf. Of je het vaccin neemt is PRIVÉ!

Dan de vaccins.
In de samenvatting van dit onderzoek staat het duidelijk:
pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33877041/
3/7 Samenvatting:

"Er is een jaar verstreken sinds een team van Chinese wetenschappers het eerste geval van COVID-19 meldde in Wuhan, China op 8 januari 2020, na het sequencen van het eerste virale genetische materiaal...
4/7 ... Sindsdien zijn veel vaccins overhaast getest, waarbij dierproeven werden omzeild, waarbij meer dan 200 farmaceutische bedrijven in verschillende landen de ontwikkeling van verschillende vaccins aankondigden, elk met hun eigen strategie voor het genereren van ...
5/7...immuniteit, ondanks de argumenten van veel deskundigen op het gebied van infectieziekten, dat 18 maanden voor een eerste vaccin een ongelooflijk agressief schema is, omdat het gemiddeld tien jaar duurt om een ​​vaccin te ontwikkelen...
6/7 ...Tien vaccinkandidaten zijn momenteel de z.g. 'fase 3 klinische proeven' bij mensen ingegaan. Deze vaccins zijn gebaseerd op verschillende soorten technologie, waarvan de meest innovatieve het genetisch materiaal messenger RNA gebruiken...
7/7 ... En ten slotte is er de mogelijke dwang die door de publieke of de particuliere sector aan burgers kan worden opgelegd om het vaccin te krijgen. Veel plausibele vragen zijn duidelijk, zonder duidelijke en overtuigende antwoorden."

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Els van Veen

Els van Veen Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @veen_els

4 Jun
1/4 "Overweldigende druk vanuit regeringen en het publiek heeft sociale-mediaplatforms gedwongen om ongekende actie te ondernemen tegen wat gebruikers online delen tijdens de pandemie. Maar wie factcheckt de 'factcheckers'?"

bmj.com/content/373/bm…
2/4 Het afgelopen jaar heb ik veel last gehad van deze 'factcheckers'. Ook viel me op dat relevante zaken gecensureerd werden van youtube, twitter, Facebook e.d.
De factcheckers stelden zich vaak aanmatigend en vijandig op in het publieke debat.
3/4 Ik denk dat deze factcheckers het vertrouwen in de wetenschap hebben beschadigd. Maar ze hebben ook het vertrouwen in de journalistiek beschadigd. En tenslotte hebben ze bijgedragen aan een angst-cultuur. Velen durven hun mening niet meer te geven.
Read 4 tweets
2 Jun
Heel goede column in de Telegraaf. Journalisten hebben het er massaal bij laten zitten. Met als gevolg dat mensen hun vertrouwen in de media zijn verloren.

Een draadje met delen uit deze column:

telegraaf.nl/watuzegt/13819…
De onthullingen van de Wall Street Journal over zieke laboratoriummedewerkers in Wuhan - die al in november 2019 met Covid-19-verschijnselen in een ziekenhuis waren opgenomen - dwingen de Amerikaanse president Biden tot nieuw onderzoek naar de oorsprong van de coronapandemie.
De waarschijnlijkheid groeit dat het virus door de Chinezen zelf is gemaakt. De gretigheid waarmee prestigieuze nieuwsmedia deze mogelijkheid altijd ter zijde hebben geschoven is de zoveelste blamage voor de journalistiek.
Read 12 tweets
2 Jun
1/6 Een vriendelijke herinnering van wetenschapper dr. Simon Goddek dat een echt dodelijke pandemie geen 24/7 PR-campagne vereist.
2/6 Ik ben nu 24 jaar arts. En wat ik afgelopen anderhalf jaar heb gezien is nauwelijks te geloven. Het frame dat we een pandemie met een killervirus hebben moet koste wat het kost overeind blijven.
3/6 Ik ben geen virus-ontkenner. In mijn beleving lag de piek van Covid-19 in februari 2020. Ik deed toen nog normaal spreekuur en heb dus onbeschermd vele mensen gediagnosticeerd met een 'bovenste luchtweginfectie'. Ik had nog geen beschermende kleding,
Read 6 tweets
31 May
1/4 Mensen vragen mij of ik het niet met @willem_engel eens durf te zijn vanwege angst. Ik heb al vroeg in mijn leven besloten dat ik mijn leven niet door angst wil laten leiden. Waarom ik op twitter ben gegaan, @hommel_b , is vanwege ongerustheid over een verdwenen dialoog ...
2/4 ... doordat er veel vijandigheid in de samenleving is gekomen. Ten diepste komt die voort uit angst. Regering en media hebben door hun oneerlijke berichtgeving, censuur en propaganda gezorgd dat grote groepen mensen bang zijn geworden te zeggen wat zij denken. Dat is funest..
3/4 voor een open debat. Ik geloof dat de waarheid zal overwinnen, eenvoudigweg omdat zij echt waar is. Onafhankelijk van media, regering of wat wij voelen of denken. Ik heb ook de waarheid niet in pacht. Ik geloof in vriendschap en verbinding tussen mensen. Tegen de splijting...
Read 4 tweets
20 May
Beschaamd vertrouwen.

Er is boosheid richting journalisten van de mainstream media. @NOS @op1npo @nrc @volkskrant @ADnl @trouw e.d.

Daar gaat dit interview over, met medewerking van o.a. Pieter Kuit (BPOC) en Willem Groeneveld (journalist)

1/7

'Ontevreden groeperingen vinden elkaar in groeps-chats en worden geleid door charlatans en volksmenners.' zegt Willem Groeneveld.

Ik heb dat anders beleefd het afgelopen jaar.

Ik hád wel vertrouwen in de media. We lazen Trouw. Ik had vertrouwen in @medischcontact
2/7
Ik bemerkte vanaf begin 2020 ongewone vijandigheid als ik vragen stelde over covid-19 en de maatregelen die werden opgelegd.

Ik werd opeens 'complotdenker' genoemd. En later 'antivaxxer', terwijl ik niet tegen vaccineren ben.
Ik ben sinds 1997 arts.

3/7
Read 7 tweets
16 May
Ik ga dit Britse draadje vertalen omdat ik het zo belangrijk vind dat Nederlanders dit weten. Sage is het Britse OMT.

telegraph.co.uk/news/2021/05/1…
1. SAGE-commissie SPI-B heeft in maart vorig jaar evident aanbevolen dat ministers "het waargenomen niveau van persoonlijke dreiging" van Covid-19 moesten verhogen, omdat "een aanzienlijk aantal mensen zich nog steeds niet voldoende persoonlijk bedreigd voelt".
2. Nu geeft Gavin Morgan, een psycholoog en lid van SAGE, toe "Het is duidelijk dat het gebruik van angst als controlemiddel niet ethisch is. Angst gebruiken riekt naar totalitarisme. Het is voor geen enkele moderne regering een ethisch standpunt"
Read 18 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(