Man rijdt in centrum van Amsterdam met te hoge snelheid door een rood verkeerslicht. Knalt Italiaan blijvend invalide. Zijn advocaat: 'het is vervelend voor het slachtoffer, maar deelnemen aan het verkeer kent risico's'. Hallo zeg.
Let wel. De Italiaanse man (hij was toen op de fiets) was deze ochtend met zijn familie op Schiphol aangekomen om de zaak bij te kunnen wonen. Beetje minder lomp had wel gemogen.
Het bewuste verkeerslicht stond al 32 seconden op rood en voor het licht stond al een taxi keurig netjes te wachten. Verdachte passeerde de taxi zonder te remmen en schepte de fietser zonder te remmen.
Volgens de verdachte zag hij het verkeerslicht aan de rechterkant niet omdat er een reclamebord in de zichtlijn stond. Helaas voor hem stond er aan de linkerkant ook een nogal rood aangelopen verkeerslicht...
Nu vind ik dat advocaten best ver mogen gaan, maar dit was wel van een uiterst laag niveau. Onnodig en ongeloofwaardig ook nog eens.
Overigens blijkt ook in deze zaak maar weer eens dat automobilisten denken dat het bord 50 wil zeggen dat je dus altijd 50 mag rijden in de bebouwde kom. Dat is niet zo. Het is een verbodsbord, geen gebodsbord.
Met andere woorden: je mag niet harder dan 50. Dat wil niet zeggen dat 50 ook een veilige snelheid is. Als automobilist dien je je snelheid aan te passen aan de omstandigheden.
Kun je politiek correct gezeur vinden, maar ik nodig u van harte uit eens in de rechtszaal te gaan kijken naar beelden van een fietser die met hoge snelheid wordt geraakt. Is niet echt fijn.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Chris Klomp

Chris Klomp Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @chrisklomp

9 Jun
Wat de complotdenkers betreft zie je al een interessante draai ontstaan. Om het vege lijf te redden worden bizarre hersenkronkels gemaakt. Draadje.
Complotdenkers willen obsessief gelijk hebben. Het is hen deels te doen om erkenning. Dat wil ook zeggen dat ze nu wijzen op complotten die 'uit zijn gekomen'.
Ze noemen onder meer: coronapaspoort en vaccineren van kinderen. Dat is geen complot, dat is een logische en slimme maatregel om de samenleving versneld open te gooien.
Read 14 tweets
7 Jun
Kort geding gemeente Bodegraven tegen complotdenkers loopt vertraging op. De veroordeelde crimineel Micha Kat staat er op dat de rechter hem journalist noemt. Wrakingsprocedure loopt.
Uiteraard kon Kat zich weer eens niet beheersen. Tegen de rechter; 'U dwaalt af in de trein van de waanzin'. Iets eerder gaf Wouter Raatgever al aan dat hij niet berecht kon worden omdat hij een 'kind van God' is.
Overigens is Kat jaren geleden al door de journalistenbond NVJ geroyeerd na doodsbedreigingen aan het adres van Bart Mos. Een celstraf van zeven dagen volgde, maar Kat is op de vlucht.
Read 5 tweets
7 Jun
Vandaag om 15.00 uur het kort geding van de gemeente Bodegraven tegen het lastertrio Kat cs. Te volgen op @realtwitcourt (donatiemodel).
Net als de casus Wim Dankbaar zal dit een zaak van de lange adem zijn. Als rechter meegaat in stellingen Bodegraven zal er met dwangsommen gewerkt gaan worden. Een bedrag per overtreding of schending van het vonnis.
Aangezien het trio van God los is, zullen ze op zeker geen gehoor geven aan vonnis en dus dwangsommen gaan verbeuren. Dat opent de weg voor het leggen van beslag. Moet je wel iets hebben om beslag op te leggen...
Read 4 tweets
5 Jun
Herrie in complotland. Partners in crime Wim Dankbaar en Hans Mauritz vechten elkaar de tent uit. Dankbaar stalde veel geld bij Mauritz in poging vermogen weg te sluizen.
Mauritz stal het geld. Dankbaar liet de rechter hem failliet verklaren. Daar stopte het niet. Ook de vrouw van Mauritz is nu op aanvraag van Dankbaar door rechtbank failliet verklaard. Wat een chaos.
Het geschuif met geld, de leugens en de schimmige constructies vliegen je om de oren in dit dossier. Hier bijvoorbeeld: chrisklomp.nl/de-nationale-c…
Read 6 tweets
4 Jun
Het oppakken en berechten van notoire complotdenkers is op zich terecht, maar het zal weinig impact hebben. Deze gasten hebben niets te verliezen en zullen niet stoppen.
Denk bijvoorbeeld aan Wim Dankbaar die na 800.000 euro aan verbeurde dwangsommen en drie maanden cel nog steeds actief is.
Dat het OM nu actiever is, valt te prijzen. De impact is ook groter. Valt wel op dat de grote motivator om in te grijpen ligt bij de bedreiging van Van Dissel.
Read 4 tweets
4 Jun
In een reactie op de arrestatie van Wouter Raatgever noemt crimineel Micha Kat Van Dissel een 'genocidale moordenaar' en erger dan Adolf Hitler. In het verleden kreeg Kat al eens een extra hoge straf van 10 maanden cel voor smaadschrift vanwege zijn recidive.
Eén van zijn advocaten probeerde Kat ooit vrij te pleiten vanwege een aanwezige angststoornis. Werkte niet. Voer voor psychiaters deze man.
En dan te bedenken dat vastgoedbaas Poot ooit 2500 euro per maand overmaakte aan Kat om laster te verspreiden. Wat mij betreft minstens zo crimineel.
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(