1/18
Een democratisch bestel kan altijd beter, rechtvaardiger, integerder en foutlozer. Maar al met al functioneert het Nederlandse politieke bestel redelijk.
Het is een extreem-rechtse trope dat de democratie verrot is.
2/18
Wat Baudets favoriete regeringsvorm en regeerstijl is, wordt duidelijk als je kijkt over welke mensen hij zich bewonderend uitlaat.
Bij het zien van het lijstje Bolsonaro, Trump, Orban en Poetin, hoef je je over de democratische gezindheid van Baudet geen illusies te maken.
3/18
Mensen voortdurend aanpraten dat de democratie kapot is - omdat extreem-rechts er nog niet in geslaagd is de democratie vakkundig de nek om te draaien - is een proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld Tom Zwitser met zijn complotuitgeverij Blauwe Tijger.
4/18
Iets minder bekend is Flavio Pasquino van @Blckbxnews. Flavio figureerde in het programma over wappen van Filemon Wesselink. Flavio P. heeft zijn complothandel opgezet nadat hij geld van de Nederlandse wielrennerij achterover had gedrukt.
Met dank aan @chrisklomp
5/18
Zo’n beetje iedere hoax over corona en vaccins passeert bij Flavio voor de camera. Soms zelfs twee keer, want Flavio vergeet de opnameknop wel eens in te drukken. Dat was te zien bij Filemon toen Maurice de Hond een potje kwam complotteren.
6/18
Ook Pieter of Pedro Kuit van de onder andere door Willem Engel en Tom Zwitser bedachte Buitenparlementaire Onderzoekscommissie mocht bij Flavio P. leeglopen. Over Kuit en zijn larp-initiatief heb ik zondag nog iets geschreven.
threadreaderapp.com/thread/1409063…
7/18
Wat Flavio Pasquino vervolgens aan trucs uithaalt, kan ik niet anders dan next-level manipulatief noemen.
8/18
Flavio brengt de aanbieding van het onderzoeksrapport naar de toeslagenaffaire op 17 december 2020 in beeld. Daaronder projecteert hij de tekst:

Mark Rutte aanvaardt vernietigend rapport. Conclusie; “De democratie hangt aan het infuus”
9/18
Flavio Pasquino doet hier voorkomen alsof de conclusie van het rapport van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag luidt dat de democratie aan een zijden draad hangt en dat @minpres die conclusie aanvaardt.
10/18
Het zijn echter twee totaal losstaande mededelingen. De minister-president aanvaardde de conclusies van de Commissie Van Dam en die waren vernietigend. De hele ministersploeg bood haar ontslag aan.
11/18
Dat de democratie aan een infuus hangt, is echter niet de conclusie van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag. Voor wie me niet gelooft, zoek gerust in het eindrapport op het woord infuus.
tweedekamer.nl/nieuws/kamerni…
12/18
Hoe komt Flavio dan bij de kop met de in extreem-rechtse kringen zo populaire kreet dat de democratie aan het infuus hangt? Dat het grif gedeeld wordt door collega-complotwappen van Flavio, blijkt als je op de term zoekt.
13/18
Maar als de quote niet uit het rapport van de echte parlementaire commissie komt, waar komt hij dan vandaan?
Flavio zuigt dat niet uit zijn eigen duim. Hij zuigt het uit de duim van de grafspreker Pedro/Pieter Kuit van de zelfverzonnen buitenparlementaire wappencommissie.
14/18
Er staat ook dat het rapport aan niemand minder dan minister-president Rutte wordt overhandigd. Dat is tot op heden niet gelukt.
15/18
Zoeken op interactie tussen de Kuits van de larp-commissie en de minister-president levert wel op dat Pedro de minister-president dood door schuld verwijt.
16/18
Dat Flavio van het pad is en de kop vol complotten heeft, is hem niet per se kwalijk te nemen.
De man is er eerder om te beklagen.
Dat hij als gevolg daarvan een rechts-extremistische desinformatiemachine optuigt, is verwijtbaar.
17/18
De rechts-extremistische online haatpropaganda van types als Flavio Pasquino of grafspreker Kuit, blijft in de echte wereld niet zonder gevolgen.
De Belgische viroloog waar Pasquino en Kuit hun pijlen op richten, @vanranstmarc, zit ondergedoken.
18/18
Bart Maes is advocaat van de door Engel en Zwitser in het leven geroepen club. Hij heeft zijn taalgebruik erop aangepast.
Met hun desinformatie ondergraven de Flavio’s Pasquino’s, de Pedro’s Kuits, de Barten Maesen en Tommen Zwitsers de democratie. Dat is ernstig./einde
PS/1
Marc van Ranst zit niet meer ondergedoken, maar hij en zijn gezin ontvangen nog wel dreigementen. nd.nl/nieuws/buitenl…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Piet Lekkerkerk

Piet Lekkerkerk Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @PietLekkerkerk

27 Jun
1/28
Er is al meer dan een jaar is een buitenparlementaire onderzoekscommissie bezig. Het is een soort larp van een parlementaire enquête door Pieter Kuit en dochter Jade. De business van Pieter (huwelijksvoltrekkingen) lag stil door de corona-maatregelen. ImageImage
2/28
Zo’n beetje iedereen die desinformatie over Covid-19 en vaccinaties heeft verspreidt, is bij deze wappen-larp betrokken. Dat begint al met de ‘raad van advies’. Ruth Seldenrijk (een man) is een anti-vaxer die elke hoax over de vaccins herhaalt. ImageImage
3/28
Het is al vaak herhaald, de vaccins zijn niet experimenteel en geen gen-therapie. En de farmaceutische industrie levert uitgebreide documentatie over werking en bijwerkingen. Dat is allemaal terug te lezen via de site van het RIVM.
rivm.nl/covid-19-vacci…
Read 30 tweets
4 Jun
@ThierryBaudet verkondigde op 3 juni in de vergaderzaal van de Tweede Kamer weer eens een complotfantasie. Het verhaal volgde het gebruikelijke patroon van zijn andere vuige complotgezwets over de EU of ‘de elite’. 2/25
Baudet oreert bijvoorbeeld over de oncontroleerbare macht die uitgeoefend wordt door een ongekozen bureaucratisch apparaat in Brussel of over een kartel van politieke partijen dat heimelijk GroenLinks-beleid uitvoert. 3/25
Baudet probeert zijn volgers voor te houden hoe verschrikkelijk het is wat ‘de EU’ of ‘de elite’ van plan zijn. Alleen zijn het Baudets eigen verzinsels waar hij schande van spreekt en is er geen EU-plan of VVD-beleid te vinden dat met zijn beschrijving overeenkomt. 4/25
Read 25 tweets
9 May
Je kunt denken: het is maar een naam.
Je kunt denken: het is toeval.
Read 5 tweets
9 May
Thierry Baudet ziet de actie die hij opzette rondom de Dodenherdenking niet als bijzaak.
Ik ook niet.
Het legt de kern van zijn gedachtegoed bloot.

En om te beseffen wat het gevaar van het gedachtegoed van Baudet is voor een samenleving, hoef je niet terug naar periode van de Tweede Wereldoorlog. Baudet was ook tegen de berechting van de oorlogsmisdadiger Milosevic.
Laughland mede-auteur van de dissertatie van Baudet en in 2016 werkend voor een Russisch instituut in Parijs, noemde het proces tegen Milosevic onwettig, zoals Baudet het proces van Neurenberg onwettig noemde.
Read 4 tweets
9 May
@ThierryBaudet,‘zijn’ forum en nog wat clubjes misbruikten deze week het logo van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. @rik_rutten heeft die uiting en de deelnemers kundig geduid. 2/40
De actie van Baudet riep veel weerstand op en Baudet heeft daarom op 7 mei een verdediging geschreven. Het stuk bulkt van de valse vergelijkingen en van de fascistoïde retoriek. Als referentie geef ik mee de 14 kenmerken van fascisme die Umberto Eco onderscheidde. 3/40
Baudet heeft in het recente verleden laten zien dat hij bewondering heeft voor het Derde Rijk en flirt met het gedachtegoed van fascistische denkers. Tijdens de #complotkaravaan noemde hij het Neurenberg Tribunaal, waar de nazi-kopstukken berecht werden, illegitiem. 4/40
Read 39 tweets
16 Mar
@ThierryBaudet verspreidt tijdens de complotkaravaan slechts desinformatie die er op gericht is om de zorg en de samenleving te ontwrichten. Met wat het #FVD wil, zal de corona-pandemie langer doorwoekeren, zeker ook doordat het FVD het vertrouwen in vaccins ondermijnt. /2
De vraag die je dan kunt stellen is: waarom verspreidt iemand desinformatie die gericht is op ontwrichting?

Ik kan niet in Baudets hoofd kijken, maar Baudet is de enige politicus met een partij-ideoloog die betaald wordt door de Russische propagandazender Russia Today. /3
Daar zaait Baudets partij-ideoloog twijfel over de schuld van Rusland aan het neerschieten van MH17, de ramp waarbij 196 landgenoten (298 mensen in totaal) vermoord zijn door een Russische raketaanval.
Baudet praat Laughland daarin na. /4
Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(