Khamis 22 Julai 2021 yang mendebarkan:
1) Kes mahkamah bekas menteri (8 pagi)

2) Live UEL jawab segala persoalan tohmahan etc (12 tengah hari)
ICYMI: Syed Saddiq didakwa di Mahkamah Sesyen KL atas dua pertuduhan:

1) Pecah amanah dana sebuah parti politik berjumlah RM1 juta

2) Salahguna wang sumbangan RM120,000 untuk kempen #PRU14.
"Saya dituduh jual tunggang agama, babi, makan duit haram, syaita, dajjal. Banyak betul mesej komen begitu tapi saya maafkan. Ramai orang terkesan dengan apa yang berlaku sekarang" - UEL
"Saya pergi ke sana dengan duit sendiri. Tidak pernah buka satu tabung pun untuk ke Gaza. Ramai maki2 ingat saya bawa duit Msia ke sana. NGO yang collect duit termasuk Nadir. Duit RM20 juta ke mana? Patut tanya dia" - UEL
"Kenapa tak beli barang dekat Gaza?"

"Kita melalui Egypt Red Crescent, mereka sahaja yang dibenar masuk. Mereka tak bias kepada mana2. Jadi kita beli barang dengan ERC. Lagi cepat & senang nak dibaw masuk. Di Gaza pun saya ada beli barang" - UEL
'Kenapa biadap dengan wakil MY?"

'Kami ada 21 checkpoints. 12 kereta kebal, 21 jam trip. Makan & tandas pun tak sempat. Turun bas, belum Magrib Isyak untuk Jamak. Saya betul2 tak perasan ada Nadir sebelum kami kena bergerak ke hotel" - UEL
"Kenapa susahkan NGO lain sampai kena bayar mahal?"

"Saya contact Mile of Smiles, perlu dibayar USD10K per head=RM400K. Namun proses gagal tiada kelulusan tentera.

"Saya tak bayar ratusan ribu pun dekat Hala" = UEL 1/2
"Kemudian waktu nak balik, sebab tiada rezeki kan nak masuk, tiba2 ada jumpa Lucky Tour.

"Dia minta RM10K per head sahaja. Ini memang rezeki & boleh bawa masuk kereta kami. Malah mereka akan cuba bantu NGO lain = UEL 2/2
"Saya tidak campur urusan orang lain. Tapi saya ingin tanya, duit RM20juta ke mana? Tuan Puan kena tanya dia. Siap boleh bina sekolah, rumah anak yatim. Dekat mana duit tu sekarang? Kalau bom je tahun depan ada lagi RM20juta. Ini patut ditanya (dengan Nadir)" - UEL
"Saya wallahi tiada buka tabung pun untuk Gaza. Siapa nak percaya terpulang. Patut tanya dekat orang lain. Kenapa maki saya pun saya tidak faham" - UEL
"Caprice"

"Saya tidak jumpa/bincang dengan Pu Riz Lofa Caprice mengenai plan ke Gaza. Langsung tiada plan. Saya sampai ke Gaza, Caprice ada mesej tanya khabar. Itu sahaja.

Fitnah sangat melampau sebab tuduh saya cium kaki orang penting. Ini libat akidah saya" - UEL
"Kenapa blocked Caprice"

"Yang menyakitkan hati saya blocked." - UEL
"Dia (Caprice) tegur pasal patung. Kemudian tegur pasal saya melawat ayah saya. Saya sedih, sebab dia macam kawan. Ayah tengah nazak, bukan lawat biasa. Saya terus campak phone. Bagi saya ia melampau & sedih. Kemudian ayah saya meninggal dunia." - UEL
"Tak tukar team? Macam mafia?

"Saya macam mafia ke? Mungkin dia stressed. Sebab itu saya cuba tenangkan dia.

Apa terjadi dalam team saya, di dalam pengetahuan saya. Team saya ada ustaz, intelek, ahli perniagaan, bawah jambatan, transgender. Saya kutip semua" - UEL
"Saya tak lah rapat. Tapi saya ajak makan sembang. Saya peluk, dia macam tolak sikit. Saya tepuk dada tiba2 dia tepis & beredar. Kemudian dia mesej 'ustaz video tadi boleh post?'.Saya cakap nanti di airport. Kemudian dia dah maklum dekat semua orang saya buat tahi di Gaza"- UEL

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with MohdFaizalHassan 🇲🇾

MohdFaizalHassan 🇲🇾 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(