Tengok kat IG je
Korang jangan maki hamun ye dalam tu. At least hormat la dia & ingat kebaikan dia 😭πŸ₯²πŸ˜«πŸ˜”
Ok aku tulis sendiri. Ustaz cakap dia jahat, dia tak baik, dia cuma kongsi kebaikan je. Okay dia start jawab isu nadir.

UEL pergi Gaza dengan duit sendiri, duit sahabat2 & rakan2 yang bagi sumbangan. Takde tabung pape.
Tiket flight pun turkish airlines sponsor.
Dia cakap ramai anak muda maki dia setan, babi, penipu etc etc.

UEL tanya balik Nadir, dimana duit RM20juta yang dia collect tu pegi?
Proposal Nadir - hanya quotation harga barang makanan & kotak makanan dalam usd40. Bukan details nak masuk gaza etc.

Pastu UEL cakap tak semua quotation team dia reply, so termasuklah whatsapp nadir ni. (isu tak reply WA nadir)
Isu jalan2 kat piramid

- sebelum dia pegi gaza, dia kena letak nama kat polis egypt tunggu kelulusan etc. dia pegi jalan2 egypt as tourist seminggu sementara dapat kelulusan barang masuk Gaza. Satu sen tak pakai duit ngo. pakai duit sendiri.
isu barang2 yang beli kat egypt

- 2 trailer + 2 lori. tak banyak jenis ubat ada. so dia beli pelbagai barang ubatan kat egypt yg takde kat gaza. So ni main point why beli barang kat egypt. Dan dah masuk ke Gaza.
isu kenapa biadap layanan terhadap team nadir bila sampai?

- perjalanan 21 jam dan diiringi 12 kete kebal.
- UEL ada tengok video nadir yang tak salam tu.
- UEL tak perasan Nadir kat situ.
- UEL kat mana-mana pun dia mmg tak buat live even kat mesia. (isu pasal live)
cont -- isu kenapa biadap layanan terhadap team nadir bila sampai?

dia cakap dia tergesa2 kat gaza sbb ada 3 hari je. dia tak biadap, takde pun dia tolak pelawa kalau org tegur or bagi salam kat dia. gitu.
Isu kenapa tak ikut ngo lain/ bayar ratus ribu ikut company Hala tu

- UEL taktahu mengenai syarikat hala.
- Pasal Miles of Smiles. Ada video call dgn MOS. 1 kepala bayar RM50k ( ke aku salah dengar?) tlg betulkan.
- UEL melalui kedutaan Malaysia. mmg rezeki UEL dpt kelulusan.
cont - Isu kenapa tak ikut ngo lain/ bayar ratus ribu ikut company Hala tu

- kedutaan MY bagitau ada 1 company diassign oleh ketenteraan mesir sana iaitu Lucky Tour. Cas 2500usd per head.
- so dengan kata lain, UEL dah buka jalan lagi mudah masuk Gaza. gitu.
- dakwaan menyusahkan NGO lain nak masuk Gaza tu adalah fitnah melampau dan zalim.
- tapi nak masuk gaza memang kena sabar. 33 hari team uel baru dapat masuk.
UEL ulang balik, dia pegi gaza etc semua pakai duit sendiri + kawan2 dia je. takde guna duit ngo.

Dia tanya balik nadir RM20juta ke mana. hahaha adoi.
isu tuduhan caprice

- cap cakap patut dia, uel, lofa etc pegi sekali guna 1 dokumen. dia tuduh uel bawa lari dokumen pastu pegi dgn team sendiri. Tuduhan tu tak benar.
- dia cakap kalau nak keluar mesia, go thru & mohon dengan imigresen.
cont isu tuduhan caprice

- takdenya UEL nak cium kaki menteri semata2 nak masuk gaza. fitnah.
cont isu tuduhan caprice

- isu beli sijil pun fitnah. menteri yang ikhlas nak bagi.
- UEL ada bgtau cap, kalau masuk gaza n menteri nak jumpa, pegi la jumpa etc dpt la sijil etc. tapi cap pusing cakap uel beli sijil. so tuduhan ni tak betul.
tuduhan memalukan malaysia. isu gambar
- uel cakap takde masalah pon gambar budak yang dia bagi toy tu.

kenapa block caprice
- sebab dia seorang yg negatif
- pastu cap tegur why uel dapat visit ayah tgh nazak walhal org lain tak dapat. uel dpt visit coz bukan covid.
UEL tegur, kalau nak berkawan dgn orang dan ikhlas, benda2 ko WA, DM tu takyahla sebarkan, sbb benda tu yang private.

uel tanya why kena amik video ayah?
- aku pendekkan eh : sbb nak buat kenangan. ( ni pun aku setuju, biar jela dia nak amik gamba/video femeli dia adoi)
Hlive Q&A - isu tukar PA (isu team yang merosakkan nama baik ustaz)

- UEL cakap yang buruk datang dari dia, bukan semua team dia tak elok. ust amik dari pelbagai background masuk team dia. bukan orang2 hebat2 je. semua dpt peluang.
- UEL cakap, tolong jangan taksub kat dia.
isu cap cakap team uel macam mafia (ni kat egypt)

- sebelum tu dia beli baju jaket cam vicenzo ( tiber uel pon tengok sbb anak dia tgk πŸ˜‚ )
- pastu dorang pegi jumpa caprice, maybe sbb tu kot tgk macam team mafia lol.
- uel pelawa makan, pastu cap takmo makan.
isu pasal kekayaan ust & barang bantuan.

- ada restoran, buat ceramah, elews mart etc. dan duit2 tu la dia guna buat charity...selain duit ngo
- pastu barang bantuan, kalau dia bagi bantuan, dia beli kat kawasan setempat or kawan2 pelbagai bangsa bukan amik kat elews mart je.
Lofa reply pasal isu caprice mention beliau.
ok done update. yang mana terkurang tu, sorry ya , aku tengah buat keje. πŸ˜‚
Okay bosan-bosan boleh follow Telegram kekda k, memacam barang shopee best ada βœ¨πŸ€²πŸ»πŸ’•

t.me/shoppingwithai…
Kalau nak tengok live, uel ada letak kat IG dia instagram.com/tv/CRnoeaklzJD/

And dia takde ulas pasal soalan audit duit ngo dia. Dia ulas bab berkaitan gaza je.
Lori bantuan team U ebit lew yang sebelum ni tersadai katanya di egypt. Done hantar ke gaza.
Ni sedikit info tour company Hala yang dimaksudkan. Info lain korang cari sendiri.

google.com/amp/s/www.al-m…

β€’ β€’ β€’

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
γ€€

Keep Current with Aida Sue ✨πŸ₯‡

Aida Sue ✨πŸ₯‡ Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @AidaSue

19 Jul
My spice rack ✨ semua from shopee, spice box tu RM2.10 je satu πŸ˜‚

Details & link kat bawah ‡️ Image
Spice jar from ecoshop kat Shopee. Kedap udara. Dah ada stok dah. Haritu sold out. Sesuai la dengan harga, not bad quality dia.

πŸ‘‰πŸΌ shp.ee/yiztu4i ImageImage
Spice Rack Edition:

πŸ‘‰πŸΌ3 tier rack local, ni murah! : shp.ee/e9d3ppk
πŸ‘‰πŸΌ China seller: shp.ee/qaxtvk4

πŸ‘‰πŸΌ Bamboo rack 3 tier shp.ee/f7thmm4 ImageImage
Read 7 tweets
24 May
Tetiba kalau kita close contact atau positive Covid & terpaksa kuarantin kat rumah, i listkan apa item berguna untuk beli & simpan rumah untuk monitor diri kita. Semoga bermanfaat.
First beli la thermometer. Bukan berguna untuk pt covid, tapi berguna bila bila demam.. huhu.

Yang contactless ni rm18 je. shp.ee/6dxrudx
Ni oximeter. Sangatlah berguna sebab kalau kat rumah, bukan kita tahu pun kita covid stage berapa. Ni check sehari 2 kali. Pagi & malam. Reading tu make sure above 90% sebab dia bukan accurate macam kat hospital.
Read 14 tweets
24 May
Boleh normalize jual burger siang hari, sebab sometimes orang nak makan light je & simple. Kalau ada sides pun okay. Kalau tak, takkan mcd penuh je sokmo lunch hour πŸ˜„πŸ‘
Cuma aku risau ye tengok kekotoran kotak bawah burger tu πŸ˜‚
Takde nak promote, tapi boleh guna my Shopee voucher for coin cashback from malam ni 12AM dan hari seterusnya πŸ’›

midnite sale harini: shp.ee/2a6d3mb

Code SAPD166EC untuk 25 May.
Code SAPH66EC for 26 May - 6 June πŸ’›

profile > myvoucher > insert code!
Read 4 tweets
23 May
Boleh la sebarkan pada yang suka sangat share video makteh, dan hasut & takutkan orang nak pegi ambik vaksin. ImageImage
Forward lah ni kat group group whatsapp anda, kalau dah tak larat nak menaip.... ImageImage
Sebarkan ke semuaaaaaa group whatsapp anda sekarang. ImageImage
Read 5 tweets
22 May
Kan now ramai patient +ve Covid & kuarantin sendiri kat rumah, so i nak share cara breathing & position baring if tetiba susah bernafas & batuk if bernafas dalam or feel pressure on your chest.

Ni yang i buat time i kat wad dulu sebab i susah nak bernafas dalam (tercungap2)
Poster kiri yang ditampal di wad but i rasa semua orang dari stage 2 and above patut ambil tahu pasal cara tidur untuk improve SpO2 & breathing you. #covid19fighter
Ni cara baring yang mudah nak faham. Ikut pengalaman i, if u hv lung infection, dada u akan makin sakit kalau u tidur terlentang, so u boleh tidur mengiring or buat exercise macam dalam video ni ya.

Read 5 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(