🇹🇳 در تونس چه میگذرد؟
🔰قیس سعید رییس جمهور تونس نخست وزیر را برکنار و مجلس را به مدت ۳۰ روز تعلیق کرد. قیس این تصمیم را مطابق اصل ۸۰ قانون اساسی (اعلام وضعیت اضطراری) میداند. در حالی که در اصل ۸۰ آمده است که این تصمیم باید با مشورت با نخست وزیر و رییس مجلس باشد.
همچنین مطابق قانون اساسی حتی در چنین شرایطی هم امکان تعلیق مجلس وجود ندارد. به دلیل عدم وجود دادگاه قانون اساسی، هیچ نهاد بالا دستی برای تفسیر قانون اساسی وجود ندارد. سعید ۴ ماه پیش از امضای قانون تشکیل دادگاه قانون اساسی خودداری کرده بود!
🔰با اعلام وضعیت اضطراری، قانون منع رفت و آمد در ساعاتی از شبانه روز در حال اجرا است.
🔰در اولین روز پس از کودتا نیروهای امنیتی با حمله به مرکز سرمایه گذاری قطر در تونس، دفتر الجزیره در این کشور را پلمپ کردند.
🔰در روز های گذشته چند وبلاگ نویس و فعال رسانه دستگیر شده اند.
🔰نیروهای امنیتی با حمله به خانه یاسین عیاری نماینده مجلس او را دستگیر کردند.
بعضی منابع مدعی شدند قیس سعید قصد دارد تا با دستگیری نمایندگان مجلس، امکان تشکیل جلسه پس از مهلت ۳۰ روزه را به طور قانونی به مجلس ندهد.
🔰دادگاه تونس تحقیقات درباره دریافت بودجه خارجی توسط احزاب النهضه تونس، قلب تونس و آیش تونس در انتخابات پارلمانی ۲۰۱۹ را شروع کرد.
این سه حزب در مجموع ۹۱ کرسی از ۲۱۷ کرسی پارلمان را در اختیار دارند.
🔰قیس سعید با امضای فرمانی به ۴۶۰ تاجر متخلف اجازه داد تا در صورت سرمایه گذاری در طرح های عمرانی مورد نظر دولت، از مجازات معاف شوند.
🔰گروه های سیاسی و مدنی مواضع متفاوتی نسبت به این کودتا دارند.
🔰مردم تونس عموما در روز های اول به دلیل مخالفت با جنبش النهضه از اقدام قیس سعید حمایت کردند اما با بروز نشانه های دیکتاتوری، نگرانی هایی بروز کرده است.
🔰به نظر میرسد جنبش النهضه برای جلوگیری از وقوع اتفاقاتی مشابه مصر، از اصرار بر اعتراض پرهیز کند.
♦️حمایت امارات و عربستان از قیس سعید در این کودتا بر هیچکس پوشیده نیست. اما واقعیت این است که این کودتا یک هدیه الهی برای جنبش النهضه است. جنبشی که در ابتدا مردم را امیدوار کرد اما با رسیدن به قدرت غرق در فساد شد!
جوانان این جنبش توانایی احیای این حزب را دارند.
🔥فوری: پس از تماس تلفنی تبون رییس جمهور الجزایر و اردوغان رییس جمهور ترکیه، الجزایر مجوز فعالیت شبکه العربیه وابسته به عربستان در این کشور را ممنوع کرد.
جنگ محور اخوانی با محور عربستان- امارات وارد فاز جدیدی شده است. ورود بازیگران جدید به این جنگ چندان طول نخواهد کشید...
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
فارغ از صحت و سقم این خبر ایران وایر، آقای قالیباف، دستیارانش و افرادی که خودشون رو منتسب به ایشون میدونستند طی انتخابات های قبلی هم تلاش هایی برای نشان دادن این چراغ سبزها به طرف غربی داشته اند.
چند تا مثال از انتخابات ۸۸:
۱) یک سند ویکی لیکس به تاریخ بهمن ۸۷ ادعا میکنه که کنسولگری آمریکا در استانبول صحبت های دیپلمات سابق وزارت خارجه ایران آقای کیا طباطبایی رو به وزیر خارجه وقت آمریکا خانم هیلاری کلینتون منتقل کرده است.
در اون زمان آقای طباطبایی مسئولیتی در وزارت خارجه ایران نداشتند و معاون دبیرکل سازمان D-8 در استانبول بودند.
طباطبایی در اون جلسه میگه ایران منتظر گام های آمریکا برای معامله است. اما به آمریکا و اتحادیه اروپا توصیه میکنه تا موضوع هسته ای رو چند ماه کنار بذاره!
اولین جرقه های نبرد دریای سیاه با خروج روسیه از توافق غلات زده شد. از آن به بعد تلاش اوکراین برای صادرات غلات از طریق رود دانوب و ریل و زمینی شدت گرفت.
این تلاش اوکراین از سویی با حملات موشکی و پهپادی روسیه به بنادر در رود دانوب مواجه بود و از سوی دیگر جوابگوی حجم تولید اوکراین نبود.
به گواه آمارهای دولت اوکراین، پیش از آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، کشاورزی ۴۰ درصد از درآمدهای صادراتی اوکراین را شامل میشد.
بنابراین کاهش صادرات و افزایش هزینه های انتقال غلات اوکراین، فشار را بر حامیان اوکراین افزایش خواهد داد و از آن مهمتر فرصتی برای افزایش سهم روسیه در بازار غلات دنیا خواهد بود.
این عکس رو انتخاب کردم چون برای من خیلی نمادین هست. روزی که لطفی الوان وزیر دارایی سابق حال مستاصلی داشت چون اردوغان به خاطر اصرار برای سیاست مدنظرش تشویق میشد.
اگر اردوغان رقابت فردا رو ببازه، درست یا غلط اخراج لطفی الوان و ناجی اقبال به عنوان یکی از دلایل مهم شکست ثبت میشه...
🔴ترکیه در دوراهی ناتو یا منطقه گرایی
روز یکشنبه در حالی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه برگزار خواهد شد که تمرکز رسانه های خارجی بر روی مواضع سیاست خارجی دو کاندید اصلی انتخابات است.
در حالی که در سویی مواضع اردوغان برای تمام کشورها شناخته شده است اما به نظر میرسد با توجه به تعدد گروه های حاضر در اپوزیسیون تنها تا حدی میتوان روی مواضع قلیچدار اوغلو حساب کرد.
البته در این بین به نظر میرسد چندین کشور روابط خود با ترکیه را بسیار متاثر از رفتن یا ماندن اردوغان میدانند به گونه ای که شاهد حمایت علنی سران جمهوری آذربایجان، لیبی و آلبانی از اردوغان طی هفتههای اخیر بودیم.
همان طور که انتظار میرفت قلیچدار اوغلو امشب مواضع خود را نسبت به روسیه نرم تر کرد و از تکذیب دخالت در انتخابات توسط روسیه تشکر کرد.
کرملین امروز در موضع گیری هوشمندانه ای اعلام کرد اطرافیان قلیچدار اوغلو به او اطلاعات غلط داده اند.
اما امروز اردوغان به شدت به مواضع دیشب قلیچدار اوغلو تاخت و او را به مبتدی بودن در سیاست متهم کرد.
او گفت:«کسانی که آرزوی اداره ترکیه را دارند بلند می شوند و می گویند اجازه دهید با غرب دوست باشیم. میگوید من روسیه را تحریم خواهم کرد.
می گوید من هر تحریمی را که غرب علیه روسیه وضع کند اعمال خواهم کرد.
خوب، شما نمی توانید یک دولتمرد باشید. شما نمی توانید مدیر باشید. شما کی هستید که روسیه را تحریم می کنید؟
🔴محرم اینچه کاندید انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، از رقابت انصراف داد. با این وجود به دلیل صدور برگه های رای در روزهای گذشته، نام او همچنان در برگه های رای حضور دارد.
با انصراف اینچه احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم کمرنگ تر شد.
زمزمه های انصراف سینان اوغان نیز به گوش میرسد..