Wist je dat wanneer je bewust de verte in staart, en daarbij je ogen zo stil mogelijk houdt... je gedachten niet meer alle kanten op gaan en je even rust vind in je hoofd?

Je brein heeft simpel gezegd oogbewegingen nodig om gedachten op te halen.

Probeer het gerust eens uit ♡
Wist je dat EMDR ook gebruik maakt van dit trucje. Maar dan de andere kant op.
En dat dit ook de reden is waarom je ogen ze snel bewegen tijdens je REM slaap (rapid eye movement) wanneer je dmv dromen je ervaringen van de dag verwerkt.
Dus... je oogballen volledig stilhouden is de truc... staren. Dit zet je gedachten bewezen op stop. Of dit nu in de verte is of dichtbij, met of zonder knipperen, zolang je ogen stil staan staat je hoofd op stand-by.

#TipVanDezeNeuroVerpleegkundige ✌🏻

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Jessica (Intensive Care Nurse)

Jessica (Intensive Care Nurse) Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @aboutanurse

5 Aug
De manier waarop je op me afliep en je mondkapje (dat net nog onder aan je kin hing) op de grond smeet.

De frustratie in je gelaat icm je opgeheven hand.

De manier waarop je net voordat je bij me was omdraaide en je bedacht, je hand liet zakken

#AgressieTegenHulpverleners ⤵️
Ik vroeg je om t mondkapje over je neus te dragen ipv onder je kin voordat je bij je vader naar binnen zou gaan. Aangezien je me negeerde liep ik je achterna. Dit keer vroeg ik het niet, maar vertelde ik hoe wij willen dat de mondkapjes gedragen worden. #EnDaaromWildeJijSlaan
Jouw reactie op mijn vraag kwam voort uit emotie, onmacht en vermoeidheid. Dat weet ik,

heus.

Ik stapte achteruit van schrik waardoor de schuifdeur zich automatisch voor mijn neus sloot. Veilig tussen jou en mij in. Hoewel jij al was omgedraaid maakte je reactie indruk.
Read 8 tweets
4 Aug
Tijdens een delier heeft de patiënt last van acute verwardheid. De patiënt kan deze waanbeelden niet van echt onderscheiden. Gisteren hoorde ik op de nazorgpoli hoe echt deze ideeën blijven voor de patient, zelfs tot lang na ontslag #ICUpdate #NietVanEchtTeOnderscheiden ⤵️
Want na haar ontslag uit het revalidatiecentrum, inmiddels al weer twee weken thuis, belde ze haar vriendin om te vragen hoe het nu gaat en of ze het allemaal redt. Haar vriendin antwoordde met goed, maar waarom zou ze zich niet redden?
Mijn patiënt vertelde haar dat ze het een mooie dienst had gevonden en dat haar man (van de vriendin die ze dus belde) er heel vredig had bijgelegen. En dat ze het fijn had gevonden dat ze van de verpleging even de IC af had gemogen om de dienst bij te wonen.
Read 5 tweets
3 Aug
Zooo goedemorgen dat was lekker wakker worden met zoveel leuke vragen. Ik ga ze stuk voor stuk beantwoorden vandaag. En staat jouw vraag er nog niet tussen? Drop hem gerust nog even ertussen, dan neem ik die ook gewoon nog mee.
Goede vraag om mee te beginnen van @lindakaas_ ⤵️
Op de nazorgpoli voor ex-IC patiënten (en hun naasten) komen patiënten nadat ze beademing / optiflow (hoge zuurstofflow) nodig hebben gehad of wanneer ze langer dan 5 dagen bij ons hebben gelegen.

De patiënt wordt dan eerst gezien door de fysio, die testjes doet om te kijken waar de patiënt lichamelijk staat (ivm bij ontslag uit het ziekenhuis). De fysio neemt nadien contact op met de fysio van de patiënt en passen evt het oefenschema aan. ⤵️
Read 15 tweets
2 Jun
De mensen die na de crisis willen gaan oordelen over hoe het te tijde van de hoogste nood eraan toe ging, in de regering, in de ziekenhuizen, in de verpleeghuizen. Ik kan je vast vertellen dat je met het oog van vandaag veel verontwaardiging zal voelen.
Maar besef dat je, als je er NIET middenin zat, nooit zal weten hoe het daadwerkelijk was. Ja ik ben wel eens te langzaam geweest omdat ik mijn eigen veiligheid voor liet gaan. Ja ik schatte situaties vaak verkeerd in. Ja ik was bang, net als de intivist waar ik mee werkte.
Achteraf is het makkelijk oordelen met alle info die je nu hebt. En als je bij mij aanklopt zal ik je vertellen hoe het was. Maar als je denkt mij te kunnen veroordelen klopte je echt bij de verkeerde aan. Besef dat als je over anderen praat. Twitter is niet de werkelijkheid.
Read 6 tweets
27 May
Zoon, 16 jr, is erbij als zijn moeder na lange tijd weer kan praten dankzij een spreekcanule op haar tracheostoma. Ik heb hem uitgebreid verteld wat we gaan doen en wat hij ongeveer kan verwachten. Waar ik hem niet op kon voorbereiden was wat haar eerste woorden zouden zijn 💔
"Laat me toch doodgaan"
"Laat me naar hem gaan"

Needless to say, deze jongen brak zichtbaar van binnen... maar hield zich onverwacht sterk van buiten. Hij pakte de hand van zijn moeder en gaf haar een dikke kus. "Papa wacht wel op je moeder, het is jouw tijd nog niet".

*slik*
Haar overleden partner had al die tijd, in haar delier, in de hoek van haar kamer gestaan. Dit was voor haar heel rustgevend geweest en had haar berusting gegeven op een eventueel overlijden van haarzelf. Ook op dat moment was ze nog erg in de war en hallucineerde flink.
Read 4 tweets
21 May
Een vpk op een IC draagt zorg voor patiënten met een hoog complexe zorgvraag door bedreiging van één of meer vitale functies. Daarmee kunnen wij een hele dag zoet zijn. Terwijl we voor slechts 1 of 2 patiënten zorgen. Dus wat doen wij nou in vredesnaam tijdens zo’n dienst?⤵️Draad
Dat is een hele korte vraag op een heel lang en wisselend antwoord. Maar ik ga proberen in deze draad onze werkzaamheden proberen te omschrijven. Hieronder vind je alle werkzaamheden, kort benoemd, maar als je er meer over wil weten dan drop je vraag bij desbetreffende tweet.
Verdelen van patiënten en piepers. Gekeken naar de complexiteit van patiënten en de leerdoelen van leerlingen. We proberen vpk bij een voor hen bekende patiënt te zetten voor de continuïteit van zorg. We verdelen tevens een (SIT) Spoed, Reanimatie en Coördinator pieper.
Read 19 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(