Mi Olaszban voltunk, es ti?
Nyaralsunk elso etapjakent egy hetet toltunk all inclusiveban a Lago Trasimeno mellett, Umbria es Toscana hataran, az umbriai (“umbr”) oldalon.
Nyaralasos thread. Image
Eloszor is: repules Covid idejen. Nekem es Julnak mar megvan az EU vaccinatiebewijs, a gyerekeknek viszont kellett a 48 oranal nem regebbi (negativ…) PCR teszt. Ez Hollandiaban ingyenes, es tolunk ~2km-re volt is egy tesztelohely.
A tesztet, oltasi utlevelet SEHOL nem kertek, nem ellenoriztek😳🧐
Repulo (KLM romai jarata) kb fullra volt tomve, de egyebkent minden rendben ment.
Berauto: VW T-Roc (szerintem 1.2 TFSI-t, erotlen kis csokkerka), mit mondjak, utana jol esett visszaulni a sajat V60-ba ;)
A legidegesitobb a savelhagyasjelzo/kovetotempomat megvalositas volt, amit teljesen osszemostak a media vezerlessel, kis is kapcsoltam a francba.
Olasz medenceparti divat: teljesen egyertelmuen latszik a medenceparton hogy ki olasz, ki turista. Aki olasz, speedoban feszit. A turista swimming shortban vagy miben. Uszosapi kotelezo volt, de csak annak akinek van haja ;) Image
Covid vs .it: nagyon komolyan van veve a szajmaszk, gyerekeken is, nincs antimasker bullshit. Ami meg meglepobb: social distancing is. Ha folyoson, lepcson szembejon az olasz, visszahatral es talal egy beugrot ahol be tudja tartani a min 1 m-t. Ez, pont olaszoktol, elkepeszto.
Nincs gond az angollal, videken se. Nem perfekt, de megert, megertem. Magyar turizmus take notice part 26373
Kaja: nyilvan ott is jo ahol nem jo, ahol meg kozepesen jo, ott nagyon jo. Arak nyugat-europaiak, sima 2 fogasos pizzavacsi 70-80 eur. Glutenmentes opcio siman van pizzabol is, tesztabol is.
Kozlekedes egesz jo. Romaban bereltunk autot, onnan vezettunk fel a Lago Trasimenohoz, teljesen managelheto volt forgalmilag, nincs kaosz. Roma belvaros is elviselheto, sokkal jobb mint pl. Parizs.
Hazarepulon valaki Maniac Mansiont jatszott a telefonjan valaki ScummVM emulatorban, a flight attendantnak pedig egy proper regi szamologepes CASIO oraja volt. In contrast, a repulo egy vadiuj Boeing 737-800 volt, szoval atlagban jok vagyunk.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with 🥖 ghergheux 🥖

🥖 ghergheux 🥖 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @gergolippai

22 Oct
8 napot toltottem a lanyaimmal Magyarorszagon, es bar legutobb 2019-ben voltam, az csak 2 nap volt kb, Horvatorszag es Szlovenia koze beszurva. Ugy *igazan* nem voltam Mo.-n miota elkoltoztunk, ugyhogy sok szempontbol a mostani az elso proper utam. Osszeirtam a benyomasaimat:
A legelso dolog ami feltunt, hogy mennyire kover mindenki. Magyar people, wtf, eljetek mar kicsit egeszsegesebben!
A Bp vezetesi rutinom ugy jott vissza mintha el se mentem volna. Amszterdamban egeszen mas a ritmus, masra is kell odafigyelni (ha azt hiszed Bp-n a bringas huliganok egy veszelyforras, Amszterdam utan csak kesztyusbab segitsegevel fogsz tudni a terapeutaddal kommunikalni.)
Read 22 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(