1/19
Wybren van Haga zegt bij #Op1 dat hij nieuwe verkiezingen wil. De kiezers hebben in een coronasfeer gestemd. Dat is nu weggeëbd en Van Haga die gekozen is op coronaleugens van het FVD, wil dat het kabinet wordt afgerekend op de toeslagenaffaire.
threadreaderapp.com/thread/1368621…
2/19
Als je op het programma van Baudet een zetel hebt bemachtigd, heb je minder moreel besef dan een naaktslak. Even teruglezen achter welkw partijleider Wybren van Haga zich schaarde in november 2020? Na het etentje in Tiel bleef de hoaxjesmelker de antisemiet trouw.
3/19
@WybrenvanHaga kan beter stilzitten terwijl hij geschoren wordt, dan anderen de maat proberen te nemen als het op leugens aankomt.
Met dank aan @jpeterburger.
En voor wie de hele collectie wil zien, zet dit in de zoekbalk: haga (from:@jpeterburger)
4/19
Een presentatieduo dat denkt: we moeten deze makker van de antisemistische complotwap Baudet vanavond maar even de ruimte geven om zijn rechts-extremistische afsplitsing van het FVD in de spotlight te zetten, knikt dan amechtig. En zo geschiede.
5/19
Je haalt van Haga wel uit de racistische FVD, maar de racistische FVD niet uit Van Haga. Hij zegt: als het Min. van BuZa vindt dat Afghanistan veilig is voor afgewezen asielzoekers, zij dat het beste weten. En als een minister van VWS adviseert jongeren te vaccineren?
6/19
Forum voor democratie was de grootste politieke fout in zijn leven, kondigt Margje Fikse Van Haga aan.
Wat was bekend toen Van Haga de overstap maakte? Hij trad 20 mei 2020 toe tot de partij, toen het antisemitisme, racisme en naziverheerlijking al over de plinten klotste.
7/19
Fatsoenlijke politici willen niets met het racisme, antisemitisme, en de homo- en transfobie van het FVD te maken hebben.
Wybren wel.
Hij wil nu ‘een gezonde rechtse partij zijn’.

Die vorm je niet met ex-FVD’ers die op 5 mei 2021 nog racisme en antisemitisme gedoogden.
8/19
In het overzicht van de wapenfeiten van Van Haga, komt even de vuige 5-meiposter van het FVD voor, maar we zien Van Haga niet als de corona-wap of gedoger van het antisemitisme van Baudet die hij is. We zien de grondlegger van een ‘frisse en vrolijke rechtse partij’.
9/19
Hij framet de coronacrisis doodleuk als een crisis die veroorzaakt is door de maatregelen die de regering nam om de zorg te ontlasten en verspreiding van het virus in te dammen. Hij is nog net zo’n corona-ontkenner als in de hoogtijdagen van de complotkaravaan met het #FVD
10/19
Dat Van Haga straffeloos zegt dat hij een van de eersten was die inzag dat Covid-19 niet meer was dan een stevige griep, laat zien dat #OP1 niets met journalistiek, maar alles met het faciliteren van het verspreiden van desinformatie te maken heeft.
nu.nl/nucheckt/60600…
11/19
Van Haga zegt dat hij gekozen is om te stoppen ‘met al die corona-onzin’. Presentatoren die niet denken hoe geef je fascisme een podium, zouden Van Haga vragen waarom hij bijv. India aan Nederland ten voorbeeld stelde t.a.v. corona.

welingelichtekringen.nl/politiek/27042…
12/19
Eigenlijk weet je op zo’n moment dat deze uitzending zonde van de tijd is en gewoon weer de zoveelste schandvlek op het blazoen van de creationisten van de EO. Maar ik ga nog even door.
13/19
Van Haga doet vervolgens alsof Baudet na de verkiezingen van 17 maart opeens ophef ging creëren over de Tweede Wereldoorlog. Baudet heeft zijn politieke leven niet anders gedaan. Hij had bij de verkiezingstournee al het Neurenberg-tribunaal illegitiem genoemd.
14/19
Dat van Haga zegt dat hij zorgvuldig heeft onderzocht of ophef niet een ding was bij het FVD voor hij lid werd, zegt veel over zijn gebrekkige onderzoekskwaliteiten.
Van Haga ‘onderzocht’ ook het antisemitisme en nazi-verheerlijking bij het JFVD.
threadreaderapp.com/thread/1360617…
15/19
Vervolgens mag Van Haga zeggen dat hem niets te verwijten valt, omdat je niet moet afgaan op alles wat in de media gezegd wordt.
Met de antisemitische trope van de Lügenpresse mag Van Haga ook weer wegkomen.
Geen beroepseer en collegialiteit bij de presentatoren.
16/19
Nadat ze alles heeft laten gaan, probeert Margje Fikse wel in herinnering te brengen dat er al eerder mensen bij het FVD vertrokken waren, en niet zonder reden, bijvoorbeeld de antisemitische apps (slechts reden voor een Statenlid om op te stappen in april 2020).
17/19
Dan blijkt dat Van Haga niet echt een ‘actieve herinnering’ heeft aan de gebeurtenissen. Volgens hem was het gedoe over de apss in november en kwam hij in december op de lijst. Dat slaat werkelijk nergens op.
18/19
In november 2020, nadat Van Haga eind oktober al gepresenteerd was als kandidaat-kamerlid, was de pleuritis uitgebroken over het antisemitisme en de complotwaanzin van Baudet.
Voor Van Haga betekende het vertrek van anderen dat hij opschoof op de kieslijst van 8 naar 2.
19/19
Ik ben gestopt met kijken. Een redactie die zich zo slecht voorbereidt op een gesprek met een beruchte hoaxjesmelker, verdient de aandacht niet.
Ik geef hier de link naar de bijbanen van Wybren van Haga, zo iemand die voor ‘Wie de Piepel’ spreekt.
tweedekamer.nl/node/4237/neve…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Piet Lekkerkerk

Piet Lekkerkerk Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @PietLekkerkerk

29 Jul
1/37
Op 24 juli plaatste het @refdag een interview met FVD-Tweedekamerlid @PvanHouwelingen. Hij is bekend van een roman waarin hij het Derde Rijk verheerlijkt. En van de organisatie van een referendum over een verdrag met Oekraïne, terwijl Oekraïne hem niet interesseerde.
2/37
De kop dat hij de grenzen opzoekt is best goed gekozen. Pepijn is nog altijd betrokken bij het Burgercomité-EU en retweet de veelal grove uitingen van dat account veelvuldig. Onduidelijk is of hij ze zelf schrijft. Zelf zoekt hij ook graag de grenzen op in zijn uitingen.
3/37
Dat Van Houwelingen als bewonderaar van het Derde Rijk en Kamerlid van een partij waarin antisemitisme hoogtij viert, iemand zonder goede aanleiding voor nazi uitmaakt, is op zijn minst bijzonder te noemen.
duimspijker.com/opinie/antisem…
Read 38 tweets
28 Jul
De democratische rechtstaat financiert de beweging die diezelfde rechtstaat de nek om wil draaien.
Zo werk een vrije samenleving en de neofascist Baudet weet daar haarfijn gebruik van te maken.
Dat hij een neofascist is, waren in 2016 al alle aanwijzingen voor.
ikje.blogspot.com/2016/02/is-thi…
En ook deze site is verhelderend:
kafka.nl/personen/thier…
Read 4 tweets
27 Jul
1/74
Thierry #Baudet heeft weer eens een stuk op de site van het #FVD geplaatst. Omdat ik de ervaring heb dat de stukken die Baudet schrijft van de onwaarheden aan elkaar hangen, heb ik het Zomeressay 2021 nagelopen. Het weerleggen van onzin duurt langer dan het verkondigen.
2/74
Is Baudet geradicaliseerd? Wie is de ‘men’ die dat zegt? Waarom zouden kranten dat opschrijven? Praten commentatoren ‘men’ na, of trekken ze eigen conclusies?
De ‘men’ die het signaleerde was Baudets oud-partijgenote @NickiVerweij, maar dat is al weer 8 maanden geleden.
3/74
Nicki Pouw-Verweij schreef de brief op 25 november 2020. Dat is ruim anderhalf jaar na de zogenoemde boreale overwinningsspeech van Baudet. De toespraak waarin hij nazi-mystiek vermengde met de vocabulaire van de Franse Holocaustontkenner Jean-Marie Le Pen.
Read 76 tweets
25 Jul
Thierry Baudet en zijn zomeressay in vier tweets.
Een willekeurige passage : Image
De vraag van Baudet na deze passage: Image
Tja, lastige vraag.
Een antisemiet met een fascinatie en sympathie voor het Derde Rijk en een racist was Baudet al voor hij met zijn politieke carrière begon.
Dus niet geradicaliseerd, wel veel verder de complotfuik ingedoken.
Read 4 tweets
29 Jun
1/18
Een democratisch bestel kan altijd beter, rechtvaardiger, integerder en foutlozer. Maar al met al functioneert het Nederlandse politieke bestel redelijk.
Het is een extreem-rechtse trope dat de democratie verrot is.
2/18
Wat Baudets favoriete regeringsvorm en regeerstijl is, wordt duidelijk als je kijkt over welke mensen hij zich bewonderend uitlaat.
Bij het zien van het lijstje Bolsonaro, Trump, Orban en Poetin, hoef je je over de democratische gezindheid van Baudet geen illusies te maken.
3/18
Mensen voortdurend aanpraten dat de democratie kapot is - omdat extreem-rechts er nog niet in geslaagd is de democratie vakkundig de nek om te draaien - is een proces waar veel partijen bij betrokken zijn. Bijvoorbeeld Tom Zwitser met zijn complotuitgeverij Blauwe Tijger.
Read 19 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(