Среди русских рыгающий в судочки есть хобби — смеяться с Украинского, Польского и Беларуского языка. Здесь я просто хочу напомнить как русский звучит для людей первого мира на самом деле.
Иногда они сами пытаются иронизировать с себя
Но все равно выходит не так смешно как у американцев.
Ну и пожалуй на этой картинке завершим тред
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Поділюся з вами чимось цікавим з їбалом, немов я знав це все життя, а насправді дізнався то 20 хвилин потому. У перших версія MS Flight Simulaotr був дефолтний аеропорт — Merrill C. Meigs Field Airport. Що знаходився у місті Чикаго. Це буквально аеропорт - ікона прям на озері Мічиган.
MS FS. Це звичайно гра. Але життя цікавіше. Уявіть умовного Джона який на своїй цессні запланував нічний переліт з Нью Йору у Чикаго. Джон зареестрував свій план польоту, отримав дозвіл, та піднявся у нічне небо. Десь вже біля Чикаго він запрошує дозвіл на посадку у аеропорті...
А йому, кажуть. Йди нахуй, джон. Ми не можемо тебе прийняти. Аеропорт закрит. Він дивиться у вікно і бачить те що ви бачите на цьому фото
Штош любі друзі. Учора ми навчилися користуватись дізасемблером/дебагером та знайшли саму хеш функцію, а потім написали класний скріпт для дебагера який за нас зібрав потрібні імена файлів, поки ми пили чай. Продовжимо наш шлях цифрової копіум археології
Сьогодні ми візмимо наші знання шо ми зібрали за цей час та спробуємо зробити щось типу продакшин грейд тули. Звучить страшно, але це буде простий екстрактор файлів з нашого контейнеру. Настала черга Kaitai Struct kaitai.io
Ну шо любі друзі. Другий день нашого бінарного копіуму настав. Учора ми розкрутили повністю формат контейнеру з ресурсами гри. Сьогодні продовжимо епопею. В квот твіті хвіст вчорашнього треду, донатьте по ссилці
Але попре те що ми можемо витащіти усі файли, ми не знаємо їх імен та типів. Йти руками через 12 000 файлів то не наші методи, ми занадто ліниві для цього. Памʼятайте. Людина повинна думати, а машина — працювати. Якщо, навпаки — то це комп.ютерний апокаліпсіс. Ми цього не хочемо.
Здвинутись далі нам допоможе інтерактивний дизасемблер IDA. Так заставка цієї програми це портрет Ади Лавлейс. Видатної програмістки яка написала першу програму на цій планеті. Так перший айтішник був дівчиною. Так шо айтішники, не вийобуйтесь там особо зі своїми стереотипами, ви десь соснули вже років 200 як тому.
Дуже важкий день морально, та фізично. Які опції в нас є. Можна лягти в помиральну яму, або бухати. Відверто кажучи це все вже надоїло. Я пропоную щось інше. Ви кидайте гроші на дрова на зиму. А я спробую запілити дуже довгий тред в якому ми спробуємо зробити реверс інженірінг якоїсь хуйні.
Перевірено що йобані біти та байти коли становляться в стройний зрозумілий рядок — вироблять дофамін, а іноді і гроші. Ми спробуємо щось розковиряти, з мало гарантованим результатом, але у в процесі можливо ви опануєте ще один легально важко монетизуємий скілл.
Це буде довгий тред, можливо з якимись довгими паузами. Але ми спробуємо. Підписуйтесь на цей тред і ми десь невдовзі почнемо.
Це вікенд. Сьогодні спробую почати робити це на Rust. Я не знаю Rust, ніколи на ньому нічого не писав тож буде цікавий дослід. Може зроблю тут тред з тим що сподобалось, а що ні. Подивимось той ваш Rust. Чи буде то мені цікаво, чи він мене вибісить та я рейдж квітну, не знаю.
Ми у 21 сторіччі тому будемо використовувати чатгпт, але не для коду, бо той можна знайти на гітхабі, а для швидкого пошуку потрібної інформації про Rust, чи дойобів чому саме так зроблено в раст а не інакше
Копайлот також з нами. Бо людина повинна думати, а машина працювати.