Igor Vujanović Profile picture
Sep 27, 2021 9 tweets 3 min read Read on X
Muzej vazduhoplovstva-Beograd - thread/niz.
Pišem sve ovo kao ljubitelj vazduhopovstva i kao profesionalni fotograf. Muzej kao da je zarobljen u 1980-im i propada. Muzej ima mnoge jedinstvene eksponate i izvesno će uvek imati svoju publiku ma kakav on bio. Ali
mislim da je to moglo puno bolje. Delu aviona sa spoljne strane se ne može prići, ostali kojima mogu su u daleko lošijem stanju nego modeli iznutra.
Većina opisa letelica izuzetno mali i vrlo šturi (mislim da je to moglo PUNO bolje).
U muzeju sem simulatora novog boinga koji je za većinu građana - skup, muzej nema niti jedan ekran, projektor nešto iole moderno, a toliko ima dokumentarnih filmova u vezi avijacije, letovi...
Gornji deo je po meni baš :/. Nedostaju slike, mnogo praznog prostora...
Meni je neshvatljivo da ne postoji mesto u muzeju vazduhoplovstva da su bar spomenuti piloti koji su poginuli u ww2, i drugim ratovima, 1992-1995, 1999.... Da ne pričamo o pojedinim asovima, slike, priče... deo Galeba koji je pogođen u ratu iznad Bosne je prisutan.
Mnoge stvari su ajde bar meni čudne, Utva grafikon do 1990 postavljen koliko znam i dalje rade..., deo f117 nedostaje sa izložbe. Airbas makete aviona na maketi Beogradskog aerodroma 1976-1986... ima sigurno još svašta, verovatno mi je nešto i promaklo...
I dolazimo opet do spolja gde su razna pomoćna vozila, radari itd. 2m trava... Ne znam šta bih rekao na ovo.
Evo i mene od pre 25 godina i danas. Obratite pažnju na stepenice...
Da li treba posetiti muzej, da. Da li može da bude bolji, takođe da. Jedna zanimljivost, maketa aviona čiji je projekat obustavljen usled građanskog rata u SFRJ. Planiran kao budući lovac Jugoslovenske avijacije projekat "novi avion". Nekad smo bili država.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Igor Vujanović

Igor Vujanović Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Infoverzum

Dec 22, 2024
22.12.2024. Slavija (poveći niz fotografija). Image
Image
Image
Read 51 tweets
Dec 14, 2024
Datum 14.12.2924. Poduži niz.
@prijavi_problem Da počemo od Vukovog spomenika?!?! Image
@prijavi_problem "staza" trake za slepe i slabovide u Bulevaru kod Univerzitetske Biblioteke Svetozar Marković pa na dalje i do nje je nestala?! Image
@prijavi_problem Vukov Spomenik tramvajske stanice i oko ulaza u železničku sve se raspada @prijavi_problem Image
Read 35 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(