🔴کمیته هواپیمایی غیرنظامی ارمنستان(CACA) در واکنش به انتقادات در رابطه با خبر اجازه ارمنستان برای عبور به پرواز آذربایجانی در بحبوحه تنش ایران و آذربایجان گفت:
به جز در زمان جنگ ۴۴ روزه هیچ محدودیتی برای استفاده از حریم هوایی وجود نداشته است.
در بیانیه کمیته آمده است:
آذربایجان از سال ۲۰۱۴ به صورت یک طرفه استفاده از حریم هوایی ارمنستان را قطع کرده بود.
🔴تاتویک رووازیان رییس (CACA) در مصاحبه با تلویزیون ارمنستان و در پاسخ به این که چرا اجازه استفاده از حریم هوایی ارمنستان به آذربایجان داده شده است گفت:
آذربایجان تا سال 2014 هر روز برای پرواز نخجوان از ارمنستان بهره میبردند. آنها خودشان متوقف کردند حالا هم خودشان از سر گرفتند.
🔴آرمن گریگوریان دبیر شورای امنیت ملی ارمنستان اعلام کرد: ایروان موضوع گشایش کریدور در ارمنستان برای کشوری دیگر را نه امروز و نه هیچ وقت دیگر بررسی نمیکند.
وی در جواب به این سوال که آیا در ارمنستان کریدوری که تحت اختیار کشوری دیگر باشد احداث خواهد شد گفت:در ارمنستان کریدور مستقلی ایجاد نخواهد شد و این بدین معنی است که کل اراضی ارمنستان توسط جمهوری ارمنستان اداره میشود.
🔴عباس بدخشان ظهوری سفیر تام الاختیار ایران در ارمنستان در دیدار با گریگوریان بر اهمیت ارمنستان در اتصال هند به دریای سیاه تاکید کرد.
🔴ظهر روز گذشته آرتاشس تومانیان سفیر ارمنستان در ایران با مهدی صفری معاون وزیر خارجه ایران دیدار کرد. طرفین در این دیدار درباره گسترش همکاری ها در کریدور شمال-جنوب و اتحادیه اوراسیا به صحبت پرداختند.
🔴جایشانکار وزیر خارجه هند طی روز های آینده به ارمنستان سفر خواهد کرد تا در ارتباط با کریدور خلیج فارس-دریای سیاه رایزنی های خود با طرف ارمنی را ادامه دهد.
🔴رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت ایران در توییتی اعلام کرد:
"بامأموریت ویژهای که به معاونین وزارتخانه داده شد مشکل مسیر نوردوز به ارمنستان و کریدور قفقاز رفع و به زودی نیز نقشهٔ ترانزیتی آن منطقه کاملا تغییرخواهدنمود."
کسانی که دراین خصوص شیطنت کردندبدانند هیچ راهی برای ما بسته نمی ماند اما پل های شکستهٔ پشت سرآنها به سادگی ترمیم نخواهدشد!
دو نکته:
🔰مسیر تاتو(تاتف) که در حال جایگزینی مسیر گوریس-کاپان برای اتصال ایران به ارمنستان میباشد برای راه حل کوتاه مدت مناسب است اما جاده خطرناک، پر پیچ و خم و غیراستانداری میباشد.
لازم است تا هرچه سریعتر مسیر سیسیان- کاجاران ساخته شود.
🔰شایعات و خبر های زیادی گاها با منابع نامشخص در ارتباط با قفقاز منتشر میشود که کاربران از آن ها خیانت یا پشت کردن ارمنستان و گرجستان به ایران را استنباط میکنند.
ارتباط میان کشور ها و باز شدن مسیر های ترانزیت امری طبیعی است و ایران هم به طور کلی از آن استقبال میکند.
مخالفت ایران با ماهیت اتصال کشور ها نیست. مخالفت ایران با نحوه و روش اتصال مورد نظر برخی کشور های خاص میباشد.
پایان
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
فارغ از صحت و سقم این خبر ایران وایر، آقای قالیباف، دستیارانش و افرادی که خودشون رو منتسب به ایشون میدونستند طی انتخابات های قبلی هم تلاش هایی برای نشان دادن این چراغ سبزها به طرف غربی داشته اند.
چند تا مثال از انتخابات ۸۸:
۱) یک سند ویکی لیکس به تاریخ بهمن ۸۷ ادعا میکنه که کنسولگری آمریکا در استانبول صحبت های دیپلمات سابق وزارت خارجه ایران آقای کیا طباطبایی رو به وزیر خارجه وقت آمریکا خانم هیلاری کلینتون منتقل کرده است.
در اون زمان آقای طباطبایی مسئولیتی در وزارت خارجه ایران نداشتند و معاون دبیرکل سازمان D-8 در استانبول بودند.
طباطبایی در اون جلسه میگه ایران منتظر گام های آمریکا برای معامله است. اما به آمریکا و اتحادیه اروپا توصیه میکنه تا موضوع هسته ای رو چند ماه کنار بذاره!
اولین جرقه های نبرد دریای سیاه با خروج روسیه از توافق غلات زده شد. از آن به بعد تلاش اوکراین برای صادرات غلات از طریق رود دانوب و ریل و زمینی شدت گرفت.
این تلاش اوکراین از سویی با حملات موشکی و پهپادی روسیه به بنادر در رود دانوب مواجه بود و از سوی دیگر جوابگوی حجم تولید اوکراین نبود.
به گواه آمارهای دولت اوکراین، پیش از آغاز جنگ در سال ۲۰۲۲، کشاورزی ۴۰ درصد از درآمدهای صادراتی اوکراین را شامل میشد.
بنابراین کاهش صادرات و افزایش هزینه های انتقال غلات اوکراین، فشار را بر حامیان اوکراین افزایش خواهد داد و از آن مهمتر فرصتی برای افزایش سهم روسیه در بازار غلات دنیا خواهد بود.
این عکس رو انتخاب کردم چون برای من خیلی نمادین هست. روزی که لطفی الوان وزیر دارایی سابق حال مستاصلی داشت چون اردوغان به خاطر اصرار برای سیاست مدنظرش تشویق میشد.
اگر اردوغان رقابت فردا رو ببازه، درست یا غلط اخراج لطفی الوان و ناجی اقبال به عنوان یکی از دلایل مهم شکست ثبت میشه...
🔴ترکیه در دوراهی ناتو یا منطقه گرایی
روز یکشنبه در حالی انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه برگزار خواهد شد که تمرکز رسانه های خارجی بر روی مواضع سیاست خارجی دو کاندید اصلی انتخابات است.
در حالی که در سویی مواضع اردوغان برای تمام کشورها شناخته شده است اما به نظر میرسد با توجه به تعدد گروه های حاضر در اپوزیسیون تنها تا حدی میتوان روی مواضع قلیچدار اوغلو حساب کرد.
البته در این بین به نظر میرسد چندین کشور روابط خود با ترکیه را بسیار متاثر از رفتن یا ماندن اردوغان میدانند به گونه ای که شاهد حمایت علنی سران جمهوری آذربایجان، لیبی و آلبانی از اردوغان طی هفتههای اخیر بودیم.
همان طور که انتظار میرفت قلیچدار اوغلو امشب مواضع خود را نسبت به روسیه نرم تر کرد و از تکذیب دخالت در انتخابات توسط روسیه تشکر کرد.
کرملین امروز در موضع گیری هوشمندانه ای اعلام کرد اطرافیان قلیچدار اوغلو به او اطلاعات غلط داده اند.
اما امروز اردوغان به شدت به مواضع دیشب قلیچدار اوغلو تاخت و او را به مبتدی بودن در سیاست متهم کرد.
او گفت:«کسانی که آرزوی اداره ترکیه را دارند بلند می شوند و می گویند اجازه دهید با غرب دوست باشیم. میگوید من روسیه را تحریم خواهم کرد.
می گوید من هر تحریمی را که غرب علیه روسیه وضع کند اعمال خواهم کرد.
خوب، شما نمی توانید یک دولتمرد باشید. شما نمی توانید مدیر باشید. شما کی هستید که روسیه را تحریم می کنید؟
🔴محرم اینچه کاندید انتخابات ریاست جمهوری ترکیه، از رقابت انصراف داد. با این وجود به دلیل صدور برگه های رای در روزهای گذشته، نام او همچنان در برگه های رای حضور دارد.
با انصراف اینچه احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم کمرنگ تر شد.
زمزمه های انصراف سینان اوغان نیز به گوش میرسد..