Cartel 🐐 Profile picture
Oct 22, 2021 10 tweets 4 min read Read on X
Gelin sizlerle 15R kazandıran bu işlemi baştan sona analiz eden bir flood yapalım ve bu işleme girişin tüm noktalarını analiz edelim. Unutmayın backtest her şeydir, sadece eğitim yetmez. (15R kazanmak %3 r oranında bakiyenizi %45 oranında büyütecektir.)👇 Image
Öncelikle bakmamız gereken şey fiyatın soluksuz bir yükselişin ardından tepki alıp geri çekilmesidir. Özellikle fiyatın bu tarz hareketleri tepki aldıkları noktada konsolide olmasını beklemek ve o bölgeyi bir range olarak kabul etmek büyük oranda işe yarayacaktır. Image
Yukarıdaki supply bölgesine fiyat ulaştıkça tekrar range low bölgesini deniyor ve o arada bir konsolidasyon izliyoruz. Range low bölgesine ikinci dokunuşta deviation oluşuyor ve markete likidite sağlanıyor.(stop oldunuz ya da short açıp terste kaldınız..) Image
Fiyat tekrar supply noktasına gidip aşağı gelirken tabii yeni bir düşen market yapısı oluşturuyor ama range Low bölgesine temasla beraber tepkiyle bu düşen yapı bozuluyor. ImageImage
Düşen yapının bozulmasıyla beraber yeni bir yükseliş yapısı beklentisine giriyoruz ama öncelikle iyi bir giriş noktası beklemeliyiz ve fiyat tekrar Range Low bölgesine retest vermek istemeyebilir. Market yapısını yükseliş evresine döndüren hareketi başlatan son düşüş mumunu ob ++ Image
++ olarak kabul ediyoruz ve iki ayrı giriş şekli belirleyebiliyoruz. Biri direk o mumu bir boydan bir bölge gibi çizip bölgenin üst tarafına entry atmak diğeri ise ob mumunun tam ortasına entry atmak.. Bu işlemde ortasını hedefliyoruz ve wick yakalamaya çalışıyoruz. ImageImage
Stopu'da son range altına sarktığı wicke koyduktan sonra entry bölgemiz tam wick ucundan çalışıyor ve BOOM 15R kazandıran bu işlem sizin için güzel bir pozisyon oluyor. 🥶 Image
Bu tarz daha fazla flood ve inceleme gelmesini istiyorsanız motivasyon açısından bu flooda etkileşim verebilirsiniz. Bu işleme ben girmedim, bu işlem @JoS7821 kişisine aittir ve ben de sizin gibi asla ben biliyoruma yatmadan gece gündüz her chartı inceleyerek backtest yapıyorum.+
Kendi pozisyonlarım da var fakat bu tarz işlemleri ve chartları sürekli izleyip analiz etmeye çalışırsanız çok çok daha iyi olursunuz. PA piyasasında eğitimi olan sevgili abim @EfloudTheSurfer 'un eğtimini almış olsanız dahi kendisinin dediği gibi sindire sindire izleyin ve ++
bol bol backtest yapın. Son olarak yanlış analizim var ise mention olarak belirtebilirsiniz ve tartışmak isterim ayrıca sizler de düşüncelerinizi paylaşın dostlarım. Size daha fazlasını sunmaya devam edeceğim, sevgilerimle. 🤝🥂

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Cartel 🐐

Cartel 🐐 Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @scalpercartel

Jan 16, 2023
ICT Ay:3 Konu:5

'Kurumsal Market Yapısı'
Dostlar biliyorsunuz tüm ict serisini türkçeleştirerek yayınlıyorum ve ilk ayı public olarak burada yayınlamıştım. Geri kalanını tamamen ücretsiz olan discord grubumda yayınlamaya devam ediyorum ve sizlere ek bir konu daha paylaşmak istediğim için ay:3 konu:5 dosyası paylaşıyorum
Geri kalan tüm konulara ulaşmak için aşağıdaki ücretsiz discord grubuna katılabilirsin: discord.gg/Nkk3BuNJt3
Read 4 tweets
Jan 13, 2023
Neden yapı değişmeden fomolanıyorsunuz? Günlerdir dostlarıma ve discord grubuma dxy(bearish), eth, sp gibi analizlerde bullish olunmasını gerektiğini söylüyorum.

Sorun şurada başlıyor. ImageImageImageImage
Çok değil birkaç hafta önceye kadar herkes bist bist diye konuşuyordu ve o dönem kripto hacmi yerlerdeydi. Hop oraya kaçış ve oranın hali ortada, kriptodan çıkan para ve şimdi buranın hali ortada. Fomolanarak yaptığınız hareketlerden hayır gelmedi, gelmeyecek.
Öncelikle piyasa için şu an olunan konuma kadar olan shortların saçma, şu anki fiyat levellerini(21500) dağıtmadan da normal dışı olmayan bi ara yüksliş olduğunu düşünüyorum. Fiyat bu leveli elerse haftalık izler yeni bir oyun planı çizerim. Fikrim değişebilir mi? Evet.
Read 6 tweets
Dec 20, 2022
ICT Ay:1 Konu:7

'Dürtüsel Fiyat Dalgaları ve Piyasa Uzanımı'
'NYMO'(benim hediyem) ImageImageImage
Dostlar tüm bu ayları konu konu derlenmiş şekilde hem video hem de döküman şeklinde hazırladım-hazırlıyorum. İlk aydan birkaç konuyu public şekilde paylaşacağım fakat geri kalan tüm konulara ulaşmak için aşağıdaki ücretsiz discord grubuna katılabilirsin: discord.gg/Nkk3BuNJt3
Dostlar ilk görsele ek olarak ikinci görselde bireysel notlarımı da paylaştım. Bu konu ile beraber ay:1 aralığını bitirmiş olduk. İkinci ay ve sonrası için discordda devam edeceğiz. Belki ara ara paylaşırım. Güzel ve yararlı bir seri olduğunu düşünüyorum.
Read 4 tweets
Dec 5, 2022
Selamlar gençler, bizler için oldukça önemli olduğunu düşündüğüm için sizlere aşağıdaki twitin türkçe çevirisini yapmak istedim. Öncelikle paylaşımı için Dante'ye teşekkür ederim.

Hadi başlayalım! 🫀👇
### Stratejik Hedefler

- Sermayeyi Koruyun
- Gelir Yaratın
- Hesap Boyutunu Artırın
### Kişisel Yaklaşım

- Yapmak istediğiniz şey ile yapmakta iyi olduğunuz şey arasında genellikle büyük bir fark vardır.
Güçlü yönlerinize oynayın. Nişinizi bulun.
- Sizinle aynı düzeyde iş yapan çok az insan olduğndan emin olarak, sahip olduğunuz işi yapmyan herkesten para alın.
Read 16 tweets
Jan 24, 2022
"FLOOD"

Selamlar dostlar, bu yazımda sizlere içerisinde güzel örnekler de olan ve düşüş veya yükseliş trendinde nice ob, liquidity gibi konulardan yararlanmanızı sağlayarak trendin yönüne işlem almanız için güzel bir konsept örneği göstereceğim👇
fiyat bir düşüş trendinde iken yaptığı yeni lowun ardından basitçe yukarıdaki yeni likiditeyi(ob noktası) hedefler ve bu hareketi yapana dek o "OB" noktasına ek likiditeler sağlamak için yeni likidite gelişimlerine başvurur, bu likidite hareketinde oluşan nice ob kavramını++
görselde bulabilirsiniz ve ayrıca farklı timeframe ve piyasalardan olan iki örneği aşağıda görebilirsiniz. Bir tanesi henüz dün oluşan 15min tf BTCUSDT grafiği iken diğeri ise arşivimden çıkardığım 1h tf AUDJPY grafiğidir.
Read 6 tweets
Dec 17, 2021
Türkçe kaynak açısından oldukça yetersiz olan "Price Action" kavramlarını sizler için Türkçeleştirdiğim seriye devam ediyorum. Bu flood için sizlere "Key Level (Açılışlar)" kavramını anlatmaya karar verdim. Lütfen anlattıklarım üzerinde bol bol backtest yapın. Başlıyoruz👇
Finansal piyasalarda aktif trade yapan biri iseniz kesinlikle dikkat etmeniz gereken belirli bölgelerden bazıları da açılışlardır. Bu açılışları Daily Open(DO), Weekly Open(WO), Monthly Open(MO) ve Yearly Open(YO) olarak görebilirsiniz.
Sadece bu açılışları değil, bu açılışların bir önceki hali yani dünkü açılış(Previous Daily Open PDO), geçen haftanın açılışı(PWO), geçen ayın açılışı(PMO) gibi bölgeleri de takibiniz de bulundurmanız gerekiyor.
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(