Yıldız İdil Şen is one of the persons @NHC_nl added to the list “Right Defenders At Risk in Turkey”, apparently for a joint project with @hakikatadalet & @esithaklar. The list is still online and this person is presented as someone deserving national and international support./1
In this tweet this person ridicules a gay man who said this person was a man. Yıldız İdil Şen defines the gay man as someone “who gives up his ass”, implying being gay was something shameful./2 @NHC_nl
Another tweet of Yıldız İdil Şen reads: “Eat my dick then”. The tweet is a reply to a woman. Yıldız İdil Şen said the same thing to another woman, a lesbian, this year during the IWD March in Istanbul. Seems like this person uses rape threats often to silence women./3 @NHC_nl
This didn’t happen in L.A. or London. It happened in Aydın, a city in southwest Turkey.
2 trans-identified individuals with male body parts entered women’s changing room in a fitness club and were warned by the club’s staff. + @helenstaniland@MForstater
Acc to a statement made by Aydın LGBTI+ Solidarity, the employees told those 2 individuals that “they could not enter the women’s changing room as they didn’t have surgery”. One employee also said that “women were disturbed by them getting dressed in women’s changing room”. +
The organisation called those warnings insults and LGBTİQ+phobia.
One of the individuals that entered the women’s changing room later said on Twitter that ‘sex is not binary’. Here is the photo of this individual who identifies not as trans but as non-binary. +
Kimseyi bunlarla meşgul etmek istemiyorum. Ama son 48 saatte hayatımda hiçbir iletişimim olmayan Yıldıray Oğur tarafından İngiltere'ye gönderildiğim, onun çantacısı olduğum iddia edilmiş. O yüzden Yıldıray Oğur ile ilişkime dair bazı kanıtları koyayım. Tarihlere de bakarsanız.
(Devam)
Daha çok var, isteyen arar bulur. Zaten benim Yıldıray Oğur ile hiçbir zaman yıldızımın uyuşmadığını bilen çok insan da var. Ama bu Bawer-Narla çetesinin çamur atma kapasitesini görün istedim. Bawer'i ise gece Elçin yazmış.
1. Sayın Filiz Karakuş yani @yasamdan_yana insanlara TERF demek yerine transfobik tutumlar eleştirilsin demiş. Ok. Bu yüzden bu sitede kendi etrafınca transfobik tutum olarak yaftalanan şeylerin bir listesini yapayım dedim. Bunu bitirince pinleyeceğim.
2. Örneğin kadın soyunma odasında penisli birinin bulunmasının kadınlar için tehdit olabileceğini, rahatsızlık verebileceğini söylemek. Mesela Feride Eralp'e göre bu korkunç transfobik bir şey.
3. Biyolojik cinsiyetin gerçek olduğunu, cinsiyetin değiştirilebilir bir şey olmadığını ve kadınlar üzerindeki ataerkil baskının kadınların biyolojik özellikleriyle bağlantılı olduğunu söylemek. Yarabbim nasıl transfobik.
Jazz Jennings'in sosyal olarak dönüşümü 6 yaşından itibaren başlıyor. Medikalizasyon sonrasında neredeyse kaçınılmaz, çünkü çocuğa kızsın diyorlar, ismini değiştiriyorlar, zaten o çocuğun sonrasında disfori yaşamama şansı kalmıyor.
Tedaviye ergenliğe girdiği gibi hormon baskılayıcı ile başlıyorlar ve bunu standart hale getirmeye çalışıyorlar. Bunu kabul etmek için aynı zamanda ergenlik çağındaki bir kişinin yetişkin olduğunu kabul etmek gerekir. Bu da çocuğun rızası meselesini ters yüz eder.
Şu anda ne oluyor, hadi bu kadar erken yaşta değil, ama 14-15 yaşlarında bu akıma kapılmış kızlar 2-3 sene geçince desist ediyorlar akın akın. Ama bedenleri inanılmaz hasar almış oluyor. Bir bölümü hormon kullanmış, bir bölümü memeleri aldırmış.
Bakın bunlar bu ortamda kadınların genital bölgeleri hakkında trans aktivistlerin yazdıklarının sadece bir kısmı.
Bunlara tepki göstermiş tek grup radfemler. Onun dışındaki müesses nizam feministleri ve örgütleri bunlara asla tepki vermedi.
Bu arada arkadaşlar biz uzun zincir halinde bulabildiğimi ekleyip, hesaba pinleyeceğim. Bana elinizdeki her şeyin ss'ini yollayabilirsiniz. Mademki bir damacana lafı bağlamdan koparılıp, kullanılıyor. O zaman bunlara da cevap istemek hakkımız.