1. Goeie draad over Metaverse en geleidelijke veranderingen van fysieke naar digitale wereld. Als digitaal, instagram reality is waar de tijd heengaat dan is dat hoe de wereld eruit gaat zien.
12. Maar er zijn ook concurrenten en zo gaan we ook wat betreft metaverse een strijd krijgen die vast gaat leiden tot een oligopolie of duopolie. Vergelijk Android/IOs en Visa/Mastercard.
15. De nieuwe economie van metaverse is nog verre van volgroeid. Interfaces zijn niet af. Daar gaat deze draad over. Waaruit blijkt dat geld/wallets/identiteit een mogelijke sleutel zijn.
17. Overigens kun je geldvormen breed zien. In de toekomst is reputatie (gelinkt aan je identiteit, gespeudonimiseerd, getokenised) centraal in de metaverses en digitale werelden.
Ik geloof dat ik nu begrijp hoe de persconferenties te duiden. Als je elk moment in de coronacrisis beschouwt als een apart politiek dossier kun je per keer zien hoe: mening gepolst wordt, opportune positie/draagvlak gezocht, boodschap gebracht wordt, politiek gedoken wordt. /1
In feite zie je klassieke kantoorpolitiek die we ook bij alle andere onderwerpen zagen: dividenbelastingen, stikstof, toeslagaffaire, het verhaal is per keer hetzelfde. Verbale truken om te duiken voor (politieke) verantwoordelijkheid. Soort politieke evenwichtskunst. /2
Media zeggen nogal eens bewonderend hoe knap dat bij Rutte is, maar het is in feite volstrekt leeg. Het is het zoeken van consensus, eten in de bekjes van de politieke vogels en lobbygroepen gooien en hopen dat het goed gaat. Met een cruciale denkfout erin.
/3
Als je gewoon een beetje met microsoft edge aan het browsen bent, dan helpt @microsoftnl of @MicrosoftHelpt je nog wel aan suggesties voor content.
Onderaan de pagina. In 1 click rijk !
Lees even mee.
We volgen de stewardess.
In de categorie clickbait zie je een ronkend artikel. Iemand die heel snel rijk geworden is.
Dat maakt benieuwd. Hoe dan?
Aha, al snel komt de aap uit de mouw. Je moet natuurlijk beleggen met Immediate Edge.
Dat is een investeringsvoorstel (@AutoriteitFM) en er worden dus gelden van het publiek aangetrokken (@DNB_NL) conform artikel 3.5 van de Wet op Financieel Toezicht.
BREKEND: @TRB_nl De tuchtrechter banken informeerde mij vandaag dat mijn melding rond de beloningsdiscussie ING 2018 in behandeling wordt genomen. @TomvanderLee@RensvanTilburg@WBHoekstra
Het FD wijdde er ook een artikel aan. De tuchtrechter seponeerde namelijk de witwas zaken, maar gaat verder op het pad van de beloningsaffaire.
Ik haal er wat saillante punten uit het artikel; let vooral op de woordvoering ING.
Dat op beloningen wél een vervolg gegeven wordt, blijkt uit het FD artikel en mijn eerste tweet. U ziet daar staan dat het om 3 commissarissen zou gaan.
Het voorstel is een symbool voor de law and order benadering die Rutte tot op het bot kenmerkt. Alles wijkt voor opsporing. Wie goed leest ziet ook dat het hoofdlijnenstuk in de formatie volledig op die benadering rust.
Eerder probeerde het kabinet in 1 week een regeling te consulteren waarmee de NCTV ruimschoots mag monitoren. Dankzij active volgers steeg het aantal reacties op de laatste dag van 200 naar bijna 400.
Kunnen we dat met copy-paste nog een keer doen svp?
Ok, heel Nederland en vooral ook journalistiek Nederland gaat duiding geven aan het paper op hoofdlijnen. Het is natuurlijk een inconsistent Sinterklaaslijstje, maar dat mag vast niet gezegd worden.
Hier een uitdaging voor parlementaire journalisten.
Draad
U kunt natuurlijk teksten gaan duiden en plaatsen en er wat van vinden. Maar in de kern is de centrale vraag: wat staat er niet in. Welke thema's zijn niet beetgepakt die toch wel enigszins relevant zijn.
Ik heb één opmerkelijke omissie gespot die erg voor de hand ligt.
U ook?
Een vrij centrale figuur/thematiek voor de goede werking in onze democratie komt niet aan de orde. Dat die niet besproken is, is veelzeggend in het licht van discussies over bestuursstijl enzo.