در جوامع، دو گروه عامل وقوع انقلاب و جابجایی قدرت هستند. ۱) الیت و ۲) مردم. هر زمان و در هر کجا، نزدیکی شایستگان و شهروندان ناراضی، منشاء تغییر با سمت و سوی درست شده است. در ایران امروز، طیف گستردهای از طبقه نخبگان ابزاری و فکری، ارادهی پاسداری از جا و مبانی آن را دارند.
۱
نخبگان حاکم چون از امتیاز برخوردارند، به فکر تغییر و تحول نیستند و هر نوع انقلاب و تحولی را به ضرر خویش میبینند و آن را مهار یا کانالیزه میکنند. از آن طرف مردم ناراضی نمیتوانند با ذهنیتی سادهانگارانه و تهی از مبانی و ضروریات سیاسی، از پس حکومتی توتالیتر و سرکوبگر بر آیند.
۲
سرنگونی رژیم کنونی بدون پشتیبانی سازمانی یک اپوزیسیون مصمم و از جان گذشته پادشاهیخواه، بهشت را برای مردم به ارمغان نخواهد آورد. در جایی که استمرارطلبان داخلی، تحولخواهان غربنشین و تجزیهطلبان در کمین ایران نشستهاند، شرط لازم و کافی برای ساختن آینده ایران، میهنپرستی است.
۳
گسترش اندیشه #میهنپرستی به عنوان یک شعار، ایدئولوژی و فانوس راه برای نجات ایران الزامی است. امری که اکنون در اکثریت خاموش معنایی ندارد. اگر میخواهیم مردم معترض و الیت غیرحاکم متحد شوند و جا را سرنگون کنند باید منفعت ملی بر منفعت شخصی نهادینه شود. نقطه شروع، وطن دوستی است.
۴
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
ایالات متحده از دهه ۹۰ ابرقدرت بلامنازع دنیا شد. این ابرقدرتی امتداد امپریالیسم ۳۰۰ ساله انگلستان و نژاد انگلوساکسون بود که تخمه خود را از انگلستان به اتازونی، کانادا، زلاندنو و استرالیا گستراند، برنده دو جنگ جهانی شد و تمدن بالادستی دنیا را تحت تمدن غرب با محوریت خود شکل داد.
۱
با فروپاشی شوروی، آمریکاییها خود را پایان تاریخ میدانستند اما کشوری ظهور کرد که گلوی آمریکا را پس از ۳۵ سال کدخدایی دنیا فشرد؛ اژدهایی خفته به نام چین. چینیها محاسبات عناصر تشکیلدهنده یک ابرقدرت را به هم ریختند. آنها همچون چشم سائرون، در حال ساخت ارتشی مخوف از اُرکها هستند.
۲
چین اکنون توانایی اثر گذاری در چندین نقطه جهان را همچون آمریکا داراست اما نقطه هدف خود را برای رسیدن به اریکه کدخدایی دنیا، سال ۲۰۵۰ قرار داده. راهبرد چینیها در ۲۰۵۰ تصرف تایوان، کنترل آفریقا، حذف ژاپن و کرهجنوبی از جامعه جهانی، راندن اروپا به کناره و نهایتا جنگ با آمریکاست.
۳
داستان جزایر خلیج فارس به دوره صفویه برمیگردد. پرتغالیها خلیج فارس و جزایرش را تحت کنترل درآوردند. پس از یک قرن شاهان صفوی از انگلیسیها کمک خواستند و با کمک انگلستان آنجا را از پرتغالیها گرفتند اما پای انگلیسیها را به آنجا باز کردند. با سقوط صفوی، کنترل خلیج فارس/
۱
و جزایرش دست انگلیسیها افتاد. نادر شاه مدت کوتاهی کنترل خلیج فارس را به دست آورد اما در دوره زندیه و قاجار کنترل خلیج فارس و صفحات جنوبی آن دست انگلستان بود و به ادعاهای ایران اهمیتی نمیداد. رضاشاه کم کم سایه کنترل ایران را از سمت خوزستان و بوشهر به خلیج فارس گستراند و
۲
ادعاهای دیپلماتیک ایران را زنده نگه داشت. در زمان شاه فقید ایران قدرت دریایی خود را بازیافت و در ازای موافقت ایران با مسئله پلبیسیت در بحرین، حاکمیت جزایر بوموسا و تنبهای بزرگ و کوچک با تخلیه نیروی دریایی انگلستان، مجددا به ایران بازگشتند. شیطنت انگلستان در مورد جزایر
۳
بریگاد قزاق/ ارتش #شاهنشاهی/ سپاه پاسداران؛
عباس میرزای نایب السلطنه ۱۸۸ سال پیش به ژوبر فرانسوی گفت اجنبی به من بگو چه باید بکنم تا ایرانیان را هشیار نمایم؟ امپریالیسم در قرن۱۹ اوج گرفته بود و آنها به لحاظ سخت افزاری و نظامی آسیا را از پا در آورده بودند. لشگر قاجار ارتش نداشت.
۱
اکثرا جمعی از چوپانان و کشاورزان جوان فراخوانده شده به اردوی ارتش بودند بدون اینکه آموزش درستی دیده باشند. افسران هم ناآشنا به تاکتیکها و استراتژیهای رزم بودند و ۳ سلطان غافل قاجار فتحعلی و محمدصوفی قفقاز و هرات و کردستان و ترکمنستان و بلوچستان و خلیج فارس را شوهر دادند.
۲
ناصرالدین با روسها قرارداد بست و مستشاران سفید پوست و اسلاو #کازاخ آمدند ایران و قوای قزاق را تشکیل دادند. قزاق ایرانی البته با قوم قزاق کاملا توفیر داشت. بریگاد شد دیویزیون و نهایتا نیروی نظامی ویژه قاجار. از دل ساخلوهای قزاقخانههای قجر، منجی ایران نوین درآمد؛ رضاشاهبزرگ.
۳
مردی روشنگر از دیار اناربار؛
بیشک نامدارترین فرد در عرصه فرهنگ و بزرگترین شخصیت در کل تاریخ قم، #شجاعالدینشفا است. او متولد قم (اناربار) بود. پدرش طبیب بود و روبروی مشهورترین مرکز مذهبی شیعیان در قم، شفاخانه داشت. تبار شفا به یک طبیب مشهور در کاشان میرسید؛ حکیم هارون.
۱
شفا برای تحصیل به بیروت رفت و پس از بازگشت به ایران به واسطه دوستی خانوادگی با حسین علا و اسدالله علم وارد دربار #محمدرضاشاه پهلوی شد. وی برخی سخنرانیهای شاه را کتابت میکرد، سخنرانی بزرگداشت #کورش از معروفترین متون اوست. علاقه او به ۳ موضوع ادبیات، ایرانشناسی و روشنگری بود.
۲
ویرایش او بر دیوان شرقی #گوته بر خود متن گوته سنگینی میکند. او در ایرانشناسی در ردیف افرادی چون ایرج افشار و منوچهر ستوده قرار میگیرد. روزی طلبهای جوان حصبه گرفته بود و رو به مرگ بود و پدرش متأسفانه جان آن ملای جوان را نجات داد، آن طلبه کسی نبود جز روح الله الموسوی خمینی!
۳
چه فرقی بین علیخامنهای، علیابراهیمزاده و الهام علیاف است؟ هیچ. هر ۳ افرادی حقیر و دونمایهاند. هر ۳ دشمن ایران و هویت ملی ایرانی هستند. نخستین بار نام ایران در اوستا آمده است. #زرتشت، نوروز، تیرگان، مهرگان، یلدا، سده و شاهنامه سند هویت و شناسنامه تمدن و فرهنگ ایران هستند.
۱
#زرتشت بیگمان جزء ۷ شخصیت نخست ایران است. او فیلسوف و مصلح بزرگ اجتماعی ایرانیان است که آزادی انتخاب یک انسان را محترم میدانست. شاهان هخامنشی، پارتی و ساسانی طی ۱۰۰ سال او و آیین نیک او را محترم داشتهاند. در تمام غزلهای حافظ #پیرمغان اشاره به زرتشت است و دیر مغان جایگاه او.
۲
عطار با تمام وجودش عاشق #زرتشت بود و سنایی، سناگوی او. از اخوان ثالث تا مهرداد اوستا و بزرگان معاصر ایران تا فیلسوفان و تاریخنگاران بزرگ شرق تا یونان و آلمان؛ مهد فلسفه مدرن از زرتشت به نیکی یاد کردهاند. در دین بودا و کنفسیوس از آموزههای #زرتشت به نیکی یاد و نسخهبرداری شده.
۳
بر سنگ آرامگاه #شجاعالدینشفا نوشته شده:
"برای آزادی و سربلندی ایران تنها یک راه وجود دارد؛
روشنگری، روشنگری و تنها روشنگری!"
آنچه امروز واقعاً مورد نیاز ملت ماست، #تولدیدیگر است. حفظ فرهنگ و تمدن ایران مسئولیت بزرگی است و این وظیفه بر عهدهی ادبیات عصر مقاومت و بیداری است.
۱
فرهنگ ۳۰۰۰ ساله #شاهنشاهی ایران گرانترین، عزیزترین، بهترین و باارزشترین داشتهای است که یک ایرانی میتواند داشته باشد. شفا میگفت: برای ایران قدم بردارید، فارغ از منفعت شخصی. برداشتن قدمی برای ایران اگر با ترس یا حساب نفع و ضرر شخصی باشد اثر آن از حدود سایه شخص فراتر نمیرود.
۲
در #روشنگری بحث صلاحیت مطرح نیست، بحث مسئولیت در برابر ایران مطرح است. شفا از وظیفهدار بودن هر فرد برای استفاده از خرد انتقادی خویش میگفت:"هیچ مقوله ای در زندگی دور از نقد و مصون از انتقاد نیست، حتی دین و امر قدسی." شفا باور داشت اساس تشیع باید مورد #پرسش و انکار قرار گیرد.
۳