بیایید با سربند و عمامه اغلب مردان در نواحی مختلف شبه جزیره عربستان آشنا بشویم. برای سهولت مناطق را با اسم کشورها دسته بندی میکنیم.
مردان عمانی یا کلاهی به اسم"کُمه" بر سر میگذارند یا عمامهای به نام"مُصَر" بر سر میبندند.
رنگ عمامهها برای گروهها و قبایل مختلف فرق دارد./۱
عمامه تفریبا بنفش رنگ متعلق خاندان بوسعیدی خاندان حاکم عمان است. عمامه سفید برای روحانیان اباضی و عمامه سبز برای طایفه علویهاست. سلطان عمان هم از عمامه سفید برای پیام دوستی و صلح در سفر به کشورهای دیگر استفاده میکند./۲
اماراتیها نیز سربند خود را هم مانند عمامه به دور سر خود میپیجند و یا آن را با عقال روی سر خود نگه میدارند. در تصویر زیر میتوانید عمامه اماراتی یا همان "العصامه" را ببینید.
عصامه در دو رنگ سفید و قرمز وجود دارد./۳
اماراتیها اما سربند خود را با عقال نیز به روی سر خود میبندند و آن را "الغتره" گویند. البته الغتره به طور کلی به آن پارچه سفید هم گویند.
الغتره اماراتی از دوسو جمع شده و در عقال جمع میشود.عقال نیز به حلقه سیاهرنگ که روی سرمیگذارند گفته میشود.
عقال امروزی با قدیمی متفاوته/۴
بحرینیها هم عمامههایی تقریبا به سبک عمامه ناحیه عراق به نام "التشریمبه" دارند که البته امروزه کمتر استفاده میشود. این نوع عمامه در شرق عربستان هم وجود دارد و به نوعی میتوان از آن به عنوان عمامه شیعی نام برد./۵
اما بحرینیها سربند خود با عقال را به سبک اماراتیها به سر میبندند با این تفاوت که پارچه مورد استفاده اغلب قرمز است که آن را "الشماغ" گویند. حاکمان این کشوبه سبک پادشاهان عربستان هستن ولی اغلب مردم بهخصوص در مجامع رسمی الشماغ را درون عقال جمع میکنند و از زیر کلاه میگذارند./۶
عربستانیها نیز اغلب پارچه قرمز رنگ یا همان "الشماغ" را به صورت ساده روی سر خود میاندازند و روی آن عقال میگذارند. عقالهای امروزی کوچکتر از انواع قدیمی آن است.
شخصیتهای مذهبی هم فقط شماغ را روی سر میاندازند و روی آن عقال نمیگذارند./۷
عراقیها هم عمامه دارند و هم سربند با عقال استفاده میکنند. سربند عراقی "کوفیه" نام دارد که در خوزستان به آن چفیه گویند. آنها کوفیه خود را که اغلب رنگ قرمز و سیاه و سفید و بعضا سبز و قهوهای و... است روی سر خود به صورت زیر میپیچند. البته آنها از عقال هم استفاده میکنند/۸
اما در نواحی اردن بیشتر از الشماغ استفاده میکنند و یا آن را از پشت گره میزنند و یا اینکه روی یک شانه خود آویزان میکنند. عقال و الشماغ اردنیها کمی متفاوت از نواحی دیگر
است./۹
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱/ در مورد سه سطح تزلزل اتحادها در امارات متحده عربی.
محمد بن زاید برای تنبیه همه مخالفانش در امارتهای دیگر و حتی برادران خود، خانواده درجه یک آنها را هدف قرار میدهد.
یا آنها را میکشد یا بیآبرو میکند!
شمسه و لطیفه دختران محمد بن راشد حاکم دوبی چندبار از دوبی فرار کردهاند.
۲/ گفته میشود مقامات ابوظبی برای تحت فشار قرار دادن و ترور شخصیتی و ارائه چهرهای ضد زن از حاکم دوبی، نقشه فرار لطیفه و رسانهای کردن آن را کشیده بودند.
اما این تمام ماجرا نبود، هیا بنت حسین یکی از همسران حاکم دوبی نیز از این امیر نشین فرار کرد.
هیا همسر ملک حسین پادشاه
۳/ سابق اردن و خواهر ناتنی ملک عبدالله دوم پادشاه فعلی اردن است. هیا به همراه دو فرزندش به انگلیس گریخت. گفته میشود نقشه این فرار نیز توسط اطرافیان محمد بن زاید کشیده شده است.
۱/ شرکت لبنیات و مواد غدایی المراعی عربستان چگونه رقبای منطقهای خود را به روشهای مختلف تخریب و تضعیف میکند؟
کمپانی مزون عمان، میهن در ایران و کاله در عراق سه شرکت رقیب در سطح منطقهای و در سطح کشورها بودند که ردپای شرکت المراعی عربستان در ضربه زدن به آنها دیده میشود. 👇
۲/ در سال ۹۸ کارخانه کاله در عراق دچار حریق گسترده شد که مدیر عامل آن از عمدی بودن این حادثه خبر داد.در این حادثه ۹۰ درصد کارخانه نابود و ۸۰میلیون دلار خسارت وارد شد. کاله در آن زمان ۲۵ درصد بازار عراق را در اختیار داشت و این سهم رو به افزایش بود. یحیی آل اسحاق شرکت المراعی با 👇
۳/ همکاری سرویسهای امنیتی عربستان را متهم اصلی این اتفاق دانست.
المراعی تا سه سال پیش تقریبا بیش از ۸۰ درصد از بازار لبنیات و آب میوه و بخشی از مواد غذایی عمان را در اختیار داشت و چندین کارخانه در نقاط مختلف این کشور تاسیس کرده بود.
دولت عمان با تاسیس کمپانی مزون عملا سهم 👇
۲/ حاکم فعلی ابوظبی رئیس این کمیته است که رئیس دولت امارات به حساب میآید. در واقع او به طور دوژور رئیس امارات است. این محمد بن زائد آل نهیان برادر و ولیعهد او به صورت دیفاکتو قدرت را در دست دارد.
نایب رئیس او در این کمیته محمد بن راشد آل مکتوم حاکم دوبی است که به عنوان رئیس
۳/ مجلس الوزرا یا همان نخست وزیر امارات شناخته میشود.
سلطان بن محمد قاسمی حاکم الشارجه، حمید بن راشد النعیمی حاکم العجمان، سعود بن راشد المعلا حاکم ام القوین، سعود بن صقر القاسمی حاکم رأس الخیمه و حمد بن محمد الشرقی حاکم الفجیذه از اعضای دیگر این کمیته هستند.
۱/ امارات متحده عربی (الامارات العربیه المتحده) در سال ۱۹۷۱ تشکیل شد ولی نطفه آن در سال ۱۹۶۸ به هنگامی که انگلیس تصمیم به خروج از خلیج فارس گرفت گذاشته شد.
در این سال بود که زاید بن سلطان آل نهیان حاکم ابوظبی به راشد بن سعید آل مکتوم حاکم دوبی پیشنهاد اتحاد داد. این دو خاندان
۲/ یعنی آلنهیان و آل مکتوم از کنفدراسیون قبایل "بنی یاس" بودند. حاکم دوبی بلافاصله پیشنهاد حاکم ابوظبی را پذیرفت و نطفه امارات امروزی گذاشته شد.
آنها با اجازه انگلیس که قصد خروج از منطقه را داشت به هفت امیر نشین حاشیه خلیج فارس پیشنهاد اتحاد دادند.این هفت امیر نشین عبارت بود از:
۳/ قطر، بحرین، الشارجه، راس الخیمه، العجمان، ام القوین، الفجیره بودند.
قطر، بحرین و رأس الخیمه وارد این اتحاد نشدند. بعد از مذاکرات طولانی بالاخره امارات متحده عربی با مشارکت شش امیرنشین ابوظبی، دوبی، العجمان، الشارجه، ام القوین و الفجیره تشکیل شد. امارت هفتم یعنی رأس الخیمه
۱) هند بازنده افغانستان ولی برنده منطقه.
این رشتو حاصل گفتگو با یکی از دوستان صاحبنظر @AmirJamshidpour و بابهره از مقاله علی حقانی است.
پاکستان با نفوذی که در بین طالبان داشت، نیروهای آمریکایی را در افغانستان گروگان گرفته بود، رقم کم تلفات آمریکا در افغانستان نسبت به عراق و
۲) نقش پاکستان در مذاکرات و کنترل طالبان شاهد این مدعاست.
پاکستان با نفوذش در طالبان، آمریکا را وادار کرده بود که در رقابت هند و پاکستان، هند را به نفع پاکستان موازنه کند، یعنی اجازه قدرت گرفتن هند در منطقه را ندهد.
هندی که در سیاست کلان مهار چین متحد اصلی و قادر آمریکا است.
۳) هم چین هم روسیه در سالهای اخیر حضور خود در پاکستان را مشهود و پررنگ کردند. بندر گوادر و خط ریلی شمال به جنوب که چین برعهده دارد، خط لوله گاز سراسری پاکستان که توسط روسیه اجرا میشود و حجم سرمایهگذاریهای دو کشور در پاکستان گواه حضور رقبای آمریکا در پاکستان بود.
آمریکایی
۱) بنده از ابتدا معتقد بودم که خرید واکسن باید همزمان با تلاش برای تولیدواکسن انجام شود.
عدهای معتقدند ما در خرید واکسن تعلل کردیم، عدهای هممعتقدند ما سفارش دادیم ولی تحریم و بدقولیها موجب شده که واکسنها وارد نشود.
بیایید یک مقایسه از آمار واکسیناسیون داشته باشیم بین ایران
۲)و کشورهای همسنگ ما در منطقه و جهان.
آمار هم مربوط به امروز ۹ تیر است:
پاکستان: ۱۰میلیون۸۰۰ هزار(۵٪ جمعیت)
مصر:۳میلیون۸۴۹ هزار(۳٪ جمعیت)
ترکیه:۳۴میلیون۴۰۰ هزار(۴۱٪ جمعیت)
عراق:۵۴۸هزار(۱.۵٪ جمعیت)
عربستان:۱۶میلیون ۷۰۰هزار(۵۱٪ جمعیت)
لبنان:۸۸۶هزار(۱۲٪ جمعیت)