1/8 Tal com vaig dir a començaments de més (2/12) en un enfilall de 9 twits comentant unes afirmacions aparegudes en una entrevista a Naiz on es comparava la FV i l’eòlica amb les tèrmiques fòssils i nuclears.
Passo ara a comentar la nuclear . . .
2/8 Ja fa temps, el Worldwatch Institute va publicar una interessant taula entorn dels materials residual de baixa activitat produïts pel desmantellament d’un reactor d’1 GW tipus PWR: gairebé 18.000 m3, que representaven el transport de materials amb 1.363 camions.
3/8 El 14 de maig de 2014, a la XXVIII CCFSNiES que organitza el GCTPFNN (@FuturNoNuclear), vam poder gaudir i aprendre de les sàvies paraules del bon amic Jan Willem Storm van Leeuwen, consultor independent i membre del Nuclear Consulting Group.
@FuturNoNuclear 4/8 Aqui la gravació en vídeo de la seva conferència.
-Enllaç al vídeo:
@FuturNoNuclear 5/8 Entre els incomptables treballs que ha fet, n’hi ha un que referència als materials necessaris per a la nuclear. Jan Willem ha comptabilitzat l’entrada i sortida de materials en tot el cicle del combustible nuclear per a un reactor d’1 GW. . . .
Cicle comb nuk.
@FuturNoNuclear 6/8 i aquí, la imatge gràfica del flux de materials necessaris
-flux de materials
@FuturNoNuclear 7/8. . . i compara la generació d’electricitat mitjançant nuclears i el vent (tant off-shore com on-shore). La conclusió: per generar 1 kWh amb nuclear es necessiten gairebé 40 vegades més materials que no pas generar 1 kWh amb eòlica.
-Imatge comparant 1kWh nuk amb 1 kWh eòlic
@FuturNoNuclear 8/8 Si es vol saber més de la feina feta per Jan Willem Storm van Leeuwen, podeu passar una bona estona de lectura i d’aprenentatge a la seva web, stormsmith.nl/index.html
1/21 El passat 1 de juny feia un llarg enfilall entorn de l’apagada del 28 d’abril, i acabava preguntant: com es pot auto-protegir la societat davant aquestes apagades?
I deia: aquí és on entren en joc les micro-xarxes! En parlarem ben aviat . . .
2/21 Doncs bé, ha arribat l’hora de parlar-ne. Avui, #DiadelSol, som-hi!
Què és una micro-xarxa? Quins elements formen una micro-xarxa? Quines avantatges té? Com protegeix de les apagades?
3/21 Una micro-xarxa no és més que un grup de càrregues elèctriques interconnectades i generació distribuïda dins d’uns límits elèctrics clarament definits que actua com una única entitat controlable respecte de la xarxa.
1/8 Ara que els Mitjans de desinformació acaten l’atac ordenat pel govern sionista contra les instal·lacions d’enrquiment d’urani a l’Iran, el que ens amaguen és que l’Estat d’Israel disposa d’armament nuclear. I des de fa una pila d’anys . . . beyondnuclearinternational.org/2024/12/15/isr…
2/8 Ja fa gairebé 20 anys que un diari espanyol publicava un article amb el titol de ‘El Nelson Mandela israelí’. Sabeu a qui es referia? A Mordechai Vanunu,
3/8 Qui és Mordechai Vanunu? És un tècnic nuclear que va alertar al món (any 1986) que l’Estat d’Israel tenia un programa nuclear per disposar d’armament atòmic. Per això va ser condemnat a16 anys de presó.
Ja fa més d’un més, la península ibèrica va experimentar una apagada, les causes de la qual encara no es coneixen. Segurament esdeveniments com aquest poden tenir relació a l’elevat grau d’interconnexions. Vegem-ho . . .
segueix enfilall
1/n La vulnerabilitat de les xarxes elèctriques interconnectades es va posant de manifest arreu, i recentment a l’Estat espanyol n’hi ha hagut una prova, però també hi ha hagut apagades a diferents països europeus. nationalgeographic.com.es/mundo-ng/apago…
2/n Analitzant el naixement i l’evolució dels sistemes elèctrics es pot veure que, en néixer l’electricitat, amb sistemes de generació localitzats i separats entre ells, es proveïen serveis d’enllumenat i de calor a la societat. historiasdenuevayork.es/2018/02/07/pea…
1/22 el passat 22 d’abril – Dia de la Terra (@EarthDay) vaig presentar aquesta obra
Vols saber per que la vaig escritre? Vols conèixer el seu contingut?
Enfilall de 22 piulades . . .
2/22 Perquè vaig escriure-la?
Ja fa més de 30 anys que l’editorial Barcanova havia publicat Les energies netes
I quan feia 30 anys, vaig decidir fer-ne una autoedició actualitzada i ampliada
Enllaç: online.fliphtml5.com/hzdbu/ycaq/#p=6
3/22 Perquè vaig escriure-la?
Per què, als anys 70s, al món estaven passant coses . . .
Tot allò que t’hagués agradat conèixer sobre l’aprofitament de la força del vent al món i a Catalunya i mai ningú t’ha explicat . . . .
Aviat, aviat, . . . . ben aviat . . . .
- com va re-neixer l'eòlica despres de les crisis del petroli dels anys 70s? quins van ser els actors?
- com va re-neixer a Catalunya? qui ho va fer realitat?
Els Sistemes Convertidors d'Energia Eòlica (SCEE):
- dels molins de vent (aeromotors per disposar de força mecànica per moldre, bombejar aigua, . . .) . . . .
- . . . . a les aeroturbines elèctriques (aerogeneradors per disposar d'energia elèctrica)
On?
Quan?
Qui?
Com?