GGD cijfers van vandaag.
Door de 36.800 positieve testen eergisteren (record!) en % positief van 37,9% gaat de 7-daagse rondwandelgrafiek naar rechtsonder: iets lager % positief (7d gem 34,1%), meer positieve testen (record 7d gem 29.856).
Zie vervolgtweet voor 3daagse-grafiek.
De 3-daagse rondwandelgrafiek maakt zijn stormrondje vandaag af en gaat fors naar rechtsboven: hoger % positief (3-daags gemiddelde 35,4%) en hoger aantal positieve testen (record 3-daags gemiddelde 30.725)
RIVM heeft veel minder meldingen vandaag: net iets meer dan 32.000. Er ontbreken dus zo'n 5000 a 6000 meldingen (zie bruine grafiek, iets boven 0 is normaal).
Hier de regio's (in geel) met de grootste achterstanden. Opgeteld over de laatste 8 dagen.
Tot slot nog het totaaloverzicht van de GGD-cijfers met historie. Eergisteren werd het hoogste aantal testen afgenomen sinds begin december: ruim 97.000.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Roel Griffioen ⬛️ #VoorWeinigCovid ⬛️

Roel Griffioen ⬛️ #VoorWeinigCovid ⬛️ Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @roelgrif

13 Jan
Draadje over de cijfers.
Waarom zijn er normaal meer meldingen van het RIVM dan testen bij de GGD, en waarom zijn het er nu juist (veel) minder?
Ik heb vanavond zitten rekenen.
Spoiler: het verschil is nog (veel) groter dan ik dacht.
Hoe zit het?
1/24
De GGD voert de grootste hoeveelheid testen uit. Maar ziekenhuizen en verpleeghuizen testen zelf. Commerciële aanbieders, testen voor toegang en reizen is de rest. Ook buiten de GGD om.
Die positieve testen komen er dus allemaal overheen.
2/n
Elke dag worden de positieve testen van de GGD gepubliceerd (van 2 dagen daarvoor). Door het RIVM. Er wordt geen 'reclame' voor gemaakt, maar deze cijfers (alhoewel incompleet) staan *wel* op het dashboard en zitten in de datafeed.
3/n
Read 27 tweets
13 Jan
Alleen Noord-Beveland, Ameland, Westerveld, Eemsdelta en Aalten zitten nog onder de 512 per 100k/week en zijn dus nog niet zwart op de gemeentelijke coronakaart. De landelijke 'top 6' zit allemaal op minstens 4 dubbel zwart (> 2056 per 100k/week). Image
Wel opvallend is dat Noordwest-Nederland harder lijkt te groeien (donkerder rood) dan Zuid- en Oost-Nederland. Misschien een hogere incidentie van BA.2? Of de achterstand van die GGD-regio's mbt meldingen aan het RIVM is daar kleiner, dat kan ook. Image
Op zich zie je hetzelfde beeld op de regio-kaart met toenamepercentages. De regio's met de grootste achterstanden (Twente, Utrecht, Gelderland-midden) zijn echter niet de meest lichtrode regio's (Drenthe, Limburg-Zuid). Dus dat haalt de theorie weer onderuit. Image
Read 6 tweets
13 Jan
GGD cijfers van vandaag.
Door de 35.111 positieve testen eergisteren en % positief van 36,6% gaat de 7-daagse rondwandelgrafiek naar rechtsonder: lager % positief (7d gem 33,7%), meer positieve testen (record 7d gem 30.318).
Zie vervolgtweet voor 3daagse-grafiek.
De 3-daagse rondwandelgrafiek loopt verder door naar rechtsboven: hoger % positief (3-daags gem. 36,9%), hoger aantal positieve testen (3-daags gem. 33.705). Het past nog net binnen de huidige schaalgrenzen. Morgen oprekken?
RIVM heeft opnieuw fors minder meldingen dan GGD. Hierdoor loopt de achterstand nog verder op. Maar aan de bruine grafiek kun je wel zien dat gisteren de achterstand eigenlijk harder opliep dan vandaag. Maar goed, het telt op en moet allemaal ingehaald worden. Zo'n 10k nu? Image
Read 5 tweets
13 Jan
LCPS cijfers van vandaag.
De 3-daagse ZH-rondwandelgrafiek gaat weer een stukje naar linksonder vandaag: minder opnames, lagere bezetting.
De 7-daagse ZH-rondwandelgrafiek gaat op zich ook die kant op, maar je moet goed kijken want hij komt nauwelijks van zijn plek.
De 3-daagse IC-rondwandelgrafiek is duidelijker: een flink stuk naar linksonder: minder opnames, lagere bezetting.
Read 9 tweets
12 Jan
Beste volgers, ik wou even de ontwikkelingen in wat andere landen onder jullie aandacht brengen. En bepaald geen kleintjes.
Niet gek dat er voor middernacht alweer een all-time record op worldometers staat.
↙️ wekelijkse cijfers snelst toenemende landen
↘️ wereldoogst vandaag. ImageImage
Wellicht is hier BA.2 in het spel. Een subvariant van omikron, maar met genoeg afwijkingen van de (traditionele) BA.1 variant die hier in NL dominant is om hem een eigen naampje te geven. Als wiskundige zou ik een pi variant wel toejuichen.
Oh en BTW ... Hij wint in DK van BA.1 ... en we weten eigenlijk niet zo veel over ziekmakendheid t.o.v. BA.1 of over meer/minder immuun escape.

Oh ja, en hij is al in NL.
Read 5 tweets
12 Jan
Edam-Volendam is bijna bij de mijlpaal van 3000 per 100k/week. Dat betekent dus dat bijna 1 op elke 33 inwoners afgelopen week positief is getest.
Gezien de achterstand van de meldingen zal het intussen eroverheen zijn in het echt. Verder nog maar 7 gemeentes niet zwart (< 512).
En intussen grijpt omikron steeds verder om zich heen. Er is vrijwel geen groen sprietje (afname op weekbasis) meer te bekennen. Nou ja, 4 groene sprietjes op de >350 gemeentes. De rest: rood roder roodst. Een van de snelst stijgende gemeentes is Sluis. Verdubbelingstijd 5 dagen.
In de vergelijking vandaag: NL op de top van de vorige (delta) golf, en vandaag (nog lang niet op de top). Besmettingsgraad al wel zo'n 32% hoger dan toen, eind november.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(