جورج حبش (الحکیم)، رهبر افسانهای جبهه خلق برای آزادی فلسطین، ۱۴ سال پیش در چنین روزی در ۸۱ سالگی درگذشت.
گردانهای ابوعلی مصطفی، شاخه نظامی جبهه خلق، این ویدئو را در چهاردهمین سالگرد مرگ حبش به اشتراک گذاشتند.
حبش در ۲ اوت ۱۹۲۶ در خانوادهای مسیحی ارتدوکس بهدنیا آمد. در هنگام جنگ اعراب و اسرائیل (۱۹۴۸) حبش، دانشجوی پزشکی دانشگاه آمریکایی بیروت، برای خدمت به عنوان پزشک وظیفه به زادگاهاش لاد بازگشته بود که لاد به اشغال صهیونیستها درآمده و ...
ساکنین شهر، از جمله او و خانوادهاش، از آنجا بیرون رانده شدند. سه سال بعد او و عدهای از دانشجویان عرب، جنبش ملیگرای عرب را بنیاد نهادند. آنها کلید آزادی فلسطین را اتحاد اعراب و غلبه بر سلطه امپریالیسم میدانستند.
حبش پس از تبعید از فلسطین، در امان (در اردن) ساکن شده، کلینیکی عمومی و مدرسهای برای کودکان پناهنده تأسیس نمود. وی پس از آنکه به اتهام مشارکت در تلاش برای سرنگونی شاه حسین به صورت غیابی به ۳۳ سال زندان محکوم شد، به سوریه گریخت.
در آنجا او به تدریج به حمایت از جمال عبدالناصر، چهرهٔ سرشناس سوسیالیسم عربی و رهبر استعمارستیز مصر در آن دوران برخاست.
پس از شکست سنگین ارتشهای مصر، اردن، سوریه و عراق در جنگ شش روزه (۱۹۶۷) و کنار گذاشته شدنش توسط یاسر عرفات رهبر فتح شد، از سازمان آزادیبخش فلسطین حبش تحت تأثیر افکار مارکسیست لنینیستی به همراه ...
سایر اعضای چپگرای جنبش ملیگرای عرب، از جمله ابوعلی مصطفی و احمد جبرئیل، جبهه خلق برای آزادی فلسطین را بنیان نهاد و تا ژوئیه ۲۰۰۰ دبیرکل آن بود.
در کنگره ۱۹۶۹، جبهه خود را یک جنبش مارکسیستی-لنینیستی معرفی کرد و از آن زمان تاکنون یک سازمان کمونیستی باقی مانده است. گرایش پان عرب جبهه کاهش یافته است اما موضع آن مبنی بر حمایت خلقی از یک جبهه متحد عربی،
به ویژه در رابطه با فشارهای سیاسی اسرائیل و غرب، پابرجا باقی مانده است. این جبهه موضعی قاطع در مورد اسرائیل دارد و خواستار ریشه کنی کامل آن به عنوان یک رژیم نژادپرست از طریق مبارزه نظامی است و راه حل تک دولتی (یک دولت سکولار و دموکراتیک) را ترویج میکند.
️در سال ۱۹۷۴، شورای ملی فلسطین قطعنامهای را تصویب کرد و راهحل دو کشوری را برای مسئله فلسطین به رسمیت شناخت. حبش که مخالف آن بود، جبهه جبهة الرفض (امتناع) را از چند حزب مخالف دیگر تشکیل داد.
️پس از سکته مغزی در سال ۱۹۸۰، زمانی که او در دمشق زندگی می کرد، وضعیت سلامتی او رو به افول گذاشت با این حال، پس از پیمان اسلو، حبش ائتلاف مخالف دیگری از مخالفان را تشکیل داد که در جریان انتفاضه اول برجسته شد.
وی در سال ۲۰۰۰ به دلیل وضعیت نامناسب سلامتی از سمت رهبری خود در جبهه استعفا داد و ابوعلی مصطفی جانشین وی شد. او تا سال ۲۰۰۸ که در پی بستری بخاطر بیماری سرطان و بر اثر سکته قلبی در امان (اردن) درگذشت، به فعالیت در این گروه ادامه داد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🔴 ۷۷مین سالگرد آزادسازی اردوگاه مرگ آشویتس توسط ارتش سرخ
در روزی چون امروز مجتمع اردوگاه کار اجباری و کشتار آشویتس در ۲۷ ژانویه ۱۹۴۵ توسط نیروهای ارتش سرخ شوروی به فرماندهی ژنرال ژوکوف از دست قوای آلمان نازی آزاد گردید.
▫️
زمانی که سربازان ارتش سرخ آشویتس را آزاد کردند، فقط ۷۰۰۰ زندانی هنوز در آنجا زنده مانده بودند؛ ۱۰ روز قبل از آنکه ارتش سرخ به آشویتس برسد، نازیها ۶۰ هزار زندانی را به اردوگاههای دیگر منتقل کرده بودند
و فقط زندانیانی که به دلیل گرسنگی و ناتوانی جسمی دیگر قدرت حرکت نداشتند، در این اردوگاه در لهستانِ تحت اشغال نازی باقی مانده بودند.
آنجلا دیویس، متفکر سیاسی و دانشگاهی مارکسیست در روزی چون امروز در #تاریخ_فرودستان در سال ۱۹۴۴ در آلاباما به دنیا آمد. او در دهه ۱۹۶۰ به حزب کمونیست آمریکا پیوست و به یک چهره کلیدی در جنبش حقوق زنان، کمپین پایان دادن به جنگ ویتنام و حزب پلنگهای سیاه تبدیل شد
دیویس یک انترناسیونالیست متعهد بود. او جایزه صلح لنین را از اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۹ و ستاره دوستی مردم را از جمهوری دموکراتیک آلمان در سال ۱۹۷۲ به خاطر فعالیتهایش در پیشبرد سوسیالیسم و صلح دریافت کرد.
بخش مهمی از فعالیتهای وی در خصوص وضعیت زندانها در آمریکاست. دیویس خواستار از میان رفتن زندان، و نه اصلاح آن است و از آن به عنوان «مجموعه صنایع زندان» نام میبرد.
🔴 تظاهرات همبستگی با یمن در محکومیت حملات نظامی جنایتکارانه نیروهای ائتلاف سعودی| چرا یمن مهم است؟
در چند روز اخیر، از غزه و بحرین تا صنعا، تظاهراتهایی در همبستگی با مقاومت یمن و محکومیت حملات نظامی ائتلاف سعودی به این کشور برگزار شد.
روز جمعه نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی شمال یمن را بمباران کردند که در نتیجه آن دست کم ۸۷ نفر کشته و بیش از ۲۶۵ نفر زخمی شدند.
در پی حمله وحشیانه جنگندههای سعودی به زندانی در شهر صعده در شمال یمن، که به عنوان مرکز نگهداری کارگران مهاجری که از طریق یمن عبور میکردند، استفاده میشد، دهها نفر در زیر آوار مدفون شدند.