1/9 Per què la Conselleria d’IN-Acció Climàtica ha tardat tants mesos a autoritzar una planta solar FV de 2,3 MW, quan aquest projecte estava ja apunt en el moment que el nou equip es va fer càrrec de l’energia?. Mentre a Catalunya s’ha fet públic això . . . #emergènciaclimàtica
2/9 . . . al món es van autoritzant projectes eòlics del rang dels milers de MW! Per exemple, dos petits països europeus en els quals Catalunya s’hauria d’emmirallar i hauria de treballar per emular la feina que estan fent en eòlica: Dinamarca i Escòcia. #emergènciaclimàtica
3/9 A Dk, el primer parc eòlic of-shore es va posar en funcionament l’any 1995: 10 aeros Vestas V39 500 kW. Total 5 MW. Només 5 anys després, començava a generar el projecte de la coop Middelgrunden, 20 aeros Bonus de 2 MW. Total 40 MW. Avui encara funcionen!
4/9 A Dk, el Ministre de clima, energia i ‘utilities’ ha signat un acord amb l’empresa alemanya RWE per tirar endavant el parc eòlic de Thor, de 1.000 MW de potència que generarà electricitat per proveir les necessitats d’1.000.000 de famílies daneses.
5/9 Serà el primer projecte eòlic marí danès que no rebrà cap mena d’ajuda i s’espera que aporti al govern danès 2,8 mil milions de corones daneses (RWE Renewables n’és l’empresa promotora i RWE Renewables Iberia té la seu a Barcelona!).
6/9 A Escòcia, el govern ha atorgat l’emplaçament de 17 emplaçaments per posar aerogeneradors dins del mar, per una potència d’uns 25 GW, deu dels quals es preveu que sigui flotants. Aportaran al govern Escocès uns ingressos d’uns 700 milions de lliures.
7/9 Entre aquests hi ha projectes eòlics marins de Flack Renewables, que treballa amb @Energy4AllLtd (30 coops amb 17.000 membres) i Community Energy (@Comm1nrg) Englanddesenvolupant projectes comunitaris de fins a 3 GW de potència, 3.000 MW! rescoop.eu/news-and-event…
@Energy4AllLtd@Comm1nrg 8/9 En comptes d’això, a Catalunya hi ha qui està entretingut discutint sobre una proposta de Parc eòlic mar endins (projecte Tramontana), sobre el qual el govern autònom no hi té cap competència, per estar en domini marítim de l’Estat Ñol. parctramuntanapaisatge.com
@Energy4AllLtd@Comm1nrg 9/9 Més valdria que qui perd el temps així, exercís plenament els drets de ciutadania catalana, i treballés per reclamar a l’Estat plena competència en els afers del mar. Independència per capgirar-ho tot. També l’energia!
1/21 El passat 1 de juny feia un llarg enfilall entorn de l’apagada del 28 d’abril, i acabava preguntant: com es pot auto-protegir la societat davant aquestes apagades?
I deia: aquí és on entren en joc les micro-xarxes! En parlarem ben aviat . . .
2/21 Doncs bé, ha arribat l’hora de parlar-ne. Avui, #DiadelSol, som-hi!
Què és una micro-xarxa? Quins elements formen una micro-xarxa? Quines avantatges té? Com protegeix de les apagades?
3/21 Una micro-xarxa no és més que un grup de càrregues elèctriques interconnectades i generació distribuïda dins d’uns límits elèctrics clarament definits que actua com una única entitat controlable respecte de la xarxa.
1/8 Ara que els Mitjans de desinformació acaten l’atac ordenat pel govern sionista contra les instal·lacions d’enrquiment d’urani a l’Iran, el que ens amaguen és que l’Estat d’Israel disposa d’armament nuclear. I des de fa una pila d’anys . . . beyondnuclearinternational.org/2024/12/15/isr…
2/8 Ja fa gairebé 20 anys que un diari espanyol publicava un article amb el titol de ‘El Nelson Mandela israelí’. Sabeu a qui es referia? A Mordechai Vanunu,
3/8 Qui és Mordechai Vanunu? És un tècnic nuclear que va alertar al món (any 1986) que l’Estat d’Israel tenia un programa nuclear per disposar d’armament atòmic. Per això va ser condemnat a16 anys de presó.
Ja fa més d’un més, la península ibèrica va experimentar una apagada, les causes de la qual encara no es coneixen. Segurament esdeveniments com aquest poden tenir relació a l’elevat grau d’interconnexions. Vegem-ho . . .
segueix enfilall
1/n La vulnerabilitat de les xarxes elèctriques interconnectades es va posant de manifest arreu, i recentment a l’Estat espanyol n’hi ha hagut una prova, però també hi ha hagut apagades a diferents països europeus. nationalgeographic.com.es/mundo-ng/apago…
2/n Analitzant el naixement i l’evolució dels sistemes elèctrics es pot veure que, en néixer l’electricitat, amb sistemes de generació localitzats i separats entre ells, es proveïen serveis d’enllumenat i de calor a la societat. historiasdenuevayork.es/2018/02/07/pea…
1/22 el passat 22 d’abril – Dia de la Terra (@EarthDay) vaig presentar aquesta obra
Vols saber per que la vaig escritre? Vols conèixer el seu contingut?
Enfilall de 22 piulades . . .
2/22 Perquè vaig escriure-la?
Ja fa més de 30 anys que l’editorial Barcanova havia publicat Les energies netes
I quan feia 30 anys, vaig decidir fer-ne una autoedició actualitzada i ampliada
Enllaç: online.fliphtml5.com/hzdbu/ycaq/#p=6
3/22 Perquè vaig escriure-la?
Per què, als anys 70s, al món estaven passant coses . . .
Tot allò que t’hagués agradat conèixer sobre l’aprofitament de la força del vent al món i a Catalunya i mai ningú t’ha explicat . . . .
Aviat, aviat, . . . . ben aviat . . . .
- com va re-neixer l'eòlica despres de les crisis del petroli dels anys 70s? quins van ser els actors?
- com va re-neixer a Catalunya? qui ho va fer realitat?
Els Sistemes Convertidors d'Energia Eòlica (SCEE):
- dels molins de vent (aeromotors per disposar de força mecànica per moldre, bombejar aigua, . . .) . . . .
- . . . . a les aeroturbines elèctriques (aerogeneradors per disposar d'energia elèctrica)
On?
Quan?
Qui?
Com?