(به امید اصلاح تاکنون سکوت کرده بودیم)
آخرین نسخه از #طرح_صیانت با عنوان #طرح_تنظیم_مقررات ۹ بهمن منتشر شد
دو نسخه آخر محدودیتهای قدیمی رو در قالب و الفاظ جدید به نمایش گذاشتند یعنی همونطور که در رشتو میبینید، بجای حل مشکلات طرح قبلی، اونها رو با الفاظ جدید به نمایش گذاشتند
۲ - فیلترینگ و مسدودسازی همچنان در طرحهای جدید وجود داره، منتهی صرفا کلمهی «مسدودسازی» رو حذف کردند و به جای «محدودیت ترافیک» از «اعمال خط مشی ترافیکی» استفاده کردند. همه هم میدونند که ترافیک دادهی یک پلتفرم اونقدر میتونه پایین بیاد که با فیلترینگ فرقی نکنه
۳- جالب اینجاست که طرح جدید همهی پلتفرمها، کسبوکارها و فروشگاههای اینترنتی رو شامل میشه. در صورتی که طرح قبل فقط میتونست روی پیامرسانها و خدمات پایه اثر بذاره. یعنی از این بعد علاوه بر اینکه باید منتظر فیلتر واتساپ و گوگل باشیم، باید حواسمون به آمازون هم باشه.
۴- هم در این طرح و هم طرحهای قبلی یک ردیف بودجه برای حمایت از کسبوکارهای داخلی تعیین شده، با این تفاوت که در طرحهای قبلی اون پول میرفته توی یک صندوق که شخصیت حقوقی داشته و روش نظارت بوده. اما در طرح جدید این پول مستقیم میره توی حساب مرکز ملی! دیگه خود حدیث مفصل بخوان..
۵- توزیع عمدهی فیلترشکن همچنان جرمه. یعنی اگر کسی چه با قصد تجاری یا غیر تجاری فیلترشکن رو توی کانالش بذاره یا توئیت کنه به حبس و جزای نقدی درجه ۶ محکوم میشه.
۶- توی طرح جدید، هر کسبوکار چه بزرگ چه کوچک باید از تعداد زیادی نهاد دولتی مجوز بگیرند و بهشون پاسخگو باشند. اگر همهی مجوزها رو نگیرند، ممکنه با پرداخت جریمه یا کاهش ترافیک داده روبرو بشن.
۷- بنابراین نهتنها وضعیت تغییر نکرده بلکه در برخی موارد بدتر هم شده. تازه دیگه بخش خصوصی در ترکیب کمیسیون تنظیم مقررات نیست و همگی دولتی هستند؛ سختگیریها نسبت به شبکههای خارجی هم بیشتر شده و باید از چند جا مجوز بگیرند.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh