Bir gazeteci Londra’daki üç çöp poşetine GPS cihazı koyuyor ve çöplerin nereye gittiğini takip ediyor. Bir poşet Londra’da kalıyor. Diğer ikisi İngiltere-Hollanda-Almanya-Polonya üzerinden Adana’ya geliyor. Mutlaka izleyin.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi @Mbirpinar beni yalanlamış. Gerçi kendisinin Paris İklim Anlaşması’nı bir savunup bir savunmamasını eleştirince beni engellemişti. Alıntılayıp mentionlarsanız sevinirim.
Ne demiş Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi @Mbirpinar ? Yurtdışından gelen tek bir atık yoktur demiş. Hadi o zaman @csbgovtr ve @YesillerPartisi heyetleri olarak gidelim sahaya bakalım birlikte! Var mısınız?
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Hep söyledik: Türkiye ekonomik büyüme için de, ekonomik buhrandan çıkış için de doğasını yağmalar. Yağmada yeni bir sayfa açmışlar. Elbette bu yeni sayfa ile direnişte de yeni bir sayfa açılacak. Alamost Gold denen firmaya ayrıntıları sorabilirsiniz.
Gelelim şu rehabilitasyon işine. Sizlere bir kaç örnek veriyorum. Maden şirketlerinin bu işlemden anladığı bu işte. Kes, yok et, biraz ağaç dik, tutmazsa yeşile boya geç. Ve aslında başka bir soru var: Zeytinlikler rehabilite edilebilir mi?
Zeytin ağacı ortalama 300-400 yıl yaşar.
Bir ağacının verimli hale gelmesi 35 yılı bulur. 35-150 yıl arası olgunluk dönemini yaşar.
Yani siz maden için 200 yaşında bir ağacı keseceksiniz. 20 yıl sonra yerine dikeceksiniz. 55 yıl sonra verimli olacak.
Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü olarak muhalefete muhalefet yapmanın büyük bir hata olduğunu düşünüyorum. Zaten açıklanan metinde de karşı çıkılacak pek bir nokta yok. Olsa olsa geliştirmek için ek yapılabilir ki @YesillerPartisi perspektifi ile bunu yapmak gerekir. #YarınınTürkiyesi
Öncelikle bugün açıklanan metnin bir araç tarifi olduğunu; bu yüzden de kesin bir yol tarifi beklememek gerektiğini söylemek gerek. Gerçi bu metinde biraz yol da tarif edilmiş durumda. Parlamenter sistemin yanında ülkenin demokratikleşmesi ve rahatlaması yönünde de öneriler var.
Her konuda AKP'nin ülkeyi getirdiği nokta yüzünden Türkiye'nin bir restorasyon dönemine ihtiyaç duyduğu kesin. Fakat AKP'den sonra bir taraftan restorasyon yapılırken, diğer taraftan da acil sorunlara acil çözümler bulmak gerekecek. Ekolojik, ekonomik ve sosyal acil sorunlar...