1. Nyt vielä sellainen viestijärjestelmä, että salauksen lisäksi tieto kulkee häirityissä oloissa perille. Paras olisi kohinan sekaan sijoittuva laajakaistainen lähete, jonka toimintakaista vaihtuu nopeammin, kuin häirintälähettimen vastaanotin voi integroida sen esiin kohinasta.
2. Toiseksi paras on nopea taajuushypytys niin laajalla kaistalla, että häirintä ei ole liian tehokasta. Ohjausetäisyys putoaa kyllä jo melkoisesti. Lisäetu olisi, että uplink hypyt osuu eri kaistoille kuin downlink, koska häiritsijä näkee usein vain downlink-lähettimen.
3. Lennokin käyttötarkoituksesta, sen tuottaman tiedon tärkeydestä, sitten riippuu, kuinka suorituskykyisellä tiedonsiirrolla se kannattaa varustaa. Hyviä vaatimuksia, kuten salaus ja kyky toimia ilman satelliittipaikannusta, on näköjään asetettu! Häirintätekniikka on tuttua.
4. Lennokit voivat paikantaa itsensä kuvakorrellaatiolla tai maassa olevien pseudoliittien avulla. Ne ovat paikannuslähettimiä, joiden parametrejä muut eivät tiedä. Näin siis teknisesti, ratkaisut ovat järjestelmäkohtaisia. Tärkeintä on ennakoida ELSO-vaikutus - tietää mitä saa.
5. Tärkeää on myös huomata, että kehitys kulkee nopeasti eteenpäin ja mahdollisuus joustavasti muuttaa omien laitteiden parametreja on tärkeää. Asiat osataan kyllä. Ohessa esimerkki hyvästä #ELSO -koosteesta Ukrainasta viiden vuoden takaa löytyy täältä: arcticroost.org/2017/03-07-201…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh