Henri Alen Profile picture
May 15 18 tweets 2 min read
Ravintolakeittiöiden ammattilaiset ovat melkoisia persoonia. Seuraa sarkastinen mutta 100% oikeudenmukainen ketju arkkityypeistä. #kokit
Paistokokki:
Hyvä paistokokki on kuin sotilas. Tekee tasan mitä sanotaan miettimättä asiaa. Kun pyydetään 6 pihviä, kolme kalaa ja luetellaan allergeenit, kokki toteaa ”ok”.
Paistokokin tärkein ominaisuus kokkaamisen lisäksi on paksu nahka. Illassa sadat komennot menevät käsiin jotka vaan kokkaavat. Paistokokki ei ikinä mangu, valita tai kyseenalaista. Paistokokki paistaa.
Luonteeltaan parhaat paistokokit ovat jäänviileitä suorittajia. Keittiöiden korpraaleja jotka eivät prenikoista tai huomiosta perusta.
Kylmäköt:
Kylmäkkö vastaa pääosin kylmistä annoksista. Usein makeista ja suolaisista nykyään. Kylmäköt ovat lähtökohtaisesti pirullista sakkia.
Kylmäköt ovat äärimmäisen kovaluonteisia ja multi-tastingin mestareita. Taitavia, ja parhaat suorastaan julman sarkastisia. Kylmäköillä on näkymätöntä valtaa.
Jos jotain et halua suututtaa keittiössä, on se kylmäkkö. Kylmäkkö tekee ensimmäiset annokset, ja näin halutessaan pystyy miinoittamaan lämpimän keittiön jossa keittiömestari usein on.
Kylmäkkö voi olla kuin liitto-jyrä. Jos kokee tulleensa loukatuksi, palaute voi tulla verbaalisesti, mutta myös iskuna serviisissä. Kylmäköt ovat keittiössä yleisesti terävämpää sakkia älyllisesti.
Patisser/leipuri. Vastaa makeista ja usein suolaisista leivonnaisista. Mistä aloittaisin…😑
Patisseerit ovat keittiön piruettimestareita ja keikareita. Haluavat huomiota, sampanjaa ja luksusta. Pukeutuvat hyvin, kampaavat tukan ja tuoksuvat kanelilta.
Patisseerit tietävät olevansa hieman muiden yläpuolella. Jopa keittiöpäälikön. Oma klaani. Pahimmat drama queenit ja samalla tietävät oman arvonsa. Tai eivät oikeasti tiedä. Niinkun kissat.
Hyvä patisseeri on kovinta valuuttaa koska paras kate ravintoloissa tulee jälkiruoista. Tavallaan he ovat keittiöiden ainoita Akateemisesti käyttäytyviä tyyppejä..
Keittiömestarit: vastuuna keittiön päivittäinen toiminta ja ruokatuote.
Hyvä keittiömestari vastaa kahta kokkia. Jopa kolmea. Keittiömestarina olo on nuoralla tanssia. Olet johdon ja työntekijöiden välissä..
Hyvä keittiömestari ratkaisee jatkuvasti rubikinkuutiota jossa sivut ei ikinä täsmää. 24/7. Kuka kokkaa kun Pena on sairaslomalla ryyppyreissun jälkeen, Jasmiinalla on bänät ja pitää antaa etäisyyttä, tukku ei toimita tavaroita ja Iiriksellä on vispilä rikki..
Korkean irtisanomissuojan maissa keittiömestari on 90% henkistä johtamista jossa tutka skannaa kokoajan ihmisten virettä. Matalan irtisanomissuojan maissa keittiömestari on usein julmempi käskyttäjä.
Keittiömestarin tärkein motto on:
-kaikki muu saa loppua paitsi selitykset. Jos et ole varma, esitä että olet. Keittiömestari jonka panssari rakoilee valuu epätietoisuutena koko työyhteisöön.
Tiskari:
-Hyvä tiskari on keittiön tärkeimpiä henkilöitä, jota kaikki rakastaa. Usein voivat olla hieman siipirikkoja, mutta parhaat tarinat tulee aina astiahuollosta❤️. #kiitos
Suomen kovin paistokokki on Tapani Helin Savoysta. 25 vuotta hellassa ja vieläkin. Jos jostain kokista pitäisi juttu tehdä, on se Tapanista. Uskomaton paistaja.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Henri Alen

Henri Alen Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(