#آبله_میمون و یک چرخه باطل و آشنا
با انتشار گزارشهایی از ابتلای موردی به آبله میمون در برخی کشورهای اروپایی، آبله میمون تبدیل به خط خبری پررنگ بسیاری از رسانهها شدهاست؛
اما آیا آبله میمون هم به مانند کووید-19، پیشبینی/شبیهسازی شدهبود؟
مجموعهای به نام طرح تهدیدهای هستهای (Nuclear Threat Initiative - NTI) در آبان 1400 (نوامبر 2021) در همکاری با کنفرانس امنیتی مونیخ اقدام به برگزاری یک رزمایش زیستی برای شبیهسازی یک همهگیری جهانی #آبله_میمون کرد. nti.org/analysis/artic…
مجموعه NTI در این شبیهسازی رزمایشگونه اقدام به شبیهسازی یک همهگیری خیالی از آبله میمون با ابتلا و مرگومیر میلیونها نفر طی چند ماه کرد؛ اما نکته مهم اینجاست که در موردی عجیب، این همهگیری خیالی با یک حمله تروریستی زیستی در میانه ماه می 2022 یعنی در همین روزها آغاز میشد.
در موردی جالب، این همهگیری که در اثر توطئه دو دولت متخاصم خیالی علیه یکدیگر آغاز میشد در کشورهایی که قرنطینه سراسری و محدودیتهای سنگین اعمال نمیکنند شدیدتر شبیهسازی میشد؛ بدون آنکه متولیان طرح به تبعات تریلیونها دلار خسارت قرنطینههای بیاثر کووید-19 توجه کردهباشند.
در میان فهرست شرکتکنندگان این رزمایش زیستی نام مقاماتی از سازمان ملل، سازمان بهداشت جهانی، شورای امنیت ملی ایالات متحده، مرکز کنترل بیماریهای دولت چین، مجموعه CEPI و Wellcome، بنیاد گیتس، کمپانی داروسازی جانسون و جانسون و مرکز کنترل بیماریهای اتحادیه آفریقا به چشم میخورد.
مجموعه NTI علاوه بر این شبیهسازی حساسیتبرانگیز، در پاییز 2019 و در آستانه همهگیری کووید-19 نیز با مشارکت در طرحی به نام شاخص سلامت جهانی (GHS) نسبت به عدم آمادگی کشورها برای مقابله با یک همهگیری جهانی هشدار دادهبود. گزارشی که در آن روزها توسط جو بایدن نیز بازنشر شد.
مجموعه NTI علاوه بر این در کنفرانس جنجالی واقعه 201 (Event 201) نیز مشارکت داشت.
واقعه 201 یک رزمایش زیستی بود که توسط انجمن جهانی اقتصاد، بنیاد گیتس و دانشگاه جانز هاپکینز برگزار شد و دو ماه پیش از آغاز رسمی کووید-19 در چین، وقوع یک همهگیری جهانی کروناویروسی را شبیهسازی کرد. centerforhealthsecurity.org/event201/media
علاوه بر شبیهسازی NTI، دانشگاه جانز هاپکینز در طرح زمستان تاریک در سال 2001 و در طرح طوفان آتلانتیک در سال 2006 نیز وقوع یک همهگیری آبله در اثر عملیات تروریستی را شبیهسازی کرد؛ هر چند که تا کنون این حوادث هیچگاه به واقعیت نپیوستهاند.
رزمایش زمستان تاریک در آستانه حوادث 11 سپتامبر در ایالات متحده رخ داد و تحلیلگران معتقدند شباهت زیادی میان این رزمایش زیستی و حملات آنتراکس پس از 11 سپتامبر 2001 وجود داشت. …erheavyindustries.files.wordpress.com/2020/05/dark-w…
بنیاد گیتس نیز در پاییز سال گذشته نسبت به یک عملیات تروریستی برای انتشار عمدی ویروس آبله ابراز نگرانی کردهبود و پیش از همهگیری کووید-19 بارها نسبت به یک همهگیری عمدی جهانی در قالب تروریسم زیستی هشدار میداد.
آبله میمون (Monkeypox) که اخیراً گزارشهایی از ابتلا به آن منتشر گردیدهاست، از همخانوادههای آبله (Smallpox) است که در دهه 1980 ریشهکنی آن اعلام شد. آبله میمون بیسابقه نیست و در موارد زیادی شدت بالایی نداشتهاست و نرخ مرگومیرزایی آن در برخی سالها برابر با صفر بودهاست.
آبله میمون در این سه دهه عموماً به صورت محدود در کشورهای آفریقای مرکزی/غربی گزارش شدهاست و علیرغم نادر بودن در اروپا، انگلستان در سال گذشته و در سالهای 2017 و 2018 نیز مواردی از ابتلا به این بیماری را ثبت کردهاست. doi.org/10.1371/journa… doi.org/10.31646/gbio.…
همزمانی گزارشهای شیوع آبله میمون با مذاکرات سازمان بهداشت جهانی برای طرح #معاهده_همهگیری موجب ایجاد شکوتردیدهایی در این زمینه گردیدهاست و تحرکات برخی کمپانیهای داروسازی بدنام مانند Emergent Biosolution بر این تردیدها افزودهاست. unlimitedhangout.com/2022/05/invest…
جالب توجه است که دانشگاه جانز هاپکینز در جمعبندی عملیات طوفان آتلانتیک در سال 2006، برای پیشگیری از خطرات همهگیریهای جهانی از نیاز ضروری به افزایش اختیار قانونگذاری و حکمرانی سازمان بهداشت جهانی در سطح بینالمللی خبر دادهبود. centerforhealthsecurity.org/our-work/event…
علیرغم اعلام ریشهکن شدن بیماری آبله در دهههای قبل، سازمان غذا و داروی ایالات متحده اخیراً اقدام به تأیید یک واکسن و دارو برای آبله و آبله میمون کردهاست و دلیل این اقدام را در قالب نگرانی ناشی از شیوع عمدی و تروریستی آبله اظهار کردهاست.
در شرایطی که هنوز میزان واقعی شدت و شیوع این بیماری مشخص نیست، رسانهها در حال پوشش گسترده و شاید اغراقشدهای از این بیماری هستند و در کنار سفارش خرید واکسنهای آبله توسط برخی دولتها، سازمان بهداشت جهانی اقدام به برگزاری جلسه اضطراری در این زمینه کردهاست.
ما هنوز نمیدانیم ریشه و منشأ گزارشهای ابتلا به #آبله_میمون چیست و شیوع و شدت آن در آینده فزاینده خواهدبود یا مانند سالهای پیش فراموش خواهدشد؛ اما دو سال پس از فراز و نشیبهای همهگیری کووید-19 باید از آسیبها و مخاطراتی که تجربه کردهایم، درس بگیریم.
اگر قرار است به مانند گذشته چشم بر پیشبینیهای مشکوک ببندیم، از واکاوی ماهیت حقیقی بیماری سر باز زنیم، در شیوع و شدت بیماری اغراق کنیم، با گسترش رعب و وحشت و اعمال محدودیتهای سنگین سلامت عمومی را به خطر بیاندازیم
و در شناسایی، کنترل، درمان و واکسیناسیون همان #چرخه_باطل و رویکرد مناقشهبرانگیز گذشته را تکرار کنیم، پس بهتر است بدانیم که بعید است سرنوشتی بهتر از کووید-19 و آسیبها، مخاطرات و حوادثی که پس از آن رخ داد و هنوز هم گریبانگیر جهان است، در انتظار ما باشد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
ایران و #معاهده_همهگیری
سازمان بهداشت جهانی قرار است در جلسه مجمع جهانی بهداشت که 1 تا 7 خرداد برگزار میشود پیرامون طرحی با نام معاهده همهگیری با نمایندگان کشورهای جهان مباحثه کند؛
اما این معاهده چیست و چرا ایران و کشورهای جهان نباید به مناسبات آن تن بدهند؟ #StopTheTreaty
معاهده همهگیری (Pandemic Treaty) یا در عنوان کامل «معاهده بینالمللی برای پیشگیری، آمادگی و پاسخ به همهگیریهای جهانی» ایدهای است که سازمان بهداشت جهانی و سران تعدادی از دولتهای جهان در سال 2021 برای ایجاد ساز و کاری بینالمللی برای #حکمرانی_جهانی در عرصه سلامت ارائه کردند.
هنوز جزئیات کاملی از این طرح بینالمللی منتشر نشدهاست اما این طرح به طور خلاصه قرار است در صورتی که جهان دوباره با یک همهگیری جهانی روبرو شد، به سازمان بهداشت جهانی برای مدیریت و سیاستگذاری در این همهگیری اختیار قانونی اعطا کند و کشورهای عضو را ملزم به اجرای آن نماید.