Hakim yaşlı çifte sormuş:
Bunca yıldan sonra niçin ayrılmak istiyorsunuz?
Yaşlı kadın cevaplamış: Hakim Bey bir ay öncesine kadar aklında böyle bir şey yoktu. Eşim bana bir mine çiçeği getirdi, bende çiçekleri çok severim.
+++
Çiçek çok sulanması gereken çiçekmiş ve kocam düzenli aralıklarla sulanmadığında çiçeğin öleceğini söyledi.
Ben kemik rahatsızlıkları olan bir insanım. Geceleri uykumdan kalkıp çiçeği sulamam gerektiği halde, bir gün farkettim
ki kocam bir kez olsun benim ağrıma rağmen gece kalkıp da çiçeği sulamadı. Bunun üzerine ben de bu kadar düşüncesiz bir insanla yaşamamam gerektiğine karar verdim.
Hakim kadına hak vermiş ve adettendir diye adama sormuş: Senin söyleyecek bir şeyin var mı?
Araştırmalar, bir şeyin yüksek sesle söylendiğinde onun akılda daha uzun süre kaldığını gösteriyor. Kâğıda not alırken yazdığınız şeyi yüksek sesle söyleyin. Kitap okurken de aynı şekilde yüksek sesle okuyun.
2. Daha Fazla Su İçmek
Küçük dehidrasyon bilişsel işlevinizi yok eder:
• Hafıza
• Öğrenme
• Kritik düşünme
• Karar verme.
Günde 2-4 litre için. Yeterince su içmeyi unutmamak için yanınızda su taşıyın.
Analitik düşünme, bir problemi veya konuyu tümden gelim yöntemiyle alt başlıklara ayırmak ve bu yöntemle her bir olasılığın değerlendirilmesiyle elde edilen verilerin birleştirilerek çözüme ulaşılmasıdır.
2) Analitik Düşünmenin Aşamaları
Problemin belirlenmesi,
Problemin küçük alt başlıklara bölünmesi,
Probleme dair bilgilerin toplanması,
Tüm bilgilerle sebep-sonuç ilişkilerinin kurulması,
Toplanan bilgilerle çözüm yollarının geliştirilmesi,
İdeal çözümün uygulanması.
Addams Ailesi’nin hikayesi hiç bu kadar popüler olmamıştı. Bunun en büyük sebebi ise Netflix’in yakın zamanda çıkardığı “Wednesday” dizisi…
+++
Wednesday, Netflix’in uzun zaman sonra büyük emekler vererek çıkardığı nadir dizilerden birisi olmayı başardı. Bunların hepsi; hikayesi, korkuya kattığı başarılı komedisi ve oynadığı rolün hakkını vermeyi başaran başrol oyuncusu Jenna Ortega’nın sayesinde oluyor.
Özellikle gizem unsurunu son ana kadar koruyabilmeleri en cezbedici noktası. Her bölümde bir başka karakterden şüpheleniyorsunuz sonra bir bakmışsınız ki diziyi tek seferde bitirmişsiniz.