1\ במהלך תערוכת המערכות הצבאיות הגדולה יורוסאטורי, שמתקיימת בפאריס אחת לשנתיים, חשפה בשבוע שעבר חברת ריינמטאל הגרמנית מטול רימונים 40 מ״מ חדש בשם SSW40 - Squad Support Weapon. #פידצבא
ה-SSW40 מאפשר ירי אוטומטי של רימונים ותפעול דומה לזה של רובה סער. ⬇️
2\ ל-SSW40 נק׳ עבודה מעניינת, אך לא חדשה, המבטאת ניסיון להתמודד עם פער אקוטי בכוח אש אורגאני של יחידות חי״ר. אבטיפוס שלו בשם הידרה (בתמונה), שפותח יחד עם מילקור, הוצג כבר לפני 10 שנים.
הנשק משלים את שרשרת הערך שמתחילה בפורטפוליו העצום של ריינמטאל בתחום תחמושת ה-40 מ״מ. ⬇️
3\ הרקע לפיתוח ה-SSW40 הוא הכישלון של ה-XM25 ״מעניש״ של הקלר אנד קוך (בתמונה), נשק סופר מודרני ומתוחכם של יצרנית נשק מעולה, שנועד להביא לחי״ר יכולת להתמודד עם אויב מאחורי מחסה, אבל שלא צלח את מבחן האמינות בשדה הקרב. הסיפור של ה״מעניש״ שווה שרשור נפרד. ⬇️
4\ כאמור, נשקי 40 מ״מ חצי אוטומטיים אינם דבר חדש (זוכרים את הרינגו?), מה שחדש ב-SSW40 הוא התצורה - מעבר מתוף למחסנית.
כל נשק המציג משוואת משקל-אפקט-טווח-דיוק-מחיר חדשה ונועד להתמודד עם אתגר מרכזי של צבאות - מעורר עניין. החיסרון של הנשקים מסוג זה הוא שהם אינם תחליף לרובה הסער. ⬇️
5\ לכן לוחם נדרש לסחוב גם וגם.
ריינמטאל לא חשפה מספרים אבל יש לשער שמשקל הנשק כ-5 ק״ג (כמשקל ההידרה). נוסיף מחסנית של 10 חימושים + 10 רימוני MV לטווח בינוני במשקל ממוצע של 350 גר׳ לרימון + כוונת בק״ש ונגיע למשקל כולל של מעל ל-10 ק״ג (יותר משני טילי לאו). ⬇️
6\ כל זה על-מנת להביא רש״קים בגודל של כ-150 גר׳, פחות מרימון יד, לקרבת המטרה (אין דרך לפגוע במדויק עם הנשק הזה בטווח המקסימלי שלו, גם בירי בודדת. לשם כך נדרש נשק צלפים או חימוש מונחה).
האם תוספות המשקל והסרבול מספיק חשובות כדי להוסיף יכולת ירי חצי אוטומטי למטול רימונים? ⬇️
7\ עד כה המטולים החצי-אוטומטיים הללו לא הגיעו לכדי תפוצה רחבה, זאת בשונה ממטולי ה-M203 ודומיו היורים חימוש בודד בכל פעם.
בנוסף, תצורת ה-SSW40, המחייבת מחסנית, מגבילה את אורך החימושים ולכן לא ניתן לשגר באמצעותו טילים זעירים כמו ה-Pike של ריית׳יאון (בתמונה), שנועד לשיגור ממטול. ⬇️
8\ יצוין שנשקי 40 מ״מ הם נשקים חשובים מאד - מדובר בקליבר הקטן ביותר שמביא יכולות ירי מנגד של חימוש נפיץ, רסיקות אוויר, תאורה, עשן, פריצה (רשימה חלקית מאד).
האם נדרשים פתרונות מחוץ לקופסא להגדלת הקטלניות האורגאנית של יחידות החי״ר? בוודאי.
האם ה-SSW40 הוא פיתרון כזה? ימים יגידו.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1\ ״למעשה יצרנו כלי חדש. אין ציוד כזה בעולם, מטוס על-קולי, אסטרטגי, הפועל במהירויות כאלה, המסוגל לשאת נשק גרעיני. אנחנו מקדמים את המשולש שלנו, המשולש הגרעיני״ הצהיר לפני כשבוע ולדימיר פוטין, בביקורו במפעל של טופולב בעיר קרסנודר.
#פידצבא
הוא לא טועה.
על ״הברבור הלבן״ - שרשור. ⬇️
2\ ההתפתחות התפיסתית והטכנולוגית של מפציצים אסטרטגיים מאז מלחמת העולם השנייה היא סיפור מרתק.
בתוך פחות מ-50 שנים, למשל, החליפה ארה״ב את תרחישי הייחוס המבצעיים ארבע פעמים, ובהתאמה פיתחה כלי טיס השונים האחד מהשני באופן בסיסי. ⬇️
3\ ארה״ב פיתחה מפציצים איטיים בגובה רב (B-52 המוכר שבהם), עברה למפציצים מהירים מאד בגובה רב (XB-70 כדוגמא קיצונית, ולאחר מכן ה-B-1A לפני שנזנח), עברה למפציצים מהירים בגובה נמוך (ה-B-1B) ומשם למפציצים חמקניים הפועלים בגובה רב (ה-B-2 כמובן).
ברה״מ, כמו במקרים אחרים, נגררה אחריה. ⬇️
1\ תמונות וסרטונים חדשים של מטוסי הדור 6 הסיניים נחשפים לאחרונה כמעט בכל יום ומספקים פרטים חדשים על כלי הטיס הללו (כאן בסרטון CGI, בהמשך השרשור תמונות וסרטון אמיתי).
#פידצבא
שאלתם את עצמכם מדוע למטוסים הללו אין זנבות אנכיים? אם שאלתם - התשובה בהמשך. ⬇️
2\ התשובה הפשוטה היא חיקוי של כלי טיס אמריקאיים שנועדו לבחון תפיסות תכן, טכנולוגיות עתידיות, כמו גם הציפייה שייושמו במטוסי דור 6 האמריקאים.
ה-X-44 של לוקהיד לדוגמא.
אולם יש סיבות טובות לכך שהאמריקאים מראש הלכו לקונפיגורציות כאלה (הבולטת שבהן היא כמובן המפציץ החמקן B-2). והן: ⬇️
3\ א. צמצום שטח חתך המכ״מ, בעיקר מן הצד (צמצום החתימה המכ״מית של כלי הטיס).
ב. צמצום הגרר - משטחים אנכיים תורמים לגרר מבלי לתרום לעילוי.
ג. תרומה לכושר התמרון במצבים ספציפיים, בעיקר בתמרון בזווית התקפה גבוהה (הזווית שבין הציר האורכי של המטוס לבין כיוון ההתקדמות שלו). ⬇️
1\ חלפה קצת יותר מחצי שנה מאז השרשור הזה (והדרמה בקורסק) והרוסים מצאו את הדרך להתגבר על ההגנות האוקראיניות ולהשיב לעצמם את חבל הארץ הזה.
#פידצבא
כיצד?
באמצעות רחפנים נשלטים דרך סיב אופטי. הרבה מהם. ⬇️
2\ @David_Hambling, העיתונאי שתיאר ב-@Forbes כיצד כבשו האוקראינים שטחים בקורסק על-ידי שימוש בכלים בלתי מאוישים, מדווח כעת כיצד הרוסים מחזירים לעצמם את השטח בשיטות דומות.
כאמור, אחת הדרכים שהביאו להצלחה האוקראינית היתה קידום מהיר של מערכות ל״א לחזית ושיבוש יכולת התגובה הרוסית. ⬇️
3\ כדי להתגבר על החסימות עברו הרוסים לטקטיקה המתבססת על שימוש נרחב ברחפנים שהתקשורת שלהם עם המפעיל מבוססת על סיב אופטי (חסין לחסימות ל״א).
השימוש המבצעי ברחפנים מאולתרים עם סיב אופטי נצפה לראשונה ב-2024, אולם מתחילת השנה ניכר שימוש ברחפני שכאלה באיכות ובהיקפים תעשיתיים. ⬇️
1\ נראה שהשאהד-136 האיראני הפך לאמת המידה בכל הנוגע לכטב״מים מתאבדים בטווח רחוק.
#פידצבא
איך אני יודע?
מספר מדינות רצות להעתיק את התכן ולהצטייד בכלי הזה. הוא מיוצר בכמויות של אלפים רבים בשנה ברחבי העולם.
האם הריצה להצטייד בשאהד-136 מוצדקת?
שרשור על כטב״מ מתאבד עם יחסי ציבור. ⬇️
2\ נתחיל במספר דוגמאות לשכפולים של השאהד-136 בעולם - הכל ממקורות גלויים (אוסינט, מבין שזה ביטוי שמביא טראפיק לאחרונה).
רוסיה. ⬇️ businessinsider.com/russia-making-…
1\ רבים שאלו אותי (סתם, רק @jossefman) מה הסיפור עם ה-XB-1 של @boomaero.
ובכן, מדובר במדגים טכנולוגי, שלב חשוב בתכנית לפיתוח מטוס מסחרי על-קולי עתידי בשם Overture.
אז מה הביג דיל? הרי כבר היו כאלה - קונקורד, קונקורדסקי, לא?
כן, היו.
היו ואינם עוד.
שרשור, אבל לא #פידצבא. ⬇️
2\ הטיסות המסחריות העל-קוליות הגיעו לקיצן ב-2003 עם פרישתו של הקונקורד לגמלאות מוקדם מהמתוכנן.
השימוש בקונקורד הופסק מסיבות רבות, עיקרן עלויות תפעוליות גבוהות, זיהום רעש (בום על-קולי), בזבוז דלק ותאונה קטלנית מפורסמת בשנת 2000.
בכל הדברים הללו Boom Supersonic מתכוונת לטפל. ⬇️
3\ ה-Overture מתוכנן לטוס במהירות של מאך 1.7, כפול מהמהירות הממוצעת של מטוס נוסעים סילוני טיפוסי. הוא יוכל, למשל, לטוס מניו-יורק ללונדון בכ-3.5 שעות במקום 7.
זה ביג דיל.
ה-Overture יהיה חסכוני בדלק, האווירודינמיקה שלו תהיה מתקדמת ויעשה שימוש ב-100% דלק תעופתי בר-קיימא (SAF). ⬇️
1\ כעת בפינתנו ״דברים שאני חייב שיהיו לי״: ה-PSK.
#פידצבא
מימין: כדור פוטבול אמריקאי, קוטר 7 אינץ׳.
משמאל: ה-PSK, חימוש משוטט קל משקל שמשוגר בשיטת ״השלך ושכח״, קוטר 7 אינץ׳.
מה הכלי הזה יודע לעשות? ⬇️
2\ הסטארטאפ האמריקאי XDown Inc. חשף בשבוע האחרון פרטים על ה-P.S. Killer - כלי טיס מתאבד קטן, במשקל 800 גר׳ ומהירות של עד 250 קמ״ש, שנועד לחי״ר וכוחות מיוחדים.
לאחר השלכתו פורס ה-PSK כנפיים קדמיות ומדחף אחורי עם מנגנון הטיית דחף לטובת ההיגוי. ⬇️
3\ לטענת היצרן ל-PSK חתימת מכ״מ וחתימה אקוסטית מזעריות, מערכת תקשורת המאפשרת הפעלה בלהקות אל מעבר לטווח הראייה (טווח מקסימלי של 64 ק״מ). ניתן להתקין עליו רש״ק וחיישנים מסוגים שונים למשימות שונות במשקל של עד 800 גר׳. ⬇️