Välillä joku hämmentyy siitä, että seuraan KAIKKEA sovellusten tai itse koodaamani työkalun avulla. Minusta se on kiehtovaa ja paras tapa elää. Tieto vähentää ahdistusta. Tiedän tasan tarkkaan missä mennään ja voin tehdä ruuvailuja tiedon perusteella. Se vapauttaa ja huojentaa.🧵
Minä rakastan kaikenlaista numeroiden ja tilastojen pyörittämistä. Varsinkin sellainen data on parasta, johon voin itse vaikuttaa. On huikeaa nähdä omaa edistymistään, se motivoi eteenpäin.
Mitä sitten seurailen? Aloitetaan helpoimmasta:
1) Musiikki, eli kuunnellut biisit. Olen seurannut kuuntelutottumuksiani vuodesta 2005, tätä kirjoittaessa 17 vuoden ajan jokainen kuunneltu biisi on tallessa @lastfm:ssä: last.fm/user/rolle-
Tiedän lähes aina mitä kuunnella.
2) #Raha. Budjetoin reaaliajassa kaikki perheeni tulot ja menot manuaalisesti. Firman kassavirran teen excelissä, mutta kuukausibudjettiin käytän samaa sovellusta (@ynab). Olen kirjoittanut tästä blogiini paljona ja työn alla on kirja aiheesta.
3) Päivän, viikon ja kuukauden tehtävät, tekeminen ja aikataulutus: @getAkiflow. Tämä yksi app korvasti kalenterit, Todoistin ja muut pienet appit samaan. Blogissani kirjoitus aiheesta: rollemaa.fi/akiflow-astett…
4) Syöminen: @fitbit + @yazio. Nämä synccaavat keskenään. Laitan kaikki syömiseni ylös YAZIOon, joka synkronoi poltetut kalorit Fitbitistä. Tästä löytyy myös kirjoituksia blogistani:
5) Uni: @Withings unimatto (Health Mate) + @UrbandroidTeam (Sleep as Android). Matto mittaa yöunesta kaiken tarvittavan datan ja app hoitaa älykkään herätyksen kevyen unen aikaan.
6) Veden (ja muun nestemäisen) juominen: @hydrilloapp + @fitbit, synkronoituvat keskenään. Hydrillo muistuttaa älykkäästi milloin kannattaa täyttää vesilasi. Muistutus saapuu älykellooni, josta täppään juoduksi. Samalla voin seurata kofeiinin määrää (1-2 kuppia per päivä).
8) Henkinen ja fyysinen vointi: @BearableApp (ahdistuksen, stressin, mielialan ja esim. aamulääkkeiden seuranta) + @Withings (älykuumemittari, älyvaaka jne.).
Bearablella ollut ihan älytön vaikutus henkiseen vointiini. Ahdistuksen triggereitä ei tajua, joten seuranta on tärkeää.
9) Juoksemisharrastus: @Strava. Ei ole parempaa appia juoksemisen seurantaan. Tällä onnistuu myös muun urheilun, kuten vaikkapa uinnin, pyöräilyn ja rullaluistelun seuranta. Toimii parhaiten älykellon kanssa.
10) Lihaskuntotreenit: @KeepTrainer + Nintendo Ring Fit. Kotitreenien pelillistäminen ja tilastointi on parasta ikinä. Nämä linkkaa myös kätevästi stravaan @fitbit:stä sykemittauksineen Fit to Stravan avulla: fittostrava.com
Tämän avulla pudotimme vaimoni kanssa molemmat -15% heti kärkeen painostamme. Yksin on vaikeampaa tehdä elämäntapamuutos, yhdessä on koko ajan motivaatio mukana! @mustikkasoppa
12) Kotityöt, siivoilu koko perheellä: Sweepy. App muistaa milloin ja kuka viimeksi siivosi mitäkin ja kertoo milloin pitäisi taas touhuilla sweepy.app
Tämän lisäksi @telegram-bottini käyttää @ynab-rajapintaa, jolla lapseni saa kotitöistä rahaa suoraan säästöihinsä.
13) Päiväkirja, tekemiset, kiitollisuuspäiväkirja ja reflektointi: @BearableApp, oma päiväkirja rollemaa.fi/lokikirja sekä @timejot. TimeJotiin voi kätevästi laittaa asiat mitä teki viimeksi. Muisti ja rutiinit kehittyvät näillä.
Minua motivoi nähdä kuinka paljon tuloksia saan koodatessa. Käytän montaa mittaria ja APIa, joita yhdistelen tarvittaessa. Myös koodieditorini @code kertoo reaaliajassa tuottavan ajan.
15) Tietokoneen/laitteiden käyttö: @rescuetime + @whatpulse. App kertoo tarkkaan mihin/paljonko digilaitteilla viettää aikaa. Vaikka elän 100% digielämää, koitan vähentää esim. puhelimella näpyttelyaikaa ja tehdä järkeviä asioita. Loma-aikaan en vilkuile statseja kovin tarkkaan.
16) Muu ajankäyttö, kannattavuuden ja tuottavuuden hallinta: RescueTime, Clockify, Timing (vain Mac), WordCounter (vain Mac), StayFree.
Näillä voin hallita esim. töissä projektin kannattavuutta tai kirjoittamistavoitteitani.
Lukemisen seuraaminen on itselleni tärkeä motivaattori. Ei saa katkaista päivittäisen lukemisen putkea. Vuonna 2022 luettu heinäkuuhun mennessä 32 kirjaa.
Ihanan visuaalisessa muodossa, selkeästi esitettynä paljonko esim. suoratoistopalveluihin ja muihin tilauksiin palaa rahaa vuodessa. Nämä on tietenkin myös @ynab:ssa, mutta muistutukset ja kärryillä pysyminen Tillan kautta.
20) Sijoitukset: Sijoituspalveluiden omat sovellukset ja verkkopalvelut (esim. @Nordnet ja @aktiabank) ja koostetusti @ynab:iin. On kätevä seurata kokonaissijoituksia eri hajautetuista palveluista YNABissa suoraan.
Siinäpä varmaan ne tärkeimmät. I Am Soberin käytöstä luovuin ja lisäsin raittiuspäätöksen päivän @timejot:iin. En tarvitse enää erillistä appia raittiiden päivien seurantaan. Myös Habitifyn käytön lopetin kun tavat rutinoituivat Akiflow appiin.
Seuraan paljon muutakin pientä, mutta nämä ovat sellaisia, joita seuraan päivittäin. Tämä on osa arkirutiinejani ja nivoutunut tiukaksi osaksi elämääni vuosien varrella.
Yleensä en tallenna tietoa, jolla en tee mitään. Tällä datalla on elämääni mittaamattoman suuri vaikutus.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Syksyn kaamosmasennuksen tunteiden tulkin, Georg Börnerin aka ColdWorldin uusin levy ISOLATION on ilmestynyt. Ja kyllä muuten herkistää se miten hyvää depressiivinen black metal voikaan olla. 🥰🥹
Siis ihan oikeasti itkettää. Soundtrack to isolation kappaleessa ei lauleta, sitä ei tarvita. Nämä tremolo pickit, viulut ja melodiat... open.spotify.com/track/3lXYy0U1…
ColdWorldin yksikään julkaisu ei petä. Joka ikinen yksittäinen kappalekin on puhdasta kultaa. G. B.:n musiikki osasi jotenkin ihmeen kaupalla kuvailla pahimpien masennusvuosieni läpi käymäni tunteet musiikkiin. Tavallaan hänen musiikkinsa pelasti henkeni. Sitä se tekee yhä.