شیخ مرتضی Profile picture
Jul 17, 2022 46 tweets 10 min read Read on X
#رشتو
خیلی خیلی مهم

وقتی جاسوسان حکومت روم خبر وفات پیامبراسلام(ص) و اختلاف شدید مسلمین بر سر جانشین ایشان را به گوش پادشاه روم رساندند او فرصت را غنیمت شمرد و با توجه هراسی که از فراگیر شدن دین اسلام در برابر مسیحیت داشت دستور داد که همه دانشمندان بزرگ مسیحی را فرابخوانند؛
[1]
«خداوند آسمانها و زمین را از اینکه نابود شوند نگه می دارد و اگر آنها رو به زوال نهند غیر از او هیچ کس نمی تواند آنها را محفوظ بدارد به راستی خداوند حلیم و آمرزنده است»
سوره فاطر، آیه 41.

[86]
جاثلیق گفت:
پس معنی این آیه قرآن که می گوید: «عرش پروردگار تو را در آن روز (قیامت)، هشت (فرشته) حمل می کنند»
سوره الحاقه، آیه 17.

چگونه خواهد بود؟ زیرا برخلاف گفته تو که گفتی: خداوند عرش و آسمانها و زمین را حمل می کند؟! در روز قیامت حمل عرش را به ملائکه نسبت داده است.

[87]
امام علی(ع) فرمود:
ای جاثلیق [سخن مرا کامل گوش نداده ای زیرا من گفتم هم عرش و هم آسمانها و زمین و هم هرآنچه که در آسمانها و زمین است محمول خداوند است پس ملائکه هم محمول خداوند هستند] و بدان که عرش را خداوند از انوار چهارگانه ای آفریده است که به عظمت و نور خدا هرچه در آسمانها
[88]
و زمین است و همه خلایق بهره مند می شوند پس تمام خلایق محمول خداوند هستند و با نور عظمت و قدرت خداوند حمل می شوند خداوند این عنایت را در حق خلایق از روی رحمت خود می کند بدون اینکه برای خداوند این لطف نفع و ضرری داشته باشد.

[89]
بنابراین همه چیز جز خداوند محمول است و خداوند متعال حامل و نگه دارنده آسمانها و زمین است و مسلط بر آسمانها و زمین و هرآنچه در آنها است؛

پس خداوند دلیل همه چیز و نور (وجودی) همه چیز است و بدان که «خداوند از آنچه میگویند بسیار منزه و برتر و متعالی تر است».
سوره اسری،آیه43.

[90]
جاثلیق گفت:
به من بگو خداوند کجاست؟!

حضرت علی(ع) فرمودند:
خداوند متعال اینجا و همه جا حاضر است او در بالا و پایین وجود دارد و بر ما محیط است و با ما هست و خود فرموده است:
«هیچ رازی را سه نفر با هم نمی گویند مگر اینکه خدا چهارمی آنهاست...»
سوره مجادله، آیه 7.

[91]
"کرسی" هم بر آسمانها و زمین احاطه دارد و «نگهداری آنها (برای خداوند) هیچگونه زحمتی ندارد زیرا او دانای بزرگوار و توانای با عظمت است».
سوره بقره،آیه255.

و آن هشت نفری که روز قیامت «عرش» را حمل می کنند علمایی هستند که خداوند از علم خویش بر آنان افاضه کرده است.
[92]
و خداوند آنان را در ملکوت (عالم فرشتگان) خویش آفریده و آن ملکوت جایی است که خداوند آن را به بندگان برگزیده ی خود مثل حضرت ابراهیم خلیل(ع) نمایانده و فرموده است:
«هم چنین ما به ابراهیم، ملکوت و باطن آسمانها و زمین را ارائه دادیم تا به مقام اهل یقین برسد».
سوره انعام، آیه 75.

[93]
بنابراین، حاملان عرش الهی چگونه می توانند آن را حمل کنند در حالی که خود آنها با حیات الهی حیات می یابد؟ و با نور الهی هدایت می یابند؟

جاثلیق با شنیدن این مطالب به یاران خود گفت:
به خدا سوگند این مرد حق است و با عنایت خداوند از زبان مسیح(ع) و پیامبران(ع) و اوصیاء سخن میگوید.
[94]
جاثلیق پرسید: آیا بهشت در دنیاست یا در آخرت؟ و آخرت و دنیا در کجا قرار دارند؟

امام علی(ع) فرمود:
دنیا در آخرت است و آخرت بر دنیا احاطه دارد، دنیا انتقال دهنده است و آخرت جایگاه حیات و ماندن است و همانند وضع کسی که می خوابد و جسم او به خواب می رود ولی روح او نمی خوابد
[95]
بعد از مرگ انسان در این دنیا هم بدن می میرد اما روح نمی میرد؛

خداوند در اینباره فرموده است:
«به راستی، خانه آخرت سراسر حیات (و حرکت) است اگر آنان این رابدانند».
سوره عنکبوت، آیه 64.

[96]
بنابراین، جهان عُقبی و آخرت الان وجود دارد و دنیا نشانی از آن است البته دنیا آخرت نیست بلکه سرای فانی و محل عبور به آخرت است و قطعا آخرت هم دنیا نیست چون سرای حیات ابدی و محل ماندن است و با مرگ روح از جسم جدا میشود و هر یک به جایگاه خود باز میگردد [جسم به دنیا و روح به آخرت]
[97]
هم چنین بهشت و دوزخ هم موجودند... و نشانه و راه برای هرکس که عاقل باشد روشن است و خداوند در اینباره فرموده:
«اگر از عالم آخرت غافل نمی شدید در حقیقت به طور یقین می دانستید و دوزخ را مشاهده می کردید سپس به طور یقین می دیدید از نعمتها شما را سؤال می کنند.»
سوره تکاثر،آیه5-8.

[98]
خداوند در باره کافران هم فرموده است:
«بر چشم(دل) آنها پرده(غفلت) افتاده و از یاد من غافلند و توانایی شنیدن (آیات الهی را) نداشتند».
سوره زمر، آیه 67.

بنابراین، اگر انسان بداند چه وضعی خواهد داشت؟ از ترس... خواهد مرد و کسی نجات خواهد یافت که به فضیلت یقین آراسته باشد.
[99]
جاثلیق پرسید:
معنای این سخن خداوند در قرآن چیست که می فرماید:
«آنان حق عظمت خداوند را نشناختند [عظمت خداوندی که] زمین (روز قیامت) در قبضه قدرت اوست و آسمانها را به قدرت خویش درهم می پیچد و ذات پاک او از آنچه مشرکان می پندارند منزه و متعالی است».
سوره زمر، آیه 67.

[100]
راستی، اگر زمین در قبضه الهی باشد و او آسمانها را در هم پیچد در حالی که بهشت و دوزخ در آنها قرار دارد پس بهشت و دوزخ بعد آن چگونه و در کجا خواهد بود؟

در این هنگام امام علی(ع) درخواست نمودند تا برای او دوات و کاغذی حاضر کنند وقتی آوردند بر کاغذ نوشتند:
بهشت و دوزخ؛

[101]
سپس کاغذ را در هم پیچید و دست عالم مسیحی داد و به او فرمود:
آیا این کاغذ در هم پیچیده نیست؟

دانشمند مسیحی گفت:
همینطوراست.

آن گاه علی(ع) فرمود:
کاغذ را باز کن و ببین نوشته دوزخ و بهشت در آن محو شده است؟

جاثلیق جواب داد:
نه نوشته بهشت و دوزخ در آن به جای مانده است.

[102]
علی(ع) فرمود:
قدرت خداوند متعال هم چنین است و آنگاه که آسمانها را درهم پیچد و زمین را در قبضه قدرت خویش گیرد بهشت و دوزخ نابود نخواهد شد همانطور که نوشته آن بر این کاغذ محو نگردید.

جاثلیق ادامه داد:
این آیه قرآن که می فرماید:
«همه چیز نابود می شود مگر وجه خدا»
قصص،آیه88.

[103]
منظور از وجه خداوند در این آیه چیست؟ وجه خداوند چگونه است به کدام طرف است؟ و برای آن چه دلیلی داریم؟

امام علی(ع) درخواست کردند که:
مقداری هیزم وآتش حاضر کنند وقتی هیزم آماده شد دستور داد آن هیزم را برافروزند آن گاه که آتش شعله ور شد جاثلیق را مخاطب قرار دادند و فرمودند:

[104]
آیا می توانی برای این شعله آتش، وجه و صورتی محدود تعیین کنی؟

جاثلیق گفت:
نه چون از هرطرف به این آتش روی آوریم وجه و صورت آن همان طرف حساب خواهد شد.

علی(ع) فرمود:
وقتی آتشی که مخلوق خدا است و تحت تدبیر الهی می باشد و با وجود نقصان و سرعت زوال، وجه او نامحدود و غیرمعین است
[105]
پس خدایی که این آتش را آفریده و همه آنچه در ملکوت وجود دارد همه در تصرف اوست وجه محدودی ندارد؛ بله هرجا را بنگریم وجه اوست ولی نمی توان برای خداوند وجه معینی توصیف کرد؟ یا به حدی محدود نمود؟ یا با چشم او را مشاهده کرد؟ یا با عقل بر او احاطه نمود؟ یا او را در «وهم» گنجانید؟!
[106]
و در این هنگام امام علی(ع) رو به جاثلیق نمود و این آیه قرآن را قرائت کرد:
«خدای یگانه راهیچ مثل و مانندی نیست، و او بر همه چیز شنوا و بیناست»
سوره شوری، آیه 11.

جاثلیق، با شنیدن این توضیحات امیرالمومنین علی بن ابی طالب(ع) گفت:
درست گفتی ای وصی علیم و حکیم و رفیق و هادی؛
[107]
جاثلیق مسیحی که طبق دین مسیحیت به تثلیث اعتقاد داشت در ادامه گفت:
من شهادت می دهم که غیر از خدای یگانه خدایی نیست محمد(ص) بنده و رسول اوست او مبعوث به حق الهی برای بشارت و انذار است و تو وصی و صدیق وهمراه و کانون سر او، و امین او در میان امت او و ولی مؤمنان بعد از او هستی.
[108]
آری، هر کس تو را دوست بدارد و ولایت تو را بپذیرد هدایت یافته و قلب او نورانی می گردد و اعانت و کفایت و شفاعت تو نصیب او می شود و هرکس از تو روی برگرداند و از راه تو منحرف شود گمراه می گردد و زیان می بیند و قطعا گرفتار پیروی هوای نفس خویش، بدون هدایت خدا و رسول(ص) شده است
[109]
آنگاه جاثلیق، رو به سمت ابوبکر و جمعی که همراه او در آنجا بودند کرد و گفت:
ای مردم! شما به آرزوی خویش [حکومت بر مردم] دست یافته اید اما این برخلاف سنت پیامبرتان است و قطعا به خطا و انحراف رفته اید برگردید و از این مرد اطاعت کنید تا هدایت و رشد یابید.
[110]
چرا در برابر حق، تسلیم نمی شوید چه چیزی شما را به این روزگار انداخته؟
پس از این دلایل و راهنمایی هایی که برای شما صورت گرفت دیگر چه عذر و بهانه ای دارید؟ وصایت سنت الهی است که در امت پیامبران قبل از پیامبر شما هم بوده و تبدیل و تغییر در سخنان و سنتهای خداوند مجاز نمی باشد.
[111]
نکند دلهایتان بخاطر منافع زودگذر دنیا قساوت بگیرد و در شما حسد ظاهر شود و کینه ها بروز کند و برای تصاحب جایگاهی که شایسته آن نیستید به پیامبرتان تهمت و نسبت ناروا بزنید و ادعا کنید او برای بعد از خود، وصی تعیین نکرده و برخلاف پیامبران قبل، امت خود را به حال خود رها نموده!
[112]
سلمان می گوید:
جاثلیق و دانشمندان همراه او مسلمان شدند و شهادت به نبوت پیامبر خاتم(ص) وصایت علی(ع) از او(ص) دادند زیرا دلایل آن را در تورات و انجیل دیده بودند سپس تصمیم گرفتند نزد پادشاه خود برگردند و نزد او آنچه را که دیده و شنیده بودند را بازگو نمایند.

[113]
امام علی(ع) به پیشگاه خداوند چنین عرضه داشتند:
حمد خدایی را که دلایل نبوت محمد(ص) و اوصیای آل او را آشکار ساخت و دین خویش را عزت و نصرت بخشید و پیامبر خود را تصدیق نمود و آیین او را بر همه ادیان پیروز گردانید...

الحمدلله رب العالمین و صلی الله علی محمد و آله.

[114]
آن گاه ابوبکر و جماعت حاضر در مسجد به هم تبریک گفتند چون علی(ع) با دلایل و برهان محکم خویش توانسته بود غبار ذلت و زبونی را از آنان برطرف نماید؛
سپس به علی بن ابی طالب(ع) هم رو آوردند و گفتند:
ای ابوالحسن! خدا به تو جزای خیر دهد که توانستی حق پیامبرمان را ادا کنی.

[115]
آن گاه همه ی آن جمعیت حاضر از مسجد متفرق شدند درحالی که گویا آن مطالب و حقایق را اصلا نشنیده و نفهمیده بودند!!!

سلمان فارسی روایت می کند:
مسیحیان از مسجد بیرون آمدند مردم هم متفرق شدند وقتی مسیحیان می خواستند «مدینه» را ترک بگویند برای خداحافظی به درب خانه علی(ع) رفتند
[116]
علی(ع) هم از خانه بیرون آمد؛

جاثلیق لب به سخن گشود و گفت:
ای وصی محمد(ص) اکنون ما از دوستداران تو و بر دین تو هستیم و از تو اطاعت میکنیم حال هر دستوری داری بر ما امر کن اگر مایلی در اینجا بمانیم و تو را علیه دشمنانت یاری کنیم بمانیم یا نه اگر دستور رفتن به ما می دهی برویم.
[117]
به هرحال، می دانیم تو وصی پیامبری و برای آنچه که پیش آمده بخاطر حفظ امت اسلام صبر و حوصله داری زیرا این شیوه و سنت همه اوصیای پس از پیامبران(ع) است اما آیا درباره آنچه برای امروز امت اسلام پیش آمده پیامبر خاتم(ص) درباره حفظ امت اسلام از تو عهد و پیمانی گرفته؟

[118]
امام علی(ع) فرمود:
آری بخدا سوگند، عهد و پیمانی از رسول خدا(ص) نزد من هست که وضع این قوم و کاری را که انجام داده اند بیان کرده است چگونه ممکن است کار امت برمن پوشیده باشد؟ در حالی که وضع من نسبت به پیامبر خاتم(ص) همانند وضع «هارون» نسبت به موسی و «شمعون» نسبت به عیسی است؟
[119]
آیا شما نمی دانید که درباره «شمعون بن حمون صفا» پسردایی عیسی(ع)، امت عیسی(ع) به اختلاف افتادند و به چهار فرقه تقسیم شدند و این چهار فرقه هم به هفتاد و دو فرقه تقسیم گردیدند که جز یک فرقه بقیه به هلاکت رفتند؟

آیا نمی دانید امت موسی(ع) نیز به هفتاد و یک فرقه تقسیم شدند
[120]
که به غیر از یک فرقه بقیه به هلاکت مبتلا گردیدند؟!

حضرت محمد(ص) هم در عهد و پیمان خویش به من اطلاع دادند که امت او به هفتاد و سه فرقه تقسیم می شوند حتی سیزده فرقه آنان ادعای محبت و مودت ما را می کنند ولی جز یک فرقه، بقیه راه ضلالت و هلاکت را پیش گرفته اند.
[121]
به لطف و هدایت خداوندی راه خود را در پیش دارم و می دانم سرنوشت این قوم به کجا می انجامد اینان مدت زیادی دوام نخواهند آورد خداوند هم در قرآن با زبان پیامبر خویش فرموده است:
«نمی دانم شاید این امتحانی باشد برای شما، و بهره ای تا هنگام مرگ»
سوره انبیاء آیه 111.

[122]
به هرحال من در برابر اینان صبر پیشه ساختم ... این را هم بدانید که اکنون زمان یاری ما با شمشیر از غلاف بیرون کشیدن نیست و هرگز چنین قیام به حقی علیه اینان صورت نمی گیرد زیرا باید خود آگاه شوند و بازگردند و اطاعت مرا بپذیرند زیرا من فریضه ای از جانب خداوند و رسول او هستم
[123]
مثل دیگر فرایضی چون حج،زکات و روزه؛ و هرگز برقراری این احکام و حدود الهی جز به وسیله وصی برحق ِ عالم به دین که به حق هدایت میکند و برای پیروی از بقیه امت شایسته تر است ممکن نیست!

خداوند خطاب به پیامبر(ص) در اینباره میفرماید:
«به آنان بگو خداوند به حق هدایت میکند آیا کسی که
[124]
به حق هدایت می کند برای پیروی شایسته تر است؟ یا کسی که خود نیز هدایت پذیر نیست؟ و این چه حکمی است که می کنید؟»
سوره یونس،آیه35.

آنگاه امام علی(ع) رو به جاثلیق و همراهانش کردند و فرمودند:
خداوند شما را مورد رحمت خویش قرار دهد... شما تکلیف دارید به دستگیره و ریسمان محکم الهی
[125]
و حزب خداوند و رسول خاتم(ص) باشید و به این عهد و پیمان (دین اسلام) که رسول خدا(ص) بر عهده شما گذاشته وفادار بمانید.
بنابراین وقتی شما به میان ملت و مملکت خویش بازگشتید مانند «اصحاب کهف» مخفیانه و با ملاحظه رفتار نمایید و از اینکه وضع خود را برای زن و فرزند و دوست غمخوار
[126]
و قوم و خویش خود بیان نمایید پرهیز کنید زیرا این (دستور) دین خداست که اولیای خدا مکلف هستند تقیه و مخفی کاری را رعایت کنند چون اگر وضع خود را افشا کنید شما را به قتل می رسانند.

اما اگر با پادشاه ملاقات کردید و فرصت مناسب بود چنانچه در او زمینه پذیرش اسلام را مشاهده کردید
[127]
مقداری از مطالب را در اختیار او بگذارید زیرا این دین پیامبر خاتم(ص) حصاری دارد که داخل آن نمی شود کسی مگر این که خداوند در او تعهدی ببیند و قلب او را به نور هدایت نورانی یاری کرده باشد.

بنابراین، شما به شهرهای خود باز گردید بر عهد و پیمان خویش استوار باشید.

[128]
منابع:
لوئی ماسینینون فرانسوی، کتاب سلمان پاک، ترجمه شده توسط دکتر علی شریعتی، صفحه 70- 168
شیخ الطایفه طوسی، کتاب الفهرست، صفحه 80
محمد بن علی بن شهرآشوب، کتاب معالم العلماء، صفحه 57
سید حسن صدر، کتاب الشیعه و فنون الاسلام، صفحه 67
محمد مقدس اصفهانی، کتاب الاوائل، صفحه563

[129]
دیگر منابع:
شیخ صدوق، کتاب التوحید، صفحه 286و316
حسن بن محمد دیلمی، کتاب ارشاد القلوب، جلد2، صفحات 299-315
علامه مجلسی، کتاب بحارالانوار جلد10،صفحه52-62 و در جلد30،صفحه53-82
محدث نوری، کتاب نفس الرحمن فی فضائل سلمان، صفحه 489-511
علامه امینی، کتاب الغدیر، جلد7، صفحه178-179

[130]

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with شیخ مرتضی

شیخ مرتضی Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Sh_MJalili

Jul 14, 2023
#رشتو
خیلی خیلی مهم

چرایی صلح امام حسن(ع) و قیام امام حسین(ع)

ابتدا خلاصه عرض کنم:
امام حسین(ع) هم با معاویه صلح کرد! آنهم به مدت ١٠سال یعنی بعد از شهادت امام حسن(ع) تا زمان مرگ معاویه؛ البته این دو امام عزیز هرگز با معاویه بیعت نکردند.

اما تفصیل این مطلب مهم تاریخی:
👇👇👇
زمانی که امام حسین در مکه بود شیعیان عراق از بیعت نکردن امام حسین(ع) با یزید بن معاویه و خبر مهاجرت و پناه بردن حضرت به حرم امن خدا یعنی مکه باخبر شده بودند از این رو در منزل سلیمان بن صُرَد خُزاعی گرد آمدند و نامه‌ای به حضرت نوشتند و از ایشان دعوت کردند که به کوفه برود.

[55]
دو روز پس از ارسال این نامه، کوفیان دوباره ۱۵۰ نامه دیگر (هر نامه امضای یک تا چهار نفر را داشت) به سوی حسین(ع) فرستادند.

امام حسین(ع) از پاسخ دادن به این نامه‌ها خودداری می‌کردند تا اینکه به حجم نامه ها هروز افزوده شد و تعداد آنها بسیار بسیار زیاد شد بنابراین امام حسین(ع)

[56]
Read 85 tweets
Jul 6, 2023
#رشتو
مختصری درباره مولا علی(ع)
#فقط_به_عشق_علی

شیخ مفید با استناد به مطالب تاریخی مورد اتفاق شیعه و سنی درباره امام على(ع) رشادت و فداکاری های امیرالمومنین را که همیشه پرچم پیروزی با دست او برای مسلمانان، ارمغان آورده می‌شد را به اذعان منابع تاریخی نوعی اعجاز میداند و مینویسد👇
"هیچ جنگجوى کار آزموده اى دیده نشده است که همیشه در جنگ پیروز شود بلکه گاهى بر دشمنش غلبه کرده و گاهى نیز شکست خورده است و همچنین ضربت شمشیر هیچ دلاورى همیشه چنان نبوده که دشمن در اثر زخم آن جان سپرد بلکه گاهى فوت کرده و گاهى هم بهبودى یافته است؛

[2]
چنین امرى در تاریخ سابقه ندارد مگر امیرالمؤمنین (ع) که با هر همآوردى به مبارزه برخاست بر او چیره گشت و به هر رزمجوئى ضربتى زد او را به هلاکت رسانید و این هم از موجبات الهی است که او را از همگان ممتاز کرده و خداوند جریان عادى امور را در هر جا و هر زمان به وسیله او بر هم زده!

[3]
Read 25 tweets
Jun 9, 2023
بعد از خرید سهام توییتر توسط ایلان ماسک و تغییر هیات مدیره توییتر، بیشتر امکانات توییتر برداشته شد!

یکی از این امکانات، ارسال Events بود بخاطر همین چند ماهه نمیتونم این آرشیو رو کاملتر کنم😑

دوستانی که اکانتشون verify شده هنوز این امکان براتون هست یا نه؟
twitter.com/i/events/14728…
Read 6 tweets
Oct 30, 2022
"زن زندگی آزادی"
اپوزیسیون وطن فروش ِ خارج نشین هیچ نسبتی با این ٣واژه مقدس که برای تهیج افکارعمومی از آن سوءاستفاده میکنند ندارند الگوی اینها غرب است که در آن:
زن=کالای ارزان جنسی
زندگی=سقط جنین/فروپاشی خانواده/فرزندان بی سرپرست/مادران سینگل
آزادی=تجاوز/همجنسبازی/کودک آزاری جنسی
خود جامعه شناسان دلسوز غربی بابت این جنایات بزرگی که علیه زنان،کودکان و بنیان خانواده در غرب خصوصا آمریکا اتفاق افتاده خون گریه میکنند ولی با این حال سیاستمداران کهنه استعمارگرشان در شبکه های فارسی زبان خود این الگوی شکست خورده فاجعه ی آفرین را برای جامعه ما بَزَک و توصیه میکنند.
Read 7 tweets
Oct 16, 2022
فقط اونجاش که مجری با سرفه هشدار داد بسه داری لو میدی :)))
اگر وطن فروشهای خارج نشین هزاران نفر را در داخل ایران به عنوان لیدر اغتشاشات در طول3سال از طُرق مخصوص فجازی اجیر کنند و تمامی روشهای ایجاد ناامنی و خارج کردن شهرها از کنترل حکومت را به آنها یاد بدهند مشکل ندارد ولی اگر پلیس بخاطر حفظ امنیت مردم ایران با آنها برخورد کند مشکل دارد!
پلیس ایران هم با همین لیدرهایی که ایشون میگه از طُرق مخصوص فجازی اجیر شدند و تمامی روشهای ایجاد آشوب و نا امن کردن شهرها و خارج کردن شهرها از دست حکومت بهشون یاد داده شده برخورد میکنه نه با مردم عادی.
Read 7 tweets
Sep 26, 2022
با همسر و دختر و پسرم داشتیم سربالایی تند میدان مفید(قم) به سمت شهرک قدس رو بالا می اومدیم مسیر زیبایی داره و اکثر مردم برای دیدن مناظر کنار مسیر نگه میدارن ساعت حدوداً 11شب بود دیدیم کاپت ماشینی بالاست و کنارش یه خانم که حجاب متعارف نداشت همراه پسر خردسالش ایستاده.. نگه داشتیم/1
همسرم پرسید: سلام چی شده کمکی از دستمون بر می آد؟ خانومه کمی شُکه شد ولی بعدش گفتند: پسرم گفت کمی اینجا نگه داریم، نگه داشتیم ولی وقتی برگشتیم ماشین روشن نشد ابتدا استارتش ضعیف زد و بعد که سعی کردم روشنش کنم ضعیفتر شد و الان هم دیگه کلا نمی زنه و فکر کنم باطری اش خوابیده/2
زدم ماشین رو کنار و پیاده شدم و بعد از عرض سلام گفتم: میتونم کمکتون کنم ولی استارت ماشینتون خرابه تا خونه خاموشش نکنید چون دوباره روشن نمیشه!
بعد اجازه گرفتم و سوار ماشین شدم، ماشین رو به سربالایی بود سوئیج رو باز کردم کلاج رو نگه داشتم دادم دنده عقب منتظر ماندم خیابان خلوت بشه/3
Read 8 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(