Αφού η #eody_enimerosi είναι πλέον εβδομαδιαία, ας δώσουμε τα 9 βασικά στοιχεία σε εβδομαδιαία βάση, για ευκολότερη σύγκριση. 5-8 τα hard data.
Τα σπάω ανά έτος (όπου δυνατό) για καλύτερη σύγκριση.
Tα ντάτα ξεκινάνε από ISO12 20 (16-22/3) κ φτάνουν ως ISO29 22 (18-24/7).
1/10
🧵
Τεστ - σύνολο ανά βδομάδα
Αφορά μοριακά + ράπιντ (ιδιωτικά+ΚΟΜΥ), δεν συμπεριλαμβάνει σελφ τεστ.
Το 2020 ως τις 20/9 ήταν μόνο μοριακά, μετά συμπεριλάβαμε τα ράπιντ.
2/10
Κρούσματα - σύνολο εβδομάδας κ ημερήσιος μέσος όρος κρουσμάτων για την εβδομάδα.
Σαν γράφημα είναι το ίδιο τα 2, απλά κάνει πιο εύκολο να δει κανείς πόσα έχουμε κάθε μέρα ως ΜΟ.
Θυμίζω: μιλάμε μόνο για τα *δηλωμένα* κρούσματα, όχι για το πόσα πραγματικά υπάρχουν
3/10
Θετικότητα - συνολική θετικότητα (=κρούσματα/τεστ) της εβδομάδας.
Μία σημείωση: Τα κρούσματα που προέκυπταν από σελφ, ήταν υποχρεωτική η επιβεβαίωσή τους με ράπιντ.
4/10
Νοσηλείες - σύνολο εβδομάδας. Εισαγωγές στα νοσοκομεία κ εξιτήρια (κ θάνατοι για σύγκριση).
Δεν το έχω σπάσει ανά έτος, γιατί αφενός δεν έχω για το 2020, αφετέρου είναι πιο προφανές ως συνέχεια
5/10
Διασωληνωμένοι - νούμερο Κυριακής.
Η έκθεση πλέον μας δίνει απλά το πόσοι είναι διασωληνωμένοι την Κυριακή - δεν γνωρίζουμε πια πόσες διασωληνώσεις συμβαίνουν μες στη βδομάδα.
Hint: για το 2022 ανεβαίνουν
6/10
ΜΕΘ/ΜΑΦ - στοιχεία 9 μηνών
Δεν έχω πλέον ημερήσιο νούμερο διασωληνωμένων, οπότε δεν μπορούμε να δούμε πόσοι είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ
Hint: Οι ΜΕΘ ανεβαίνουν, αλλά πολύ μακριά από τις τιμές Νοε-Φεβ.
Χτεσινή κάλυψη κλινών: 52% ΜΕΘ, 60% απλές
7/10
Θάνατοι - σύνολο εβδομάδας
Hint: είμαστε πάνω από την αντίστοιχη περίοδο του 2021 όταν η Δ ήταν ήδη στο 90% επικράτηση (στοιχεία γονιδιωματικής 12/8/21 για εβδομάδες ISO29-30), αλλά σημαντικά λιγότεροι από την αρχή του 2022 (Δ+Ο1)
8/10
Επαναλοιμώξεις - στοιχεία Κυριακής
Το συγκεκριμένο data point το έχουμε από 6/4/22 που άρχισαν να το δίνουν, οπότε δεν υπάρχει συγκριτικό. Επίσης δεν γνωρίζουμε πόσες φορές έχει μολυνθεί κάποιος, ούτε με ποιο στέλεχος.
9/10
Εμβολιασμοί - σύνολο εβδομάδας για 1η-2η-αναμνηστική.
Η αναμνηστική συμπεριλαμβάνει 3η + 4η, δεν τις διαχωρίζουν (ακόμα). Ο μόνος διασχωρισμός προκύπτει από εκθέσεις ECDC κάθε 2 βδομάδες (αύριο)
10/10
Λοιπόν, επειδή ο Άρης έχει πάθει μια παράκρουση με το να γίνουν εταιρείες με CEO να διαχειρίζονται την αγροτική μας παραγωγή κ ξεσάλωσε με τη συνέντευξη του κυριούλη ως υπέρτατο παράδειγμα ανάπτυξης προς μίμηση, ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά
+
Καταρχάς, μας είπε ότι η εταιρεία δεν παίρνει επιδοτήσεις. Εννοώντας ΟΠΕΚΕΠΕ. Πολύ ωραία. Παίρνει όμως ΕΣΠΑ κ λοιπά αναπτυξιακά, αλλά μάλλον δε μετράνε αυτά ε;
Η εταιρεία βασικά κάνει συμβόλαιο με ένα δίκτυο παραγωγών κ "αγοράζει" το σύνολο της παραγωγής τους. Πολύ ωραία.
+
ΑΥΤΟΙ όμως οι παραγωγοί/αγρότες ΠΑΙΡΝΟΥΝ επιδοτήσεις. Αλλιώς, πώς θα καλλιεργήσουν να παράξουν τα ακτινίδια. Δεν είναι εξάλλου υπάλληλοι να παίρνουν μισθό. Η εταιρεία ΔΕΝ τους πληρώνει την ώρα που παίρνει την παραγωγή τους, όχι. Τους πληρώνει ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ, στο τέλος της χρονιάς
+
ιΑΕΙ 🧵
Ζαχαράκη σήμερα, τη ρωτάνε πού είναι τα Χάρβαρντ κ οι Σορβόνες.
"Να διαχωρίσουμε λίγο το τι είχε ειπωθεί στο παρελθόν για τα συγκεκριμένα. Αυτά τα παν/μια θα ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ με τα δΑΕΙ στο πλαίσιο του ΤΑΑ για κοινά ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ" είπε
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ;
⬇️
Παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον πχιερακάκι, αφήνει ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ να εννοηθεί ότι ΑΥΤΑ θα έρθουν κι εδώ με παραρτήματα, όπως έχουν κάνει και σε άλλες χώρες:
⬇️
Για όποιον αντέχει να ακούει τη μπουρδολογία του που τόσο εντυπωσίασε τους ευρωπαίους κ τον έβαλαν στο γιούρογκρουπ:
🧵Επειδή έχω ακούσει 5 φορές απ'το πρωί να αναπαράγουν οι δεξιοί παντός τύπου την ειρωνική αθλιότητα του Κυριάκου μες στη Βουλή για το ότι δεν έχουν γίνει οι εκταφές/εξετάσεις: 1. Έχει εξηγηθεί από τον Ρούτσι ότι ο δικός του τεχνικός σύμβουλος είναι ένα εργαστήριο στη Γερμανία
+
και πήρε λίγο καιρό ως να συνεννοηθούν για το πότε μπορούν να έρθουν Ελλάδα. Νομίζω κάτι αντίστοιχο έχω ακούσει κι από άλλους συγγενείς. 2. Έχει γίνει γνωστό, από τον Ασλανίδη κ άλλους, ότι η εισαγγελία Λάρισας τους έχει στείλει κάτι πολύ περίεργες κλήσεις, με απειλές, που έχει
+
δημιουργήσει θέματα στα αιτήματα. 3. (αυτό το άκουσα από δημοσιογράφο Σκάι = κυβέρνηση) Η εισαγγελία ΔΕΝ έχει κάποιο ελληνικό εργαστήριο το οποίο να μπορεί να κάνει εδώ όλες τις εξειδικευμένες εξετάσεις που απαιτούνται κ σε τέτοιο όγκο δειγμάτων, οπότε η ίδια η εισαγγελία
+
Λοιπόν, τι έχω καταλάβει απ'τα σημερινά:
*Το 20 ένας ελεγκτής της Κρήτης άρχισε να ψυλλιάζεται βρώμα κ έστειλε 99 ΑΦΜ στην Τυχεροπούλου
*Ο Βάρρας ζήτησε έλεγχο αυτών
*Η Τυχεροπούλου τον έκανε, με τρόπο above and beyond του απλού ελέγχου που κανονικά γινόταν. Και βρήκε pattern:
+
Το κόλπο ξεκίνησε από το 15 με λίγους Κρητικούς, που βρήκαν τις τρυπούλες στον ΟΠΕΚΕΠΕ με εθνικό απόθεμα/τεχνική λύση/ελέγχους/ΚΥΔ κ με πλαστά έγγραφα ιδιοκτησίας/ενοικίασης ή/και ψεύτικο όγκο ζώων, άρχισαν να παίρνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις. Βλέποντας ότι δεν τους πιάνουν,
+
διογκώθηκε κ μπήκαν περισσότεροι μέσα. Ο ελεγκτής, η Τυχεροπούλου κ ο Βάρρας τους πήραν χαμπάρι κ άρχισαν να ψάχνουν, οπότε άρχισαν να βαράνε καμπανάκια άνω. Ο Βάρρας απομακρύνθηκε, ο ελεγκτής έχει μπει σε πειθαρχικό, η Τυχεροπούλου έχει υποστεί πολλαπλές εκδικητικές ενέργειες.
+
Ήταν χτες ο Σκρέκας στον Σκάι, μας έλεγε τι καλό φορολογικό σύστημα έχουμε.
Και έδωσε σύγκριση για τα πρώτα 10 χιλιάρικα με άλλες 3 χώρες.
Ε, δεν ήταν και πολύ δίκαιη η σύγκριση όμως
+
Καταρχάς, επειδή οι κλίμακες κ ο τρόπος φορολόγησης είναι διαφορετικός.
Ιδού όλες οι κλίμακες (ποιος σχεδίασε το πορτογαλικό ρε;)
[Ναι, ξέρω, υπάρχει κάτι *σαν* αφορολόγητο εδώ, με την επιστροφή φόρου ανάλογα την περίπτωση του καθενός, αλλά τρεχαγυρευόπουλος]
+
Έστω λοιπόν ότι 4 ΙΥ παίρνουν τον ίδιο μισθό σε κάθε χώρα, τα €1342 του (να'χαμε να λέγαμε) μέσου ελληνικού μισθού. Πόσο φόρο θα πλήρωναν κ τι κρατήσεις θα είχαν;
Ε, βασικά μόνο η Ιταλία μας περνάει.
Α, κ btw - τα €1342 θεωρείται σχεδόν βασικός μισθός στις άλλες 3 χώρες.
+