1/ #Girfec in conceptakkoord kabinet en zorg dmv #kansrijke start.
Iedereen die dacht, het zal wel loslopen allemaal, geen paniek, weer zo’n complotttheorie het staat er echt in, zie paragraaf leefstijlprogramma:
2/ En (aanstaande) moeders let op: al voor zwangerschap gaan ze monitoren, bemoeien en adviseren (bij ‘de eerste 1000 dagen hoort ook periode voorafgaand aan zwangerschap), dan komen ze op de crèche/PSZ en wordt hun welzijn strikt gemonitord mbv lijstjes of (kansen) cirkels.
3/ Want inmiddels weten we allemaal dat data geld oplevert EN dat jeugdzorginstellingen geld verdienen aan uithuisplaatsingen en behandelingen (vanaf 2022 met een max van 5%), daar heb je wel kinderen en gezinnen voor nodig.
4/ Na crèche/PSZ stromen de kinderen (via IKC) door naar PO, waar al gewerkt wordt met sociomatrixen en bijv ZIEN! van Parnassys. De stap naar therapeutisch onderwijs is daar eigenlijk nu al niet heel groot meer. Zet de professionals er neer (met 4 daagse schoolweek zo geregeld)
5/ @DavidDidau schreef een stuk over het boek van Kathryn Ecclestone en Dennis Hayes, ‘The Dangerous Rise of Therapeutic Education’, hieronder te lezen: learningspy.co.uk/featured/thera…
6/ Je kunt je dus serieus afvragen of we dit binnen het onderwijs daadwerkelijk willen.
Met goed onderwijs, duidelijke (gedrags) regels, een veilige omgeving en oog voor elke leerling bereik je in mijn ogen namelijk ook heel veel. Signaleren is en blijft uiteraard belangrijk
7/ Maar laten we met zijn allen alsjeblieft realistisch blijven en zien dat je met goed onderwijs ook heel ondersteunend kan zijn voor kinderen. Het spreekwoord ‘Kennis is macht’ is er niet voor niets. En ja binnen het (passend) onderwijs is er ook nog veel verbetering nodig.
8/ Belangrijk is dat we een goede band opbouwen met ouders zodat we als we zorgen hebben dit bespreekbaar kunnen maken. Dat ouders zelf actie kunnen ondernemen en zelf passende zorg kunnen kiezen bijv via de huisarts.
MDO’s (multidisciplinair overleg) werken veelal vertragend
9/ Deze vinden maar aantal keer per jaar plaats vanwege de vele mensen die moeten samenkomen. Ondertussen blijft het kind ‘zwemmen’. Daarnaast loopt een MDO altijd via school en zal de rol van school vaak niet objectief worden meegewogen. De HA is hierin meer neutraal.
10/ Laten we ons niet gek maken en ons houden aan onze taak. Goed onderwijs geven en de zorgtaken daar laten waar ze horen, bij de zorgprofessionals En dan heb ik het nog niet eens gehad over het delen van privacygevoelig info met anderen (bijv in MDO) zonder toestemming ouders
11/ Want ook dat gebeurt. Ze hebben immers bij het kruisje getekend tijdens de inschrijving, zonder toen te weten wat een impact dat kan hebben als je kind uiteindelijk extra zorg nodig heeft…(iets met opt-in vs opt-out)
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Beste @arieslob ik zie u om de hete brij heendraaien in het debat in de kamer. U zegt dat #hepafilters goede ventilatie niet kunnen vervangen. Dat er meer onderzoek moet worden gedaan naar de geplaatste filters in Staphorst. Dat scholen voldoende adviezen hebben gekregen voor >
< een goed binnenklimaat. Toch leeft dit onderwerp zeer sterk binnen het onderwijs. Omdat er geen verplichting is en bouwbesluiten als graadmeter worden genomen, werken veel leraren in slechte werkomstandigheden. En moeten leerlingen werken in koude tochtige klassen. >
< Daarnaast wordt er lang niet overal gezorgd voor goede luchtfiltering en zijn er op veel scholen geen of onvoldoende CO2 meters in de school
De besmettingscijfers in het PO spreken voor zich. En ja er zijn grote verschillen. Daar zou eens goed naar gekeken moeten worden>