تصور کنید که شما یک تانک قدیمی روسی را با دو موتور جت و مقدار زیادی آب ترکیب کنید تا یک دستگاه عجیب آتشنشانی بسازید که قادر باشد که حتی حریق چاههای نفت را خاموش کند.
به سال ۱۹۹۱ بر می گردیم، در این زمان جنگ خلیج فارس به انتهای خود نزدیک شده بود و ارتش در هم شکسته عراق، هنگام ترک کویت، ۷۰۰ چاه نفت این کشور را به آتش کشید.
نتیجه این کار ایجاد منظرههای آخر الزمانی بود. هر روز و به مدت ۳۰ هفته تمام، حدود ۶ میلیون بشکه نفت میسوخت و شعلههای چاههای نفت تا صد متر به هوا میرفتند و آسمان از دود غلیط و سیاهی پوشیده شده بود.
دمای هسته چاههای نفت به 2000 درجه فارنهایت و دمای هوای گرم در مجاورت چاه ها به ۶۵۰ درجه فارنهایت می رسید که طبعا کار آتشنشانی را دشوار میکرد.
اما در مجارستان، کشوری که سابق بر این در حلقه کشورهای بلوک شرق و تحت نفوذ شوروی بود، از یک ایده قدیمی روسی الهام گرفته شده بود. در این زمان مهندسین یک تانک T-34 جنگ جهانی دوم را برداشتند و دو موتور یک میگ ۲۱ را روی آن سوار کردند.
هر دو موتور جت Tumansky R25 به 70 درصد قدرت محدود شدند تا از گرمای بیش از حد آنها جلوگیری شود و از خستگی غیر ضروری موتور جلوگیری شود. حتی با این محدودیت ها حداکثر زمان کار برای این سیستم بیست دقیقه بود.
علاوه بر این شش لوله آبفشان عظیم هم روی آن گذاشتند. سه لوله و نازل فشار قوی بالای هر موتور جت، آب و مواد شیمیایی سرکوب کننده آتش را با سرعت 220 گالن در ثانیه به جت واش تزریق می کنند.
این تانک می توانست به نزدیکی چاههای نفت برود وبا جریان قدرتمند هوایی که ایجاد میکرد و جریان آبی که برقرار بود،شعله نفت یا گاز را برای لحظات یادقایقی محروم میکرد تا بلکه خاموش شوند.
اسم این تانک را هم گذاشته بودند Big Wind.عملا این تانک عجیب توانست ۹چاه نفت کویتی را خاموش کند
این تانک میتوانست حدود ۴۶۰۰ فوت مربع هوا را با سرعت ۷۷۰ مایل در ساعت به سمت آتش بفرستد. کل پرسنل آتش نشان هر تانک «بیگ ویند» هم کلا ۳ نفر بودند.
به سبب جریان شدید هوایی که این تانک ایجاد میکند مسلما در حریقهای شهری نمیتواند مورد استفاده قرار بگیرد، چون چنین جریان هوای قدرتمندی میتواند به راحتی درها و پنجرههای ساختمانها یا شاید هم برخی دیوارها را از جا بکند.
بر طبق اسناد شرکت نفتی MOL مجارستان، این تانک هنوز مشغول خدمت است. اما نمونه اولیه که در کویت استفاده شد هم اکنون ارتقا یافته است و از یک تانک T55 به جای T34 استفاده میکند.
ویدئویی از عملکرد این تانک :
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
شهید خلبان سرگرد سید علی اقبالی دوگاهه ، شهیدی که پیکرش بر دو نیم تقسیم شد
شهید خلبان سرگرد سید علی اقبالی دوگاهه در هفتم مهرماه ۱۳۲۸ در محله دوگاهه پایینبازار رودبار در خانواده مذهبی و متدین به دنیا آمد.
وی پس از گذراندن دوران کودکی برای ادامه تحصیل به تهران رفت و در دبیرستان امیرکبیر به ادامه تحصیل پرداخت و توانست از این دبیرستان مدرک تحصیلی دیپلم را اخذ کند.
سرلشکر خلبان شهید حسین خلعتبری بهترین خلبان اف 4 جهان
سرلشکر خلبان شهید حسین خلعتبری مکرم در سال ۱۳۲۸ در روستای بصل کوه شهرستان رامسر، دیده به جهان گشود.
وی دوران کودکی و جوانی را در رامسر سپری نمود و بعد از گذراندن دوران تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، در سال 1349 به خدمت مقدس سربازی اعزام شد.
پس از گذراندن دوران سربازی، در سال 1351 به دلیل علاقه وافری که به فن خلبانی داشت وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد و بعد از گذراندن دوره مقدماتی، پرواز جهت طی نمودن دوره پیشرفته به کشور آمریکا اعزام شد.
خلبان محمود اسکندری یکی از زبدهترین و نام آشناترین خلبانان ایرانی جنگنده بمب افکن فانتوم است که در کارنامه خود حضور در عملیاتهای مهمی همچون حمله به اچ ۳، انهدام پل اروند رود، عملیات بغداد و بازگرداندن فانتوم آسیب دیده از سوریه دیده میشود.
اما در بُعد عملیاتی مهمترین عملیات او را میتوان کمک به انهدام پل اروند رود دانست که خرمشهر را به عراق متصل و به لشکر ۱۱ بعث عراق برای جابجایی تجهیزات و ادوات جنگی و همچنین عقب نشینی احتمالی کمک میکرد.
سرگرد شهید اصغر هاشمیان كربكندي فرزند محمد ، در تاریخ 1331/06/01 در اصفهان به دنیا آمد. پس از طی دوران طفولیت در زادگاه خود به مدرسه رفت و با اخذ دیپلم متوسطه در آزمون دانشكده افسری پذیرفته شد.
بعد از فراغت از تحصیل به نیروی هوایی پیوست و در رسته خلبانی، دوره مقدماتی پرواز را در ایران و دوره تكميلي و تخصصی را در آمريكا گذراند. پس از بازگشت به میهن و با پیروزی انقلاب اسلامی داوطلبانه به مناطق آشوب زده غرب كشور اعزام شد.
شهید گرانقدر مجید وحدتی، فرزند عبدالله در تاریخ 1338/12/16 در روستای زوخانلو از توابع شهرستان قوچان در خانوادهای روستایی و کشاورز به دنیا آمد. تا کلاس پنجم را نزد خانواده در روستا گذراند، سپس برای ادامه تحصیل به نزد خواهر بزرگش در شهر رفت.
وی دوران راهنمایی و دبیرستان را در قوچان سپری کرد و بسیار متکی به خود بود و برای مخارج تحصیلش پولی از خانواده نمیگرفت. وی بعد از مدرسه به شغل بنایی میپرداخت. بسیار مؤمن و باتقوا بود و تمام کارهایش خود را خودش انجام میداد و همچنین در کارهای خانه به خواهرش نیز کمک میکرد.
وزارت انرژی و امنیت هسته ای آمریکا از اتمام اولین نمونه تولید کلاهک W88 Alteration 370 یا W88 Alt 370 بهبود یافته پس از 11 سال کار و هزینه خبر داد.این برنامه نوسازی با هدف کاهش مسائل مربوط به سن انبار کلاهک های موجود W88s و حفظ آمادگی این کلاهک ها برای نصب در موشک Trident D5 است.
طبق تخمین اداره امنیت هسته ای ملی آمریکا (NNSA) کل هزینه این برنامه که پیش بینی می شود تا سال 2026 به روزرسانی W88 ادامه یابد ، حدود 2.8 میلیارد دلار خواهد بود.
کلاهک W88 در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس تولید شد و اولین واحدها را در سال 1989 تحویل داد. تخمین زده می شود قدرت این کلاهک 475 کیلو تن باشد. طول این کلاهک ها تقریباً کمتر از شش فوت است. تخمین زده می شود که حدود 400 کلاهک W88 تولید شده باشد.