Γιώργος Καπαρός Profile picture
Sep 10, 2022 11 tweets 4 min read Read on X
1/11
🧵🇷🇺#Ρωσία - 🇺🇦#Ουκρανία / 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#Δύση
Το Κρεμλίνο αιθεροβατεί.

↪️νήμα ↩️

🔴Η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού στη #Χερσώνα ήταν ταυτόχρονα ένας αντιπερισπασμός. Κύριο μέτωπο στο #Χάρκοβο & εδώ τα γεγονότα για τη Μόσχα μπορούν αναντίρρητα να ονομαστούν καταστροφή.
2/11
🔴Μεγαλύτερης σημασίας απ' την εγκατάλειψη του μετώπου του Κιέβου στις 2/4. Και κάποιοι απ' τους πολιτικούς & στρατιωτικούς ιθύνοντες για τούτο πρέπει να λογοδοτήσουν.
3/11
🔴Κι αν οι μάχιμες ρωσικές δυνάμεις θα γλυτώσουν τη σφαγή δύσκολα θα συμβεί το ίδιο στον άμοιρο ρωσικό πληθυσμό της περιοχής. Τώρα το στοίχημα για το Κρεμλίνο & προσωπικά για τον #Πούτιν είναι πως θα αποτρέψει την κλιμάκωση μιας μεγάλης επιχειρησιακής ήττας σε στρατηγική.
4/11
🔴Όλα αυτά τινάζουν οριστικά στον αέρα την εξ αρχής εσφαλμένη λειτουργία της "ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης" & της "ρουτινοποίησης" της σύγκρουσης
που επέλεξε το ρωσικό νεοβογιαρικό καθεστώς απέναντι στον ουκρανικό νεοαποικιακό στρατό
5/11
της τεχνοφεουδαρχικής Δύσης, αντί την πλήρη πολεμική κινητοποίηση της χώρας.

🔴Στο τερέν 🇺🇦#Ουκρανία διεξάγεται ένας πλήρης πόλεμος του 🇺🇲🇬🇧🇪🇺#ΝΑΤΟ ενάντια στη 🇷🇺#Ρωσία & το ολιγαρχικό καθεστώς της Μόσχας δείχνει οριακές δυνατότητες για μιας τέτοιας κλίμακας αναμέτρηση.
6/11
🔴Όθεν για τη 🇷🇺#Ρωσία 3 είναι τα ελάχιστα ζητούμενα αλλιώς το Χειμώνα θα βιώσει εντονότερα της συνέπειες της αυτοπαγίδευσης της σε ένα βαλτώδη παρατεταμένο πόλεμο:

➡️Ριζική αλλαγή προσέγγισης από ολόκληρη τη κοινωνία για τη φύση & τη σημασία του ουκρανικού πολέμου.
7/11
➡️Συγκρότηση ενός νέου πολιτικού & στρατιωτικού κέντρου σχεδιασμού καθοδήγησης & ελέγχου των πολεμικών επιχειρήσεων.

🔴Γενική κινητοποίηση όλων των οικονομικών βιομηχανικών στρατιωτικών κοινωνικών τομέων της χώρας.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Γιώργος Καπαρός

Γιώργος Καπαρός Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @GiorgosKaparos

Apr 14
🧵1/ Το 🇮🇷#Ιράν δίχως χρήση του πιο σύγχρονου οπλισμού του, προκάλεσε κορεσμό & εξάντληση στο υπερανεπτυγμένο αμυντικό σύστημα του 🇮🇱#Ισραήλ παρά τη συνδρομή των 🇺🇲🇬🇧🇫🇷🇯🇴συμμάχων του (+ κόστος 1,3 δις $). Διαπερνώντας το με μέσα (drones, πυραύλους) τεχνολογικά παλαιοτέρα.
2/ Έτσι η Τεχεράνη στέλνοντας το βασικό μήνυμα ότι δύναται να πλήξει κάθε εδαφικό σημείο του εβραϊκού κράτους αν οριστεί ως στόχος, πέτυχε ως ένα βαθμό την αναγκαία εξισορρόπηση στο ισοζύγιο των περιφερειακών δυνάμεων &
3/ την εσωτερική συσπείρωση στην ιρανική κοινωνία & τον "Άξονα Αντίστασης".

Τώρα με καταγραμμένη την απροθυμία 🇺🇲Μπάιντεν για άμεση ενεργητική εμπλοκή σε μια εκ νέου επιθετική άμεση ανταπάντηση του 🇮🇱#Ισραήλ σύντομα θα φανεί αν αυτή τελικά θα πραγματωθεί.
Read 4 tweets
Apr 13
🧵1/ Το πλοίο MSC Aries (με 🇵🇹σημαία, υπαγόμενο στην εταιρεία Zodiac Group του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου  Eyal Ofer) κατελήφθη απ' το πολεμικό ναυτικό του 🇮🇷#Ιράν στα στενά του Ορμούζ. Τούτο μπορεί να σημαίνει ότι:

threadreaderapp.com/thread/1778147…
2/
🔻α) Αποστέλλεται ενα σήμα όχι μονάχα προς το 🇮🇱#Ισραήλ αλλά & στους συμμάχους του (🇺🇲 🇬🇧🇪🇺🇮🇳, Αραβικές χώρες 🇦🇪🇧🇭🇲🇦που προσχώρησαν στις "Συμφωνίες Αβραάμ" κ.α.) ότι γι αυτούς η θαλάσσια ναυσιπλοΐα μπορεί να αποκλειστεί.
3/
🔻β) Η εναλλακτική (της Ερυθράς Θάλασσας όπου δρα η Ανσάρ Αλλάχ / #Χούθι ) χερσαία γέφυρα η οποία διασυνδέει 🇮🇳#Ινδία 🇮🇱#Ισραήλ (μέσω 🇦🇪🇸🇦🇯🇴) υφίσταται μια ισχυρή διατάραξη.
Read 7 tweets
Apr 13
🧵1/ Το πλοίο MSC Aries (με σημαία συνδεόμενο με την εταιρεία Zodiac Group του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου  Eyal Ofer) κατελήφθη απ' το πολεμικό ναυτικό του 🇮🇷#Ιράν στα στενά του Ορμούζ. Τούτο μπορεί να σημαίνει ότι:

threadreaderapp.com/thread/1778147…
2/
🔻α) Αποστέλλεται ενα σήμα όχι μονάχα προς το 🇮🇱#Ισραήλ αλλά & στους συμμάχους του (🇺🇲ΗΠΑ 🇬🇧Βρετανία 🇪🇺ΕΕ 🇮🇳Ινδία, Αραβικές χώρες 🇦🇪🇧🇭🇲🇦που προσχώρησαν στις "Συμφωνίες Αβραάμ" κ.α.) ότι γι αυτούς η θαλάσσια ναυσιπλοΐα μπορεί να αποκλειστεί.
3/
🔻β) Η εναλλακτική (της Ερυθράς Θάλασσας όπου δρα η Ανσάρ Αλλάχ / #Χούθι ) χερσαία γέφυρα η οποία διασυνδέει 🇮🇳#Ινδία 🇮🇱#Ισραήλ (μέσω 🇦🇪🇸🇦🇯🇴) υφίσταται μια ισχυρή διατάραξη.
Read 7 tweets
Apr 10
🧵1/ Το ιρανικό δίλημμα:

🔻Απ τη μια, δεδομένου ότι το βασικό στρατηγικό πλαίσιο της στρατιωτικής συμπεριφοράς του 🇮🇷#Ιράν είναι η αποφυγή ενός άμεσου πολέμου με το 🇮🇱#Ισραήλ , η όποια απάντηση για το σοβαρό πλήγμα της 1/4 μπορεί να είναι περιορισμένη.
2/ Τότε όμως, παρά την όποια απειλητική ρητορική, το 🇮🇷 θα παραδώσει εμπράκτως τη διαχείριση της κλιμακούμενης πολεμικής δυναμικής στο 🇮🇱 που θα γίνει απολύτως ανεξέλεγκτη σε ενδεχομένη προεδρία του σκληροπυρηνικού σιωνιστή #Τραμπ
3/
🔻Απ' τη άλλη, ως λειτουργία εξισορρόπησης, για να διαφυλάξει αξιοπιστία & αποτρεπτικότητα μεγάλης περιφερειακής δύναμης η 🇮🇷Τεχεράνη υποχρεώνεται ν' ανταποδώσει σθεναρά & δυναμικά με αντίποινα στο επίπεδο του "ισοδύναμου τετελεσμένου" (εκτός αν στη 🇵🇸#Γάζα συμφωνηθεί
Read 6 tweets
Mar 13
🧵#12χρονη

1/ Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο η εισαγγελική πρόταση αλλά η αφέλεια όσων πίστεψαν πως μπορεί να υπάρξει #δικαιοσύνη Που; Στο "ειδικό" ενόσω μια αλληλουχία επαναλαμβανόμενων μεγάλων συμβάντων αποδεικνύει ότι απουσιάζει παντελώς στο "καθολικό";
2/ Στο #προτεκτοράτο 🇬🇷#Ελλάδα του <<Ανήκομεν εις την Δύσιν>> που η "Νέμεσις" & η "Άτις" έχουν οριστικά μεταναστεύσει;
3/ Στην 🇬🇷#Ελλάδα της 🇺🇲🇬🇧🇪🇺Εσπερίας όπου τέτοια & παρόμοια φαινόμενα πολύμορφης σεξουαλικής υπερεκμετάλλευσης & κακοποίησης ανηλίκων αλλά & ενηλίκων δεν είναι κατ' εξαίρεση αλλά κανόνας;
Read 9 tweets
Mar 8
🧵1/ Ετούτη η τοποθέτηση της #Ζαχάροβα είναι απολύτως ανεπαρκής & απολογητική: Image
2/
🔻Δια της λειψής κριτικής, εμμέσως υψώνει το μπόι ενός ολίγιστου φερεφώνου του #WEF στο ευρωατλαντικό #προτεκτοράτο 🇬🇷#Ελλάδα .
3/
🔻Βλέπει τον παλιό ηττημένο ναζισμό στην #Ευρώπη , αλλά όχι την επέλαση, τη συγκρότηση σε επικυρίαρχο καθεστώς, την επιθετική απειλή του μετανεωτερικού σύγχρονου ευρωναζισμού.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(