4 - Antalya'da bir tarikat yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney tarafından satırla başı kesilerek öldürülen üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un haberini göremeyecektiniz.
5 - Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bir gecede İmara açılan alanları göremeyecektiniz.
1 - İYİ Parti Afet Koordinasyon Merkezi çalışmalarını şeffaf bir şekilde rapor olarak paylaştı.
Afet Destek isimli web sitesinde Depremzedelere akaryakıt noktaları, barınma yerleri, eczane, gıda
dağıtım yerleri, yardım toplama alanları gibi stratejik
noktalar gösterildi.
2 - İyi Parti Afet Koordinasyon Merkezi, Türkiye genelinde 36 İl içerisinde 7000 depremzedenin barınacak yer ihtiyacını karşıladı.
3 - İyi Parti Afet Koordinasyon Merkezi, Deprem bölgelerine kurduğu 21 aşeviyle depremzede vatandaşlara günlük 150.000 adet yemek sağlıyor.
Soğukta yardım bekleyen depremzedeler için "HİPOTERMİ" ve "SOĞUK ISIRIĞI" riskine karşı:
Sık görülen belirtiler arasında TİTREME, BİTKİNLİK veya YORGUNLUK, BİLİNÇ BULANIKLIĞI, ELLERDE BECERİKSİZLİK, HAFIZA KAYBI, KONUŞMA BOZUKLUĞU, UYUŞUKLUK yer alıyor.
+++
BEBEKLER, KÜÇÜK ÇOCUKLAR ve YAŞLILAR en fazla hipotermi riski altında olanlar. Ayrıca HİPOTİROİDİ, ARTRİT, SUSUZLUK, DİYABET, PARKİNSON HASTALIĞI, İNME, OMURİLİK ZEDELENMESİ, YANIKLAR, BESLENME BOZUKLUKLARI hipotermi riskini artırıyor.
+++
Hipoterminin ortaya çıkması için çevre ısısının çok düşük olmasına gerek yok. TERLİ ya da YAĞMURDAN ISLANMIŞ insanlarda 5 derecelik sıcaklıklar bile hipotermiye yol açabilir.
Kalacak yer ihtiyacı olan vatandaşlarımız için kullanıma açılmış yerler:
Gaziantep:
-çiçek plaza düğün salonu
-uğur okulları gaziantep kampüsü
-incilikaya spor salonu
-şehitkamil belediyesi beykent spor salonu
-kuzeyşehir spor salonu
-talat özkarslı spor salonu
-talat özkarslı spor salonu
-hasan doğan spor kompleksi
-karakedi saklı bahçe
-müzeyyen erkul bilim ve sanat merkezi
Malatya:
-hürriyet parkı
-dedekorkut sosyal tesisleri
-salköprü semt konağı
-özalper semt konagi
-akçadağ belediyesi
-akçadağ anadolu lisesi
-akçadağ şehit alper güde teknik
lise ve çok programlı lise
-arapgir belediyesi
-darende hükümet konağı
-battalgazi belediyesi
-doğanyol lisesi
-malatya kuluncak ilçe milli eğitim müdürlüğü
2023 yılında gelecek olan tüm zamları bu listeye bir zincir şeklinde düzenli ve güncel şekilde ekleyeceğiz. Takipte kalın 🤞🏻 twitter.com/i/web/status/1…
1) Araç muayene ücretlerine %122 zam geldi. Otomobil muayenesi 1.130 TL oldu.