La @gencat ja ha creat l'Energètica
mira per on qui hi ha al consell d'administració:
les persones titulars de:
- Secr Acció Climàtica
- DirGral Energia
- Dir ICAEN
- Dir InsCatSòl
- Presi Infraestructures
- DirGral Patrimoni
- DirGral Urbanisme
- DirGral ServSoc
- DirGral AdmLoc
@gencat Tots, càrrecs de comfiança nomenats a dit!
I també nomenat a dit, el president del seu Consell d'Administració . . .
I d'això, n'hi ha que en diuen empresa 'pública', quan en realitat és una empresa propietat de l'administració de l'Estado!
@gencat La #Democràcia en energia vol dir infraestructures propietat de la ciutadania que, en eleccions directes, escull ems membres del seu consell directiu
The decisive decade: Only huge collective action will persuade decision-makers to change course - New Statesman newstatesman.com/environment/cl…
Bill McKibben: “if you have $125,000 in the mainstream American banking system it produces more carbon than all the flying, driving, cooling, cooking, and heating that the average American does in a year”
Mary Robinson: “The Elders urge governments to act now with ambitious, credible and concrete transition plans. Leaders must deliver on climate finance promises, including the doubling of climate adaptation funds by 2025.”
1/5 Fa ja 30 anys, a hores d’ara, estava coordinant, ajudant a traduir i supervisar la traducció al català d’Els Tractats del Fòrum Internacional d’Organitzacions No Governamentals – Compromisos per al Futur.
2/5 Van ser 45 els Tractats que foren acordats en el marc del Fòrum Global’92, que es va reunir de l’1 al 15 de juny a Río de Janeiro, en paral·lel a la CNUMAD (Cimera de la Terra), han estat la guia d’acció de moltes ONG des d’aleshores.
3/5 La publicació en català va ser possible gràcies a @AlternativVerda, Centre UNESCO de Catalunya, Col·legi Oficial de Biòlegs, @DEPANA, Integral i @OxfamIntermon, amb el suport del, aleshores, Departament de Medi Ambient.
1/12 Amb les emissions de gasos d’efecte hivernacle del tot desbocades, les seves concentracions a l’atmosfera no deixen de pujar:
CO2: 420 ppm
CH4: 1900 ppb
Quan el nivell estable hauria de ser:
CO2: 280 ppm
CH4: 600 ppb gml.noaa.gov/ccgg/trends/
2/12 En aquest marc, es reunirà la propera COP27 (la 27ena Conferència de les Parts signatàries del Conveni Marc sobre Canvi Climàtic) a Sharm el-Sheikh del 6 al 18 de novembre, cop27.eg/#/
3/12 El major contaminador de plàstics del món, Coca Cola, patrocina ara la conferència climàtica més gran del món, la COP27. theguardian.com/environment/20…
1/20 - A l’entrada de la tardor de 2017, una bona part de la ciutadania catalana estava treballant calladament per fer possible l’exercici del dret d’autodeterminació de la nostra nació.
2/20 - També hi havia qui, estava treballant calladament des del març de 2009 per contribuir a la independència energètica del nostre país, donada la situació de paràlisi de projectes.
3/20 - Era el projecte Viure de l’aire del cel, el primer projecte eòlic comunitari que es feia al sud d’Europa i al nostre país. Fet públic a la @FiraDiadlaTerra 2012, després d’haver sol·licitat l’autorització administrativa.
Avui recordava que ja fa 40 anys, a hores d'ara, estava tancat preparant la lectura de la tesi doctoral que vaig fer, dedicada a l'energia eòlica i que vaig defensar, curiosament, un 30 de setembre a l'ETSEIB (era l'any 1982)
Resumeixo les consclusions que s'escriuen al fianl de la tesi:
La primera conclusió a la que arribat, en fer aquest treball, és que Catalunya pot ser considerada com un país moderadament ventós
La segona conclusió es pot formular dient que a Catalunya, l’aprofitament de la força del vent va tenir una importància considerable en cobrir les necessitats energètiques del món rural, sobretot entre finals del segle XIX i els anys 50.
1/15 Fa 70 anys, McGraw-Hill Book Company Inc. va publicar (1952) una obra emblemàtica pel que fa a l’energia. Amb el títol Energy Sources: The Wealth of the World
2/15 Els autors eren E. Ayres (assistent tècnic del vice-president de Gulf Research & Development Company) i Charles A. Scarlott (enginyer de Westinghouse). scientificamerican.com/author/eugene-…
3/15 En l’obra analitzaven les perspectives energètiques del món. L’obra te un prefaci i 21 capítols. En el prefaci els autors escriuen Why? (per què?)