מפעל מפתח בסין של ספקית אפל, פוקסקון, נפגע מסגרי קורונה - Nikkei
ספקית מפתח אפל, פוקסקון, מתמודדת עם שיבושים במפעל האייפון החשוב ביותר שלה בסין, לאחר שהרשויות הטילו מגבלות שמטרתן להילחם בהתפרצות נגיף הקורונה המקומית והופעת תמונות שעובדים מנסים להימלט מהמפעל.
מקורות בתעשייה אומרים שתפוקת האייפון הושפעה מכיוון שעובדים לא יכולים להיכנס לפסי ייצור
קומת מקרי קורונה דווחו בסופ"ש בז'נגג'ואו, מחוז הנאן, שם פוקסקון מפעילה את מתקן ייצור האייפון הגדול בעולם. החברה מודעת להשפעת הייצור, ומסרה כי היא מבקשת ממתקנים במקומות אחרים לעזור לרכך את המכה.
זה מגיע לאחר החדשות המוקדמות שדיסני סגרה את אתר הנופש שלה בשנחאי בגלל נגיף הקורונה - החל מ-31 באוקטובר
החשש הוא שכאשר ניכנס לעונת השפעת המסורתית בחצי הכדור הצפוני, #קורונהוירוס ירים את ראשו המכוער שוב.
#נתוניםנכנסים#ארהב ISM ייצור אוקטובר: מחירים ששולמו 46.6 לעומת 52.5 צפוי לפני 51.7 - ירידה ראשונה מאז מאי 2020
תפוקה 52.3 לעומת 50.6 קודם
תעסוקה 50.0 לעומת 48.7 קודם
הזמנות חדשות 49.2 לעומת 47.1 קודמות
צבר הזמנות 45.3 לעומת 50.9 קודם -קריאה ראשונה מתחת ל-50 ב-27 חודשים
הזמנות ייצוא חדשות 46.5 לעומת 47.8 קודמים
"מגזר הייצור בארה"ב ממשיך להתרחב, אך בקצב הנמוך ביותר מאז החלה ההתאוששות מהקורונה. המשיבים דיווחו על ריכוך שיעורי ההזמנות החדשות מזה 5 חודשים הקודמים, קריאת המדד של אוקטובר משקפת את היערכותן של חברות לביקוש פוטנציאלי נמוך יותר בעתיד."
"חולשה בכלכלות אירופה והאטה הכלכלית של סין המשיכו להגביל את התרחבות הזמנות הייצוא החדשות ולהשפיע לרעה על שיעורי ההזמנות החדשות", נכתב בדו"ח.
הערות משיבים: מעיקר מדגישים את ההפחתה בלחצי האינפלציה
טוב, אז מדד המחיירם לצרכן עבור 19 חברות האזור הואצה ל-10.7% באוקטובר לעומת 9.9% קודם, ועקפה את ציפיות הקונצנזיוס 10.3%, כאשר האינפלציה בגרמניה, איטליה וצרפת עלו כולן יור מהתחזיות.
האנרגיה המשיכה להניע את CPI, אך מזון ומוצרים תעשייתיים מיובאים העלו את המחירים בעליה חדה אף שהשירותים מילאו הפעם תפקיד שולי בלבד.
ה-ECB הייק 200 נ"ב ביחד ב- 3 המפגשים האחרונים והבטיח הידוק נוסף כבר בדצמבר. אבל השווקים החלו לצפות האטה בהייק כאשר מיתון מתקרב ומחירי הגז ירדו משיא.
#יחסיסיןארהב שר החוץ של סין: בקרת הייצוא של ארה"ב לסין פגעה קשות בזכויות הלגיטימיות של סין ויש לתקן אותה
הצד האמריקני צריך להפסיק את הנוהג של בלימה ודיכוי נגד סין ולא ליצור מכשולים חדשים ליחסים בין שתי המדינות
זה מגיע לאחר מאמר BBG הבוקר שאומר כי ארה"ב מציעה לאיחוד האירופי לשקול שימוש בבקרות ייצוא כדי לכוון לסין'
"ארה"ב העלתה עם בעלות ברית אירופאיות את הרעיון להפיק לקחים ממשטר הפיקוח על הייצוא שהם משתמשים בו כדי להעניש את רוסיה כדי להתמקד בסין, לפי אנשים שמכירים את הנושא.
השיחות עלו כשבכירי EU וארה"ב מנהלים מו"מ על סדר היום של פורום הסחר הבא שלהם בתחילת דצמבר. בעלות הברית שיתפו פעולה בהגבלת היצוא למוסקבה מאז שהנשיא פוטין פלש לאוקראינה, וממשל ביידן בוחן שימוש בחלק מאותו שיתוף מידע ותיאום אכיפה כדי לחזק את ההגבלות הדו-צדדיות שלו על יצוא לסין.
ניק טימיראוס כתב WSJ הנחשב למקורב לפד מציע שהפד יכול להחזיק ב"ריביות גבוהות יותר למשך זמן רב יותר"
ניק טימיראוס כותב ב WSJ כריות חיסכון גבוהות יותר והוצאות ריבית נמוכות יותר עלולים לגרום לפד להעלות את הריבית ולהשאיר אותם שם למשך זמן רב יותר.
כמה דוברי פד טענו להאט את קצב העליות הריבית לאחר הפגישה השבוע. אבל הוויכוח על מהירות העליות עלול לטשטש ויכוח חשוב יותר סביב האופן שבו ריביות גבוהות בסופו של דבר יעלו.