«راهاندازی اینترنت طبقاتی هیچ توجیه و منطقی ندارد»
۱. برخی نمایندگان مجلس یکبار دیگر بحث سطوح دسترسی به اینترنت یا «#اینترنت_طبقاتی» را پس از محدودیتهای هفتههای اخیر مطرح کردهاند. در این رابطه با محمد کشوری @Abualibina کارشناس فناوری اطلاعات و مدیرعامل طیف گفتگو کردهایم.
۲. کشوری میگوید اگرچه هنوز به شکل رسمی هیچ طرحی در رابطه با اینترنت طبقاتی ارائه نشده اما منطق پشت این ایده اساسا غلط است.
۳. او اینترنت کودک را در این میان یک استثنا میداند و میگوید: «طبیعتا نباید اجباری در آن باشد. یک پدر و مادر خودشان تصمیم میگیرند که چنین اینترنتی را برای فرزند خود در نظر بگیرند یا خیر.»
۴. مدیرعامل طیف عقیده دارد این دسته بندیها فقط به تحقیر یک سری اقشار منجر خواهد شد و یک نارضایتی جمعی را با خود به همراه خواهد داشت.
۵. کشوری میگوید اجرای چنین طرحی پیچیدگیهای عجیبی برای اینترنت ثابت خواهد داشت و از سوی دیگر اجرای آن روی موبایل، توسعه اینترنت ثابت را متوقف میکند.
۶. کشوری میگوید هزینه اجتماعی اجرای طرحی مانند #اینترنت_طبقاتی از مهمترین دلایلی است که یک دهه پس از مطرح شدن VPN قانونی، همه چیز در حد حرف باقی بماند.
۷. اما آیا اساسا درست است که اینترنت طبقاتی و VPNقانونی را یکی بدانیم؟ کشوری معتقد است اینها دو روی یک سکه هستند.
از مدتها قبل فناوری به کمک تسهیل فرایندهای دانشجویی ازجمله انتخاب واحد آمد اما سامانههایی مانند «آموزشیار» که قرار بود فرایند را تسهیل کنند، خودشان به معضلی بزرگ تبدیل شدهاند.
در ادامه به برخی مشکلات و چالشهای آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی پرداختهایم.
شرکت «مدار گسترش فناوری اطلاعات» است. این شرکت نرمافزاری سامانه آموزشیار را بهعنوان نرمافزار مالکیتی تحت وب برای دانشگاهها با هدف یکپارچهسازی امور آموزشی دانشگاهها و ارائه خدمات متنوع به دانشجویان و استادان طراحی کرده است.
البته هر دانشگاهی که از آموزشیار استفاده میکند، میتواند سامانه آموزشیار را مطابق استانداردهای خود شخصیسازی کند.
تلاش ما برای تماس با شرکت مدار گسترش بینتیجه ماند؛ بهاینترتیب مشخص نشد این شرکت همچنان توسعه نرمافزار آموزشیار را برعهده دارد یا نه.
«نوآ کاگان» @noahkagan، سیامین کارمند فیسبوک و مدیرعامل کنونی AppSumo، در یک رشته توییت از تجربه کاری خود با مدیرعامل فیسبوک (متا جدید)، «مارک زاکربرگ»، گفته و درسهایی را که از او آموخته، شرح داده است؛ در ادامه نگاهی به آنها داریم.
۱. روی یک هدف تمرکز کنید
کاگان میگوید به زاکربرگ پیشنهاد داده بهعلت سودده نبودن، برای ورود کاربران به رویدادهای فیسبوک، بلیت فروخته شود اما زاکربرگ با این ایده مخالفت کرده و گفته تنها هدف او رشد است و فقط روی همین هدف تمرکز میکند تا به یکمیلیارد کاربر برسند.
۲. سریع باشید
به گفته کاگان، زاکربرگ به کارمندان فشار میآورده تا احساس فوریت کنند. یکی از مانتراهای این بوده که سریع باشید و چیزها را بشکنید. با این رویکرد، هر روز وبسایت فیسبوک چندین آپدیت دریافت میکرده، درحالیکه شرکتهای رقیب بسیار کندتر بودند.
١. پارکینگ بوستان شهید حججی در جنوب تهران این روزها به گورستانی برای صدها دوچرخه نارنجی تبدیل شده است. دوچرخههایی که زمانی قرار بود نماد تحولی سبز در حملونقل شهری باشند، حالا زیر آفتاب سوزان و در میان درختان سبز پارک رها شدهاند. این دوچرخهها متعلق به سامانه اشتراک دوچرخه «بیدود» هستند که در سال ۱۳۹۷ با هدف ترویج استفاده از دوچرخه در شهر تهران راهاندازی شد. اما پس از چهار سال فعالیت، به دلایل متعددی متوقف شد و دوچرخهها نیز به حال خود رها شدند.
٢. سرویس دوچرخههای اشتراکی بیدود در ایران، به ویژه در میان بانوان، با استقبال چشمگیری روبهرو شد. با افزایش استفاده دختران از دوچرخههای بیدود، مخالفت برخی گروههای تندرو نیز شدت گرفت. استفاده از این سرویس در مشهد ممنوع شد و در تهران نیز حکم قانونی علیه ثبتنام بانوان صادر شد. از سوی دیگر اختلافات با شورای شهر و شهرداری بالا گرفته بود. ناآرامیهای آبان ماه ۱۳۹۸ به دوچرخههای بیدود آسیب رساند و منجر به جمعآوری آنها از سطح شهر تهران شد. در نهایت با شیوع کرونا، فعالیت بیدود il به پایان رسید.
٣. محسن عارفی، مدیر روابطعمومی بیدود در سال اول راهاندازی، با نگاهی به گذشته میگوید:
«شهرداری وقت احساس مالکیت میکرد و سهم میخواست. معاونت حملونقل و ترافیک شهرداری تهران مدعی بود که فراهمکردن بستر را انجام میدهد و طبیعتاً بهدنبال سهم خود بود؛ بهاینترتیب کمکم سهمخواهیها و موانع شروع شد. متأسفانه سهمخواهیها و موانع سرعت بیدود را کم کرد و درنهایت اتفاقات آبان ۹۸ موجب شد مدتی دوچرخهها را از سطح شهر جمع کنیم. مخالفتها با استفاده خانمها از دوچرخه هم جدی بود که به برند آسیب زد.»
١. پژوهشگران کره جنوبی موفق شدهاند سلولهای گوشت گاو را در دانههای برنج کشت کنند. آنها «برنج گوشتی» خود را یک قدم بزرگ به سمت یک منبع پروتئین پایدار، ارزان و دوستدار محیطزیست میدانند که میتواند جایگزین دامهای امروزی شود.
٢. «جینکی هونگ» (Jinkee Hong) از دانشگاه یانسه سئول، میگوید برنج گوشتی آنها اولین محصول در نوع خود است. آنها نتایج خود را در ژورنال Matter منتشر کردهاند. آنها از دانههای برنج بهعنوان یک پایه برای کشت سلولهای ماهیچه و چربی حیوان استفاده میکنند.
٣. پژوهشگران برای ساخت برنج گوشتی ابتدا دانههای برنج را آغشته به آنزیم میکنند تا یک محیط بهینه برای رشد سلول ایجاد شود. سپس سلولهای گاو، که برای رشد در برنج کشت داده شدهاند، به خورد دانههای برنج میروند. محصول نهایی دانههای برنجی به رنگ صورتی است.
۱. «دانشگاه هاروارد» و «دانشگاه امآیتی» دورههای آموزشی مختلفی را بهصورت رایگان و آنلاین در اختیار علاقهمندان قرار میدهند. در این رشته توییت به معرفی شماری از این دورهها میپردازیم که موضوعات مختلفی ازجمله برنامهنویسی و هوش مصنوعی را شامل میشوند.
⬇️
۲. اولین دوره رایگان هاروارد «مقدمهای بر علوم کامپیوتر» نام دارد. در این دوره به حوزههایی ازجمله حل مسئله از طریق الگوریتم و زبانهای برنامهنویسی مانند پایتون (Python)، جاوااسکریپت (JavaScript) و SQL تمرکز دارد.
۳. دومین دوره «مقدمهای بر برنامهنویسی CS50 با استفاده از Scratch» است. Scratch یک زبان برنامهنویسی بصری است که در آن برنامهنویسان میتوانند بهجای تایپ، با کشیدن و رهاکردن بلوکهای گرافیکی (که شبیه قطعات پازل هستند) کد بنویسند.