«راهاندازی اینترنت طبقاتی هیچ توجیه و منطقی ندارد»
۱. برخی نمایندگان مجلس یکبار دیگر بحث سطوح دسترسی به اینترنت یا «#اینترنت_طبقاتی» را پس از محدودیتهای هفتههای اخیر مطرح کردهاند. در این رابطه با محمد کشوری @Abualibina کارشناس فناوری اطلاعات و مدیرعامل طیف گفتگو کردهایم.
۲. کشوری میگوید اگرچه هنوز به شکل رسمی هیچ طرحی در رابطه با اینترنت طبقاتی ارائه نشده اما منطق پشت این ایده اساسا غلط است.
۳. او اینترنت کودک را در این میان یک استثنا میداند و میگوید: «طبیعتا نباید اجباری در آن باشد. یک پدر و مادر خودشان تصمیم میگیرند که چنین اینترنتی را برای فرزند خود در نظر بگیرند یا خیر.»
۴. مدیرعامل طیف عقیده دارد این دسته بندیها فقط به تحقیر یک سری اقشار منجر خواهد شد و یک نارضایتی جمعی را با خود به همراه خواهد داشت.
۵. کشوری میگوید اجرای چنین طرحی پیچیدگیهای عجیبی برای اینترنت ثابت خواهد داشت و از سوی دیگر اجرای آن روی موبایل، توسعه اینترنت ثابت را متوقف میکند.
۶. کشوری میگوید هزینه اجتماعی اجرای طرحی مانند #اینترنت_طبقاتی از مهمترین دلایلی است که یک دهه پس از مطرح شدن VPN قانونی، همه چیز در حد حرف باقی بماند.
۷. اما آیا اساسا درست است که اینترنت طبقاتی و VPNقانونی را یکی بدانیم؟ کشوری معتقد است اینها دو روی یک سکه هستند.
۱. در جلسهای که اکنون در حال برگزاری است، وزیر ارتباطات و اقتصاد در حال ارائه طرحی هستند که برای «حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» تهیه شده. زارع پور در این جلسه گفت: امروز روز بزرگی برای کسب و کارهای اینترنتی است و شاهد تحولات عظیمی در حمایت های دولتی خواهند بود».
۲. وزیر ارتباطات گفت با این طرح گام بزرگی برای رونق اقتصاد دیجیتال کشور برمیداریم، گفت: «اقتصاد دیجیتال سه لایه دارد: تولیدکنندگان نرم افزار، اقتصاد مبتنی بر پلتفرم و کاربرد فناوری اطلاعات در بخش های دیگر کشور. این جلسه بر لایه دوم تمرکز دارد.»
۳. زارعپور: «با توجه به محدودیتهای که بخاطر ملاحظات امنیتی برای دو سکوی خارجی [واتساپ و اینستاگرام] به وجود آمده، ما به روند این طرح شتاب دادیم./ در این طرح تسهیلات خیلی خوبی پیشنهاد شده که همه پلتفرم های داخلی و کسب و کارهای فعال در این پلتفرم ها را در برمیگیرد.»
۱.مرتضی آقا تهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس: قوانینی که در اروپا برای فضای مجازی نوشته شده را نگاه کنید. گمان میکنید که یک حزب اللهی آن را نوشته؛ پس چرا آنجا اصلا نمیگویند که این خلاف آزادی است اما تا ما می خواهیم در ایران اقدامی در این باره انجام دهیم همه نگران آزادی میشوند.
۲. به گفته آقا تهرانی، در ۲۰ سال گذشته حاکمیت فضای مجازی به دست «صهیونیستها و غربیها» داده شده: «بارها این را گفتهام که در خود آمریکا که امروز برای ما نسخه رهاسازی بیچون و چرای فضای مجازی را تجویز میکند، ۲۷۰ ماده قانون برای آن نوشته و مجلس آمریکا هم آن را تصویب کرده است.»
۳. او مثالی را نیز برای گواه ادعای خود عنوان کرده که عینا به این شرح است: «مثلاً اگر کسی در فضای مجازی مطلبی ارائه دهد به گونه ای که در آن مطلب از ایران و سیاستهای کشور حمایت شده باشد، جرم تلقی شده و با آن برخورد میکنند.»
۱. ایلان ماسک در یکی از اولین اقدامات خود ضربالاجل مهمی به کارمندان این شرکت داده. او میخواهد کاربران توییتر در ازای پرداخت حدود ۲۰ دلار ماهانه و خرید سرویس بلو، احراز هویت کنند و تیک آبی بگیرند.
۲. به گزارش ورج، این تصمیم، سرویس توییتر بلو را که سرویس حق اشتراک ماهانه 4.99 دلاری این شرکت است، تغییر میدهد. این سرویس میخواهد امکان احراز هویت کاربران را فراهم کند و به همین خاطر هزینه خود را به 19.99 دلار ماهانه میرساند. به کلام سادهتر، تیک آبی = ۲۰ دلار.
۳. بر اساس این طرح، کاربران تاییدشده فعلی تا 90 روز فرصت پیدا میکنند که اشتراک توییتر بلو را بخرند، در غیر این صورت تیک آبی خود را از دست خواهند داد. از کارمندانی که روی این پروژه کار میکنند هم خواسته شده تا این قابلیت را تا تاریخ 16 آبان آماده کنند یا آماده خروج از شرکت باشند!
۱. وزارت ارتباطات با انتشار بیانیهای گوگلپلی را محکوم کرد. وزارت ارتباطات بدون اشاره به محدودیتهایی که دیروز در ایران برای پلتفرمهای گوگل رخ داد گفت شائبه سیاسی بودن محدودیتهای گوگل برای پلتفرمهای ایرانی پررنگ است و در پاسخ، از ظرفیتهای فنی و قانونی خود استفاده خواهد کرد.
۲. وزارت ارتباطات همچنین گفته در حمایت از زیست بوم فناوری اطلاعات کشور، تمام قد پشت پلتفرمهای ایرانی توسعه دهنده خدمات حوزه اقتصاد دیجیتال ایستاده و اجازه نمیدهد تصمیمات ضد ایرانی و استانداردهای دوگانه شرکتهای امریکایی تلاشهای جوانان این مرز و بوم را به حاشیه ببرد.
۳. در این بیانیه همچنین نوشته شده: «طبق بررسیهای این وزارتخانه، برنامههای فوق هیچ هشدار پیشینی از سوی گوگل دریافت نکرده بودند و علیرغم اینکه بلافاصله اعتراض خود را نسبت به این رفتار غیر مسئولانه اعلام کرده اند، تاکنون هیچ پاسخی از گوگل دریافت نکردهاند.»
بیانیه سحاب پرداز در پاسخ به تحریم آمریکا: هدف فعالیت ما کاهش دسترسی مردم به اینترنت نیست
سحاب پرداز طی بیانیهای تحریمهای آمریکا را تلاش برای محدودسازی یک شرکت حوزه فناوریهای نوین عنوان کرده و ضمن تکذیب اتهامات، تمرکز خود را روی حوزه «مدیریت و تحلیل دادهها» اعلام کرده.