Bu akşam sizlere 3 kuşaktır FETÖ’ye hizmet eden “Türk” ailesinden bahsedeceğim.

Bu aileyi anlatırken Adil Öksüz, Bülent Arınç, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlunu da göreceksiniz şaşırmayın. 👇👇👇
İlk önce “Türk” ailesinin birincisinden bahsedeyim: 1937 Manisa Turgutlu doğumlu Mustafa Türk. Tutuklanması kıyameti kopartmıştı.
FETÖ'cüler hâlâ resmi ile ajitasyon yapar. Görünüşte de haklılar değil mi? Elinde bastonu ile ihtiyar bir adam neden tutuklanır ki? Anlatayım efendim.
Mustafa Türk 1966’da FETÖ elebaşı ile tanışıyor. FETÖ elebaşından önce Yaşar Tunagür’ün yanında yöresinde bir adam.

Yaşar Tunagür meselesi başka bir konu Ancak FETÖ’nün tarihini anlamak için Tunagür’ü ve o dönem Meclis gündemine kadar faaliyetlerini iyi öğrenmek lazım.
Mustafa Türk 1970 yılında ilk himmetini 5.000 lira ile veriyor. 5000 lirayı 1971 muhtırası nedeniyle veremiyor ancak sonra 128 bin lira olarak ödüyor. Para sıkıntısı yok. FETÖ elebaşının en sevdiği insanlardan.
Mustafa Türk Turgutlu'da Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi, İsa Saraç gibi FETÖ elebaşının ilk dönem öğrencilerini ağırlıyor. İsa Saraç, FETÖ'nün İngiltere ve ABD yapılanmalarında kritik role sahip bir akademisyen.

12 Eylül öncesi binlerce FETÖ üyesini devlete sızdırdı.
Mustafa Türk, “FETÖ elebaşının tayinini bir sözüyle” Edremit’ten Turgutlu’ya oradan da Manisa’ya aldırıyor. Manisa’daki çiftçinin Ankara’da bu kadar sözünün geçmesi ilginç mi ?

Sizi, geçen yıl cehennem odunu olan Mehmet Erdoğan Tüzün ile tanıştırayım.
Mustafa Türk 1970’lerin ortasındaki FETÖ kamplarının da organizatörü. 1977 yılında İzmir Bornova’da FETÖ elebaşına 4 yıl ev sahipliği yapıyor.

Örgüte verdiği paranın haddi hesabı yok. Örgütün kurduğu ilk müesseselerin finansörlerinden biri Mustafa Türk.
Mustafa Türk, 4 oğlunu FETÖ elebaşı ve örgüt yöneticilerine emanet ediyor. Ben çocukların eğitimine hiç karışmadım diyor. Bunları ne zaman mı diyor?

17/25 Aralık Kumpası sonrası FETÖ’nün örgüt üyelerini bir arada tutmak için yaptırdığı bir televizyon programında.
Türk, örgütün ilk dönem en büyük finansörlerinden biri olarak tutuklandığında Bülent Arınç, Meclis Antetli Kağıdıyla 2 tam sayfa yazı yayınlayıp 40 yıldır tanıdığı Mustafa Türk’e sahip çıkıyor.

Bülent Arınç'ın Türk ailesiyle ilişkisi bununla sınırlı değil.
Mustafa Türk’ün 4 oğlu var. Biri Bilkent’ten ayrılma. Adını bulamadım ama babasının yanında olduğunu biliyorum. Tutuklandığına dair bir haber yok. Ben diğer 3 oğlu ile devam edeyim. Önce Mehmet Türk’ü anlatayım:
Mehmet Türk, Türkiye içinde toplanan himmetleri yurt dışına aktarmaktan sorumlu isimlerden biri. FETÖ elebaşının yeğeni ile evli. Mustafa Türk’ün örgüte aktardığı servete karşılık FETÖ elebaşı bu aileyi onurlandırmak için yeğeni ile evlendiriyor.
Mehmet Türk Eylül 2016'da Paris'e kaçmaya çalışırken havalimanında yakalanıyor. Kameralara "Allah FETÖ'cülerin belasını versin" diyor :)

(Mehmet Türk Adil Öksüz'ün mahrem imamı olduğu teyitli değil. Eğer kardeşine devretmediyse doğru da değil)
Mehmet Türk’ten sonra Türk ailesinin ikinci kuşağı içerisindeki en tehlikeli ismi anlatayım: Kırmızı kategori ile aranan Cemal Türk. Kendisinin örgüt içerisindeki rolü saymakla bitmez.
Cemal Türk FETÖ elebaşının Altunizade ve İzmir’deki kamplarından sorumlu kişi. Yani darbeci hainlere rütbe takılan o şer yuvalarının yönetcisi. Cemal Türk mahrem imamları yetiştiren mahrem imam.

Cemal Türk, Adil Öksüz'ün FETÖ'de yükselmesini sağlayan isimlerin başında geliyor
Cemal Türk, Adil Öksüz'ün kız kardeşi Azize Türk ile evli. Adil Öksüz'ün kayınbiraberi olan Ali Hadi Yıldırım'ın (Hani ABD bayrağı öpen mahrem imam) yükselttiği Mustafa Sungur ile de komşu. Cemal Türk, Adil Öksüz ve Mustafa Sungur aynı binada komşular :)
Cemal Türk, Suat Yıldırım'dan sonra ilahiyat fakültelerinden adam seçen isimlerden biri. Kimler yok ki tedrisatından geçenler arasında Adil Öksüz, Gürsel Aktepe ve diğerleri. Onun için Nurettin Veren Cemal Türk için "Adil Öksüz'den 10 kat tehlikelidir" diyor.
Burada bir kafa karışıklığını gidermek adına şunu söyleyeyim: 15 Temmuz'un mahrem İmamlarından Hakan Çiçek, darbenin başlangıcında Pensilvanya'daki mollalardan Abdullah Bayram'ı arıyor. O yüzden bu sözde Mollalar örgüt içinde TSK imamlarından bile önemli

Cemal Türk halen ABD'de yaşayan biri. Örgüt içerisinde dokunulmazlar arasında yer alıyor. Diğer abisi Süleyman Türk'e geçelim

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Süleyman Türk

16 Temmuz sabahı kaçtı
Süleyman Türk'ün birkaç özelliği var. Hem Konya'daki mahrem imamlardan biri. Hem örgütün yurt dışındaki okullarının denetçisi/koordinatörü. E haliyle gözü evlat falan görmüyor. Hem babasının görmüş ki kendisi önemsesin.

Oğlu Salim Türk'ü de gözü görmedi.
Süleyman Türk'ün oğlu Salim Türk, babasının isteği üzerine diplomalarını ve evraklarını Bodrum üzerinden yurt dışına yollayacakken yakalandı.

Babasını aradı "Baba teslim ol" dedi. Süleyman Türk, oğlunu falan umursamadan "Türkiye'de adalet yok teslim olmayacağım" deyip kapattı.
Hem Süleyman Türk'ün bir oğlu daha var. Selman Türk. Bu floodun en önemli ve popüler isimlerinden biri. Adeta bir finans sihirbazı.

Selman Türk için nikah şahidi olan Bülent Arınç şöyle diyor: "Selman çok güzel yetişti. Çok başarılı oldu. Biz de onunla iftihar ediyoruz"
Nikahın diğer şahitleri Selman Türk'ün o dönem çalıştığı Goldman Sachs Türkiye Başkanı ve Akın İpek. Hani FETÖ elebaşının melek oğlu melek dediği Akın İpek.
Selman Türk, Goldman Sachs'tan sonra İngiltere'de dijital banka kurmak için çalışıyor. Ortakları arasında Akın İpek'te var. Kendisi finans alanında o kadar meşhur ki geçtiğimiz Nisan Ayında İngiliz medyası günlerce kendisinden bahsetti.
Selman Türk, FETÖ'den tutuklu, İlhan İşbilen'in FETÖ elebaşının talimatıyla evlendiği eşi Nebahat Evyap İşbilen'i (evet o evyap) en az 38 milyon sterlin tokatlamış.

Nebahat Evyap İşbilen parasını yurt dışına kaçırmak için Selman Türk'e yönlendiriliyor.
Selman Türk de o paranın küçük bir kısmını Kraliçe II. Elizabeth'in oğlu Prens Andrew'e rüşvet olarak veriyor.

Prens Andrew Kraliyet ailesi adına yönettiği "Pitch at the Palace" girişiminden ödül verdiği Selman Türk'ten en az 1,1 milyon paund para alıyor.
Selman Türk, Nebahat Evyap İşbilen'in parasını İspanya ve pek çok avrupa ülkesinde dolaştırıp buharlaştırıyor. Paranın en az 5'te 1'i FETÖ elebaşına gidiyor. bazılarıyla ABD'deki FETÖ üyelerine gayri menkul alınıyor. Tuncay Opçin'in mahçup itirafıyla gelsin
Bu süreçte, ne Selman Türk, ne Süleyman Türk ne de ABD'deki Cemal Türk konuyla alakalı hiç konuşmadı. en az 1 milyar türk lirasına çöktüler. Nebahat Evyap İşbilen, FETÖ elebaşıyla görüşmek için pensilvanya'ya gittiğinde avcunu yalayıp geri dönüyor.

"Bizlik bir şey yok" deniyor.
1965'de dede Mustafa Türk ile başlayan FETÖ ihaneti, Torunu Selman ile 2022 yılında devam ediyor. Selman bu süreçte parasını kaçırmak isteyen başka kimlere yardım etti ya da tokatladı orası belli değil. ama her kazandığı paradan en az 5'te biri FETÖ elebaşına gidiyor.
Flooda şimdilik bir virgül koyalım. Belki Selman Türk meselesinde yeni gelişmeler olur. Sabrınız için teşekkürler.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Orhan Aydın

Orhan Aydın Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @hallederiztamam

Oct 2
Madem "Kemal Kılıçdaroğlu, Amerika'ya icazet almaya gitmiyorum" demiş, ben de size bu gece CHP'nin ABD'deki prensinden bahsedeyim.

Hayır, Emre Uslu'dan bahsetmiyorum, Bahsettiğim isim 2011-2015 tarihleri arasında milletvekilliği yapan Aykan Erdemir.
Aykan Erdemir için CHP'nin ABD'deki prensi dedim ama bu ifade yanlış olabilir, çünkü floodu okuduğunuzda "CHP'ye atanmış Haçlı Prensi" de diyebilirsiniz. Tercih sizin.

Önce eğitimi, Robert Koleji, Bilkent, Harvard, Oxford... Arkadaşın eğitiminde yok yok.
Bu kadar yüksek eğitimli bir adamın yabancı kuruluşlardan burs almaması mümkün mü? elbette değil.

ABD'li Aspen Enstitüsü, Birleşik Krallık büyükelçiliği, Kenedy Vakfı, Bekanbaer (yok bu değildi), Alman Korber Vakfı aklınıza ne gelirse arkadaşın bursiyeri.
Read 20 tweets
Aug 28
Türkiye iki yıldır Sedat Peker'i konuşuyor. Videoları, floodları, sosyal medyadaki trol ordusu ve dahası.

Müsaitseniz Sedat Peker'in FETÖ'nün nasıl oyuncağı olduğunu, Serhat ve Berat Albayrak takıntısını, kayıp silahlar meselesini ve daha pek çok şeyi anlatacağım.
İlk Twitte iki yıl yazarken bir hata yapmadım. Sedat Peker'in ilk uzun videosunun 2021 olduğunu biliyorum.

Fakat Sedat Peker'in 2020'de de gündem olduğunu unutmayalım.

Şubat 2020: Sedat Peker'in Karadağ'a sığındığı iddiası ortalığa saçılır.
Sedat Peker'e dostları bir kamera kaydı gösterir. Bu kamera kaydında hakkında başlatılan bir soruşturma gösterilir. Peker'e "Berat Albayrak senin üstünü çizdi, sana operasyon yapılmadan kaç" derler.
Peker Karadağ'a gider.
Read 30 tweets
Aug 23
Meşhur "Emevi Camiinde namaz kılmak meselesini anlatmak" istiyorum.

10 yıldır ısrarla, gözümüzün içine baka baka, bize yutturulan bir manipülasyonun tüm hikayesini anlatacağım.
Evvel emirde Erdoğan, "Emevi Camiinde kardeşlerimizle namaz kılacağız" dedi mi? Evet dedi.

Bu sözü 10 yıldır "Biz namaz kılmıyoruz, çünkü Kur'an'da namaza yaklaşmayın yazıyor" diyen çakma dervişler gibi çevirmeleri mesele. Ama önce biraz evveline gidelim.
Hilmi Yarayıcı'yı tanır mısınız. Hani şu kendi üyelerini ölüm orucuna zorlayan, ölmeyeni de tehdit eden Grup Yorum'un Solistiydi.

İlhan Cihaner'i de zaten tanıyorsunuz. Bir savcı iken FETÖ'nün tutuklaması sonrası sosyalist devrimcilerin kanaat önderi olan muhteşem uber kişilik.
Read 18 tweets
Aug 23
Hanefi Avcı, unvanının alınmasına çok içerlemiş: "Sedat Peker çok güzel konuştu, keşke hep konuşsa" diyen adam Emekli KOM Müdürü unvanını da taşımasın bir zahmet.
Sabri Uzun'u övmüş suç dilekçesinde. Yahu Basri Aktepe'ye kefil olan Sabri Uzun'dan mı bahsediyoruz. Neymiş emniyet Genel Müdürlüğünde sadece 4 kişi varlarmış. İstanbul Emniyet müdürü, ya da Mahmut Çorumlu kim? Ayıptır
Hiç boşuna "ben kitap yazdım, bedel ödedim FETÖ'yü ilk ben yazdım falan" demesin. Hanefi Avcı FETÖ'cülere sırnaşırken Emniyette rapor yazanlar vardı.
Read 4 tweets
Aug 17
Bir avukat, akademisyen ve iş adamı. 15 yıldır Türkiye’de adı pek çok olayda anıldı. Ancak tek bir fotoğrafı var. (Videosunu araştırmama rağmen bulamadım)

Hazırsanız, FETÖ’nün en mahrem isimlerinden Halil İbrahim Koca ve kumpaslarla dolu hikayesinden bahsetmek istiyorum.
10.07.2006: 34 HK 701 plakalı BMW Jeep, Haliç Tünel Çıkışında 78 yaşındaki Muammer Gökduman’a çarptı. Yaşlı adam olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine Eyüp Emniyet Müdürü olay yerine geldi. Kazayı yapan araç sürücüsünü ve ailesini makam arabasına aldı.
Kaza gazetelerde, “İnsan Hakları Hocasının Talihsiz Kazası” ve “Kaza yapan Emniyet Müdürlüğü’nün Avukatı olunca, Cesedi Kaldırma İşine Refakat de Emniyet Müdürü’ne düştü.” şeklinde yer aldı. Halil İbrahim Koca hem emniyet müdürlüğünün avukatı hem de polis akademisinde hocaydı.
Read 21 tweets
Aug 5
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Alparslan Kuytul'un Asım Yıldırım'ın programına çıkması büyük tepki çekmişti.

Peki, size Alparslan Kuytul'un tek olmadığını, tanıdığımız pek çok ünlü ismin FETÖ’cülerin hatta sadece bir FETÖ’cünün programına çıktığını söylesem ne dersiniz?
Öncelikle merak etmeyin, ne Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan bahsedeceğim, ne de Sezgin Tanrıkulu’ndan.

Çünkü onların FETÖ’cülerin yayınlarına çıkması değil, çıkmaması haber değeri taşır. Birazdan bahsedeceğim isimler kağıt üzerinde FETÖ ile alakasız hatta güya karşı isimler.
Ancak ne hikmetse hepsi 15 Temmuz’dan birkaç yıl geçtikten sonra bir FETÖ’cünün yayınına çıkmak için birbirleriyle yarışıyor.

O FETÖ'cü görünürde çok meşhur da değil. Teması nasıl kurdular, yayına çıkmayı nasıl kabul ettiler merak ediyorum. Ancak örgüt içerisinde çok güçlü.
Read 20 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(