Jangjou Profile picture
Dec 2, 2022 10 tweets 4 min read Read on X
#رشتو: بهترین انیمه تاریخ

درباره ژاپن شنیدید.
زندگی ماشینی، آمار بالای خودکشی، تضاد حوصله سر بر تابلو های نئون در خیابانها و افسردگی ناشی از سایبرپانک تکراری.

اما شاید تنها تولد و زیست در چنین جامعه پسامدرنیه که وجود هنرمندانی نظیر مامورو اوشی‌ای را ممکن می کنه.

۱ Image
انیمه روح درون پوسته، برگرفته از مانگایی با همین نام، خلق شده توسط ماسامونه شیرو خالق مانگاهای بزرگسالان و گاها اروتیکه.

اوشی‌ای در این انیمه یک سوال مهم و فلسفی رو می پرسه و تلاش می کنه در پایان پاسخ این سوال رو بده.

۲

——
منطقه‌ی محل تولد و بزرگ شدن اوشی‌ای در توکیو👇🏻 Image
این انیمه در آینده ای دور اتفاق می افته که اندامهای مکانیکی بخشی طبیعی از بدن افراده.
میجر موتوکو یک سایبورگه که به جز روحش (اگر روحی وجود داشته باشه) تمام اعضای بدنش مکانیکی هستند.

و این انیمه داستان درگیری درونی میجر رو با این سوال از خودش روایت می کنه:

آیا من وجود دارم؟

۳
در مقابل میجر، همکارش باتو وجود داره که سعی می کنه خودش رو خیلی درگیر پاسخ به این سوال میجر نکنه.

هر چقدر میجر خودش رو خالی از زندگی می دونه، مثلا عریانیِ جسمش براش بی‌اهمیته، باتو برعکس سعی جسم رو متعلق به میجر می‌دونه و حتی سعی در پوشوندن جسم میجر داره.

۴
در واقع انیمه با پاسخ رنه دکارت فیلسوف فرانسوی به سوال میجر شروع می کنه:
«می‌اندیشم پس هستم.»
در واقع دکارت اعتقاد داره حتی اگر بقیه احساسات ما، غیرواقعی و ناکافی باشند تا ما به «وجود» پی ببریم، این حقیقت که می اندیشیم کافیست برای اینکه بدونیم وجود داریم.

۵ Image
استدلال دکارت، سالها بعد بوسیله فردریک نیچه، فیلسوف آلمانی به چالش کشیده شد.

نیچه می گه "چه کسی به من اجازه داده تا از "من" و حتی از "من بعنوان علت"، و در نهایت از "من بعنوان علت اندیشه" سخن بگویم؟"

۶ Image
به عبارت دیگه، اندیشه، لزوما بوسله‌ی «من» اتفاق نمی‌افته. و یه جورایی می‌گه در بهترین حالت، چیزی در حال اندیشیدنه، و شاید بتونیم بگیم چیزی وجود داره.
ولی لزوما اون چیز «من» نیستم.

۷. Image
و اوشی ای به بهترین شکل ممکن این مناظره رو به تصویر کشیده.

و البته پاسخ خالق فیلم هم در نوع خودش جالبه. اگر بشه اسمش رو پاسخ گذاشت.

چیزی شبیه به این:
بودم چون به دنیا آوردم، و نخواهم بود.

۸.
ذکر این نکته ضروریه که این انیمه که در سال 1993 به نمایش در اومده، تاثیر به سزایی در فیلم های ژانر خودش داشته و اثر انگشتش رو می شه در اونها دید.
یک نمونه فیلم ماتریس که بعد از دیدن این انیمه، خواهید دید که چقدر ازش در ماتریس ایده گرفته شده.

۹.
نکته ی دیگه موسیقی خارق العاده ی این انیمه است که انصافا باید برای کنجی کاوایی ایستاده درود فرستاد.

اسپویل نکردم که ببینید و لذت ببرید.

و تا یادم نرفته بگم که نسخه‌ی امریکاییش رو نبینید که ساخته شده تا این اثر رو نابود کنه.

۱۰ و پایان

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh

Keep Current with Jangjou

Jangjou Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Jangjouye

May 15, 2025
هفت حوض تهران حدود ۳۰ هزار نفر جمعیت دارد. فرض کنید ناگهان زیر هفت هوض بزرگترین مخزن گاز جهان و چند مخزن نفت بزرگ کشف شود.
در حالت طبیعی، منافع مادی آن مخازن محدود به آن جغرافیای کوچک و ۳۰ هزار نفر نخواهد بود، و میلیون‌ها تن مردم تهران، ایران و حتی فراتر، از آن بهره خواهند برد.
۱
حال فرض کنید افراد صاحب نفوذ محله، برای آنکه چیزی به محله‌های اطراف نرسد، دست در دست انگلستان، یا امریکا، دیگر هموطنانشان رو از هفت‌حوض دور نگه دارند.

اتحاد امنیتی این است: شما امنیت حضور ما در هفت‌حوض را حفظ کنید، و ما عمده‌ی آنچه در می‌آوریم را به خارج منتقل خواهیم کرد.
۲
این داستان قطر و شیخ‌های قطر است.

در ۱۹۳۹ وقتی اولین مخازن نفت قطر در دخان کشف شد، جمعیتی حدود ۱۰-۲۰ هزار نفر داشت.

جمعیت قطر تا اواسط دهه‌ی ۱۹۵۰ که استخراج از ذخایر شروع شده بود، به حدود ۲۵ هزار نفر رسیده بود.

۳
Read 12 tweets
Dec 31, 2024
#دلواپسم
#رشتو

این رشته‌توییت دوستان اعتدالی و اصلاحطلب را آزرده خواهد کرد ولی از آنها می‌خواهم بدون گارد بسته و با یک عقل سرد آن را بخوانند.

بیش از یک سال پیش این رشته توییت را نوشتم. اعتقاد داشتم رویکرد نیروهای طرفدار غرب در جمهوری اسلامی، از بین بردن تمام گزینه‌هاست.

۱.
پرده‌ی اول:

تصورم این بود و هست که سیاست‌ها مجبور کردن حاکمیت جمهوری اسلامی به تسلیم است.

و باور دارم که در این سیاست، از هیچ وسلیه‌ای چشم‌پوشی نخواهند کرد. از تعلل در فروش نفت گرفته تا تعلل در واردات واکسن و دارو.

۲.
رک ترین اظهار نظر که به نوعی موید ادعای بنده هست را جناب حجاریان در اوج آشوب‌های ززا مطرح کردند.

ایشان گفتند تا زمانی که با ایده‌های مقاومت و نگاه به شرق [ایشان از عبارات جنگ‌طلبی و شرق‌پرستی استفاده کردند] مرز بندی نشود، با خشونت و تحریم‌طلبی و جنگ‌طلبی مرزبندی نخواهند کرد.

۳. Image
Read 12 tweets
Jul 26, 2024
🧵زن در ژاپن:

یه تجربه زیسته‌ای که من از این تقریبا یک دهه زندگی در ژاپن آموختم مسئله‌ی زنان بعنوان انسان درجه ۲ در فرهنگ ژاپنی هست.

و این قضیه‌ی هر چی گذشت برای من بیشتر عیان شد و نمودهاش رو دیدم.

اساسا زن در فرهنگ ژاپنی فقط درجه ۲ نیست. گاهی اوقات انگار اصلا انسان نیست.

۱.
یعنی ظواهر رو که ببینید مشخصه. حضور زنان در سیاست چندان فراگیر نیست.
حضور اونها در هیأت مدیره‌ها، مدیران عامل، کابینه، رهبران احزاب و… به نسبت مردان و در مقایسه با دیگر کشورهای غربی کمرنگه.

ولی منظور من اینها نیست.

۲.
مثلا همونطور که می‌دونید، کارکترهایی که ژاپنی‌ها برای نوشتار ازشون استفاده می‌کنند به سه دسته تقسیم می‌شن.

ولی عمدتا اونجه استفاده می‌شه در یک متن معمولی بیش از ۹۵٪ کارکترهای کانجی هستند (که از چین گرفته شده).

۳.
Read 15 tweets
Jun 24, 2024
دوستان حالا که چند روز گذشته بیاید قضیه رو مرور کنیم.

ایشون دکتر نصیری قیداری هستند که در دولت روحانی رییس دانشگاه شهید بهشتی شدند.

در دوران ریاست ایشون، با تعدادی از اساتید قطع همکاری می‌شه که ظاهرا دلیل سیاسی نداشته.

۱. Image
یکی از اون اساتید، جناب فاضلی بودند که ظاهرا به دلیل غیبت طویل‌المدت قراردادشون تمدید نمی‌شه و معترض می‌شن به چنین رایی و ظاهرا رایشون به جایی نمی‌رسه.

هر دوی این عزیز (یعنی اخراج کننده و اخراج شونده) هم اکنون عضو ستاد دکتر پزشکیان هستند.

۲.
حالا دکتر پزشکیان، در موضع نقد نظام، تشریف می‌یاره تلوزیون، و در حضور استاد اخراجی، شروع می‌کنه به انتقاد از اخراج اساتید.

استاد دیگری که در برنامه حضور داره، خودش رتبه‌ی اول کنکور کارشناسی و رتبه‌ی دوم کارشناسی ارشد بوده، به این رفتار اعتراض می‌کنه.

۳.
Read 5 tweets
May 17, 2024
یکبار اعدام به خاطر ارتداد
یک بار رجم به دلیل زنای محصنه
یکبار اعدام به دلیل لواط
زندان، شلاق، خلع لباس دائم
در نهایت مصادره همه اموال

سرنوشت روحانی قدرتمندی بود که گفته می‌شد به علوم خفیه دسترسی دارد.

۱.

Image
Image
Image
Image
محافل مختلف قدرت از دیده شدن در یک قاب با او اجتناب نمی‌کردند.

شایعه بود هر جا افراد بلندمرتبه‌ی نظام دچار بحران می‌شدند، از او مدد می‌جستند، و او اصطلاحا کار را برای آنها در می‌آورد.

۲.
آوازه‌ی او محدود به پشت درهای بسته نبود.

در مقطعی صدها خط تلفن، ۲۴ ساعته، امور مربوط به استخاره و دعا را برای مراجعین تلفنی میسر می‌کردند.

گفته می‌شد حتی ارتباط موثری نیز با برخی مراجع داشت. در محافل و گردهمایی‌ها می‌نشست و در مسجد سخنرانی می‌کرد فردی منزوی نیز نبود.

۳.
Read 11 tweets
Mar 31, 2024
حداقل حقوق در توکیو ۱۱۳۰¥ هستش.

فرض می‌گیریم با اضافه کاری، برسه به ۲۰۰،۰۰۰¥؛ آیا کفاف زندگی معمولیو می‌ده؟

بیایید یه نگاهی به هزینه‌ها در ژاپن بندازیم:

بیمه و مالیات بر درامد: ۳۰،۰۰۰-۵۰،۰۰۰¥

اجاره: ۷۰،۰۰۰¥

(اجاره واحد زیر ۹۹۰۰۰¥ هستش، خودتون حساب کنید با ۷۰ تا چی‌میدن)

۱.
تا اینجاش شما برای اجاره و بیمه و مالیات حداقل نیمی از درامدتون رفت.

حداقل هزینه‌ی آب، برق، گاز برای یک نفر حدود ۱۵،۰۰۰¥ خواهد بود.

هزینه‌ی تلفن همراه، ۵،۰۰۰¥ و هزینه‌ی اینترنت خانه هم حدود ۵،۰۰۰.

یعنی ۲۵،۰۰۰¥ هم اینجا هزینه‌ی ثابت دارید.

۲.
وابسته به اینکه خونه تا محل کار چقدر فاصله داشته باشه، می‌شه میانگین حدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ ین در روز رو برای رفت و آمد پیش‌بینی کرد.

یعنی حدودا ۲۵،۰۰۰ تا ۳۵،۰۰۰ ین هم شما باید برای رفت آمد کنار بذاری.

۳.
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!

This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(