THREAD ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ🧵ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008
1/11 Βρισκόμαστε στην Ελλάδα του εκφυλισμού, της μετα-ολυμπιακής φούσκας, του τραπεζικού δανεισμού, των τηλεοπτικών τίποτα των realities, της λίγδας των μπαϊρακτάρηδων, του Νότη Σφακιανάκη. #Γρηγορόπουλος#antireport#16χρονος#griots#εξάρχεια
2/11 Στα ηνία της χώρας τελειώνει βασανιστικά τη σειρά της η συντηρητική παράταξη που ηγείται μαζί με ένα μάτσο κοιλαράδες πουριτανούς νεόπλουτους μακεδονομάχους στην για πολλοστή φορά αναπαραγωγή του 🇬🇷 συστήματος εξουσίας του νεποτισμού και της φαυλότητας.
3/11 Έχουν προηγηθεί οι φωτιές σε Πάρνηθα και Ηλεία. Η αθώωση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου όπου Δημόσιο & Εκκλησία εκποιούσαν σε συνεννόηση εκτάσεις της χώρας σε off-shore. Η ανάδυση της γενιάς των 700 ευρώ και των social media. O πρώτος αφροαμερικανός πρόεδρος στην Αμερική.
4/11 Έχουν επίσης προηγηθεί η ένταξη στο ευρώ της Κύπρου και της Μάλτας. Και η χρεωκοπία της Lehman Brothers, η χρηματοπιστωτική κρίση, η κατάρρευση του συστημικού καπιταλισμού και κυρίως του αφηγήματός του.
5/11 Με λίγα λόγια ζούμε την έκπτωση του παγκόσμιου καπιταλισμού μέσα στην πιο χυδαία βαλκάνια ελληνική οικειοποίηση και έκφρασή του. Η χρεωκοπία τη χώρας ένα χρόνο αργότερα θα το πιστοποιήσει με δραματικό τρόπο ανοίγοντας ένα νέο ιστορικό κύκλο.
6/11 Και ένα βράδυ. Ένας Κορκονέας. Σύμβολο αυτής ακριβώς της έκπτωσης και της ασυδοσίας με την οποία τον όπλισε. Ήρθε μέσα στην έδρα μας. Στην καρδιά της πόλης & της νιότης. Και εκτέλεσε το «ατίθασο» παιδί στο σώμα της κοινωνίας. «Κουμάντο κάνουμε εμείς» δήλωσε και έφυγε.
7/11 Το παιδί-σύμβολο ήταν ο Αλέξης. Αυτό ήταν. Τιμώρησαν με θάνατο την αγνότητα, τη ζωή, τα όνειρα επειδή ήταν ανυπότακτα. Ό,τι ακολούθησε τις επόμενες μέρες δεν ήταν παρά η νέμεση απέναντι σε αυτή την ύβρη. Το ύστατο ένστικτο μιας κοινωνίας που αποσυντίθεται: οι νέοι.
8/11 Ήταν ένα εκκωφαντικό «ως εδώ πουτάνες δε θα μας σκοτώσετε θα σας κάψουμε». Και ένα «έχουμε μπλέξει άσχημα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε». Ήταν μια στιγμή που το σύστημα έχασε τον έλεγχο της εξουσίας και απο-νομιμοποιήθηκε. Το κέντρο της πόλης παραδόθηκε στο πλήθος.
9/11 Ήταν η σοκαριστική πρώτη φορά που είδαμε τα συστημικά media να παρουσιάζουν απροκάλυπτα μια μη-πραγματικότητα. Ήταν η στιγμή που για λίγες μέρες η αληθινή ζωή έβαλε φωτιά στο επίπλαστο. Αυτή η υπενθύμιση είναι για μένα η κληρονομιά του Δεκέμβρη. Σήμερα κλείνουν 14 χρόνια.
10/11 THE END.
11/11 Καλή συνέχεια.
EXTRAS #1:
Η στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης παιδιού Αλέξη από μπάτσο Κορκονέα -η αυθεντική όχι αυτή του MEGA:
🧵 ΣΚΗΝΗ 1/5
Πάει ο πρόεδρος του #ΟΚΕΠΕΚΕ Σημανδράκος στο Μαξίμου και λέει «όσο και να με πιέζει ο πολιτικός μου προϊστάμενος Αυγενάκης εγώ αυτά τα 9.309 μαϊμού ΑΦΜ δεν τα πληρώνω, θα πάω φυλακή! Το ξέρετε ότι τα 5.585 εξ αυτών (63%) είναι από την Κρήτη;»
Καλώς, λέει το Μαξίμου.
ΣΚΗΝΗ 2/5
Ξαναπάει ο Σημανδράκος στο Μαξίμου και λέει:
«O Αυγενάκης όπου βρεθεί κι όπου σταθεί λέει ο Σημανδράκος είναι σκατόφλωρος», «να σηκωθεί να φύγει να πάει σε Μοναστήρι αφού είnαι τόσο καλός Χριστιανός», «πλησιάζουν εκλογές έχουμε και δουλειές» κλπ. Δεν του είπατε τίποτα;
ΣΚΗΝΗ 3/5
Φωνάζει το Μαξίμου τον Σημανδράκο και του λέει: «Άκουσε παιδί μου. Κατανοούμε ότι δεν ταιριάζουνε τα χνώτα σας με τον υπουργό σου. Αλλά πρέπει κι εσύ να καταλάβεις ότι αφού είναι έτσι, τότε αυτός που θα παραιτηθεί δε θα είναι ο υπουργός αλλά εσύ. Σπάσε λοιπόν».
🧵 Καθώς το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα, ακολουθεί ρετροσπεκτίβα των σχετικών δημοσιευμάτων από το πιο νέο ➝ πιο παλιό. Τα συμπεράσματα πανεύκολα αλλά δικά σας:
Πoρτοσάλτε:
«H Ομάδα Αλήθειας δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον μηχανισμό των υπογείων που παράγουν ψεύδη, στοχοποιούν ανθρώπους & δολοφονούν τον χαρακτήρα τους. Αυτά γίνονται από τρολ. Τα παιδιά της ΟΑ είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο οι οποίο εργάζονται ΣΤΟ ΦΩΣ». 🤡 1/7
«Τα παιδιά» της Ομάδας Αλήθειας:
«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμαίρουν ότι συνδεόμαστε με λογαριασμούς τρολ. Είμαστε Νεοδημοκράτες & λειτουργούμε στο φως μια πολιτική πλατφόρμα η οποία με τη χρήση δεδομένων αρθρώνει ένα νηφάλιο, πατριωτικό, ορθολογιστικό (sic) λόγο». 🥳 2/7
Ξαφνικά, σε κάποιο στραβοπάτημα της στημένης συνέντευξης, ο Πορτοσάλτε μαρτυρά ότι η Ομάδα Αλήθειας δεν είναι μόνο «τα παιδιά» αλλά πως έχουν και συνεργάτες χωρίς αυτοί να αντιδρούν. Very well. 🤔 3/7
Ο τότε αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Κυρανάκης μιλάει το 2018 στην ΕΡΤ ως «επικεφαλής νέων μέσων ΝΔ & Κ. Μητσοτάκη» και λέει ότι η ΝΔ δεν έχει σχέση με την ΟΑ. Σήμερα γνωρίζουμε ότι τη στιγμή που μιλάει τόσο ο ίδιος όσο και η ΟΑ μισθοδοτούνταν από την Blue Skies της V+O.
Επί Μουρούτη το site της ΟΑ φιλοξενούνταν στους server της ΝΔ. Μετά από ρεπορτάζ του unfollow που δεν διαψεύστηκε, το site κατέβηκε & εμφανίστηκε λίγο μετά σε server στο papaki.
*Το ρεπορτάζ ανέφερε επίσης ότι μέλος της ΟΑ ήταν ο Θ. Δραβίλλας που κατόπιν έγινε διευθυντής της ΕΥΠ
Ο Μουρούτης έχει διατελέσει Διευθ Γραφείου Τύπου της ΝΔ (2009-2012) και του ΠΘ Σαμαρά (2012-2015) στο οποίο γραφείο είχε ως υφισταμένους του μετακλητούς υπαλλήλους τα «παιδιά» της ΟΑ. Είναι επίσης ιδρυτής του ThePresident.gr και συνιδρυτής του Liberal.gr.
Μπήκα σήμερα στο άθλιο σάιτ harsia.gr του νεοσύστατου #ΕΟΔΑΣΑΑΜ των 4,5 εκατομ για να διαπιστώσω ότι έχει φτιαχτεί από μία άγνωστη εταιρεία pcsaver.eu από το Κερατσίνι χωρίς portfolio που αναλαμβάνει μέχρι και φορμάτ στο pc σας. Εδώ τα γραφεία της:
Στο σάιτ του επίσης ο #ΕΟΔΑΣΑΑΜ των 4,5 εκατομ δε διστάζει να μας ενημερώσει ότι μπορούμε να βρίσκουμε το προσωπικό του στο γραφείο του τις εργάσιμες για 3 ώρες (10πμ-1μμ).
Η οποία εταιρεία ανήκει κατά τα φαινόμενα σε κάποιον υπάλληλο του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών linkedin.com/in/george-giov…
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα ενδιαφέρον. Ο Παπαθανάσης εκδίδει Πράξη στις 24/1/24 που ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ «ως προς το χρονοδιάγραμμά της» εκείνη του Τσακίρη στις 18/4/23!
Προσθέτει 1 χρόνο για τη λήξη της. Αλλά όχι και για τη νομική της δεύσμευση (αφήνει 3 μήνες έκθετους).
Μόνο αυτό; Όχι👇