احتمال خروج #رایتل از بازار ارتباطات به دلیل محدودیتهای اینترنت و کاهش درآمد مطرح شد
۱. مدیرعامل شرکت رایتل در آبان ماه طی نامهای به وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که به دلیل محدودیتهای اینترنت و کاهش درآمدهای این شرکت، حتی احتمال خروج رایتل از بازار ارتباطات کشور وجود دارد.
۲. به تازگی گروهی از کانالهای تلگرامی پرمخاطب فارسی بدون اینکه منبعی ذکر کنند تصویری از نامه «یاسر رضاخواه» مدیرعامل رایتل به وزیر ارتباطات را منتشر کردند؛ نامهای به تاریخ ۹ آبان که مدیرعامل رایتل چالشهای ایجاد شده پس از محدودیتهای اینترنت را به وزیر ارتباطات یادآور میشود.
۳. جزئیات نامه:
ترافیک روزانه شبکه رایتل از ۱۵۰۰ ترابایت در ابتدای شهریور به ۷۰۰ ترابایت کاهش یافته.
فروش دیتا، محل ۸۶ درصد از درآمد رایتل است.
کاهش ۱۴ میلیارد ریالی درآمد روزانه و از دست رفتن حدود ۳۰۲ میلیارد ریال از درآمد کل طی ۲۱ روز ابتدایی اعمال محدودیتها.
۴. یاسر رضاخواه مدیرعامل رایتل در ۹ آبان برای وزیر ارتباطات نوشته ادامه شرایط فعلی میتواند منجر به حرکت به سمت خروج اجباری رایتل از بازار ارتباطی کشور و اتلاف سرمایهگذاریهای گسترده از سوی تأمین اجتماعی و همچنین زحمتهای بیش از چهل میلیون بیمهگذار و کارگران پرتلاش ایران شود.
۵. جزئیات بیشتر را در گزارش دیجیاتو بخوانید: dgto.ir/2v6p
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
«پروندههای توییتر»؛ اسناد داخلی که سازوکار مخفی توییتر را فاش میکنند
۱. ایلان ماسک تاکنون چهار بخش از «پروندههای توییتر» را منتشر کرده؛ اسنادی که شامل نحوه تصمیمگیری توییتر درباره اخبار «هانتر بایدن»، وجود «لیست سیاه مخفی» و دو پرونده درباره «دونالد ترامپ» بودهاند.
٢- اولین قسمت پروندههای توییتر مربوط به پسر رئیس جمهور آمریکا بود. ماجرا از اینجا شروع شده بود که توییتر سال 2020 در آخرین هفتههای مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تصمیم گرفت جلوی نشر مقالهای از نشریه «نیویورک پست» درباره فعالیتهای هانتر بایدن در اوکراین را بگیرد.
٣- مقاله نیویورک پست در واقع مدعی بود که هانتر بایدن موجب آشنایی یک تاجر اوکراینی با پدرش که در دوره ریاست جمهوری اوباما معاون اول بود، شده است. انتشار این مقاله در آن زمان جنجال زیادی برپا کرد و جلوگیری از نشر آن در توییتر، انتقادهای زیادی را برای خود توییتر بهدنبال داشت.
۱. دانشمندان برای اولینبار در تاریخ توانستهاند با کمک قواعد مکانیک کوانتوم کاری کنند که نور بهصورت همزمان به جلو و عقب در زمان حرکت کند. این دستاورد میتواند در تقویت کامپیوترهای کوانتومی و افزایش سرعت محاسبات مؤثر باشد.
۲. روش جدید دانشمندان از ترکیب دو قاعدهای ساخته شده که بخشی از دنیای مکانیک کوانتوم را شکل میدهند. پژوهشگران از طریق تلاقی برهمنهی یا سوپرپوزیشن کوانتومی و تقارن سیپیتی (CPT)، به پدیدهای به نام «چرخش زمانی کوانتومی» دست پیدا کردهاند.
۳. سوپرپوزیشن کوانتومی پدیدهای است که میگوید ذرات ریز تا قبل از مشاهدهشدن، در حالتهای مختلف وجود دارند. از آن طرف، تقارن CPT میگوید تمام سیستمهایی که ذره دارند، از قوانین مشترک فیزیک تبعیت میکنند و این قوانین صرفنظر از جهت شارژ، توازن و معکوسپذیری زمانی آنها صدق میکند.
۱. در جلسهای که اکنون در حال برگزاری است، وزیر ارتباطات و اقتصاد در حال ارائه طرحی هستند که برای «حمایت از کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال کشور» تهیه شده. زارع پور در این جلسه گفت: امروز روز بزرگی برای کسب و کارهای اینترنتی است و شاهد تحولات عظیمی در حمایت های دولتی خواهند بود».
۲. وزیر ارتباطات گفت با این طرح گام بزرگی برای رونق اقتصاد دیجیتال کشور برمیداریم، گفت: «اقتصاد دیجیتال سه لایه دارد: تولیدکنندگان نرم افزار، اقتصاد مبتنی بر پلتفرم و کاربرد فناوری اطلاعات در بخش های دیگر کشور. این جلسه بر لایه دوم تمرکز دارد.»
۳. زارعپور: «با توجه به محدودیتهای که بخاطر ملاحظات امنیتی برای دو سکوی خارجی [واتساپ و اینستاگرام] به وجود آمده، ما به روند این طرح شتاب دادیم./ در این طرح تسهیلات خیلی خوبی پیشنهاد شده که همه پلتفرم های داخلی و کسب و کارهای فعال در این پلتفرم ها را در برمیگیرد.»
«راهاندازی اینترنت طبقاتی هیچ توجیه و منطقی ندارد»
۱. برخی نمایندگان مجلس یکبار دیگر بحث سطوح دسترسی به اینترنت یا «#اینترنت_طبقاتی» را پس از محدودیتهای هفتههای اخیر مطرح کردهاند. در این رابطه با محمد کشوری @Abualibina کارشناس فناوری اطلاعات و مدیرعامل طیف گفتگو کردهایم.
۲. کشوری میگوید اگرچه هنوز به شکل رسمی هیچ طرحی در رابطه با اینترنت طبقاتی ارائه نشده اما منطق پشت این ایده اساسا غلط است.
۳. او اینترنت کودک را در این میان یک استثنا میداند و میگوید: «طبیعتا نباید اجباری در آن باشد. یک پدر و مادر خودشان تصمیم میگیرند که چنین اینترنتی را برای فرزند خود در نظر بگیرند یا خیر.»
۱.مرتضی آقا تهرانی، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس: قوانینی که در اروپا برای فضای مجازی نوشته شده را نگاه کنید. گمان میکنید که یک حزب اللهی آن را نوشته؛ پس چرا آنجا اصلا نمیگویند که این خلاف آزادی است اما تا ما می خواهیم در ایران اقدامی در این باره انجام دهیم همه نگران آزادی میشوند.
۲. به گفته آقا تهرانی، در ۲۰ سال گذشته حاکمیت فضای مجازی به دست «صهیونیستها و غربیها» داده شده: «بارها این را گفتهام که در خود آمریکا که امروز برای ما نسخه رهاسازی بیچون و چرای فضای مجازی را تجویز میکند، ۲۷۰ ماده قانون برای آن نوشته و مجلس آمریکا هم آن را تصویب کرده است.»
۳. او مثالی را نیز برای گواه ادعای خود عنوان کرده که عینا به این شرح است: «مثلاً اگر کسی در فضای مجازی مطلبی ارائه دهد به گونه ای که در آن مطلب از ایران و سیاستهای کشور حمایت شده باشد، جرم تلقی شده و با آن برخورد میکنند.»
۱. ایلان ماسک در یکی از اولین اقدامات خود ضربالاجل مهمی به کارمندان این شرکت داده. او میخواهد کاربران توییتر در ازای پرداخت حدود ۲۰ دلار ماهانه و خرید سرویس بلو، احراز هویت کنند و تیک آبی بگیرند.
۲. به گزارش ورج، این تصمیم، سرویس توییتر بلو را که سرویس حق اشتراک ماهانه 4.99 دلاری این شرکت است، تغییر میدهد. این سرویس میخواهد امکان احراز هویت کاربران را فراهم کند و به همین خاطر هزینه خود را به 19.99 دلار ماهانه میرساند. به کلام سادهتر، تیک آبی = ۲۰ دلار.
۳. بر اساس این طرح، کاربران تاییدشده فعلی تا 90 روز فرصت پیدا میکنند که اشتراک توییتر بلو را بخرند، در غیر این صورت تیک آبی خود را از دست خواهند داد. از کارمندانی که روی این پروژه کار میکنند هم خواسته شده تا این قابلیت را تا تاریخ 16 آبان آماده کنند یا آماده خروج از شرکت باشند!