פיד לחם עבודה: למשרדנו בבנגלור נשמח למצוא מישהי (ג'נדר אגנוסטיק) שתבוא לתקופת התמחות של שלושה חודשים מסוף פברואר כזה.
תנאי סף: תלמידת לימודי אסיה\מנע"ס (עד שנה מסוף התואר). ידע באנגלית ואוריינות דיגיטלית גבוהה.
זמן: כ 3-6 חודשים שיתחילו בפברואר/מרץ.>
עיסוק - עזרה בהרחבת עסקי כוח האדם שלנו. עבודה מול לקוחות ושותפים ישראלים ועם הצוות שלנו בהודו.
לוגיסטיקה וכסף: אנחנו נממן טיסה ושהות מלאה פלוס קצבה חודשית נאה,מגורים - דירת שירות איכותית. ענייני ישראל כגון ביטוח לאומי וכו באחריות המועמדת.
צוות: עבודה עם צוות הלשכה כאן, דיווח אלי.
ידע מוקדם נדרש: יכולת תקשורת גבוהה בעברית ובאנגלית, בעל-פה, בכתב וברשת. ידע באקסל.
נסיון נדרש: נסיון ניהולי ראשוני שהוא: מנהלת משמרת בבית קפה, ניסיון בהוראה, נסיון פיקודי.
המשרה מתאימה במיוחד לנשים בתחילת דרכן המקצועית, כדי שנת נסיון.
התנאים: 1. העסקה בחוזה ייעוץ לארגון הודי עקב מגבלות רגולטוריות. 2. כיסוי מלא של כל הוצאות השהייה, מטיסות דרך מגורים מכובדים, ביטוח בריאות, אוכל וכו. 3. הקצבה חודשית (לא ברמת הייטקס..) שתוכל לשמש לטיולים ברחבי הודו, טיפה חיסכון וכו. 4. מענק נאה בסוף התקופה.
בפינות: 1. בנגלור עיר בטוחה מאוד לנשים וגברים כאחת. המשרה מוצעת בלשון נקבה אך (באמת) מתאימה לכל המגדרים. 2. בנגלור עתירת צעירים מרחבי תבל, ונעימה להפליא. 3. מניסיון העבר, זה בית ספר נהדר למנהל עסקים: שיווק, מכירות, כספים. 4. באנו לעבוד. מעריך אבודים אך זה לא המקום.
לפרטים אנא פנו לדיאם/ווטסאפ/מייל שבביו. אשמח מאוד להפצה! #רוחמיןהון
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
עם מותו של פדריקו פליני נשאל מנהל בית החולים במסיבת העיתונאים לסיבת המוות, וענה בפשטות: ליבו הפסיק לפעום. אז הסיבה שקרדיט סוויס נמצא בבעיה היא שכרגע יש פער גדול בין נכסיו, בפרט הנזילים, לבין התחיבויותיו. השאלה היא איך פאר מגזר הבנקאות העולמי, נצר לנוחי דנקנר, הגיע למצב הזה:
ואז ננסה להבין איך בנק, לכאורה העסק המושלם בו על כל עסקה אתה יודע מראש כמה תרוויח, מגיע למצב בו הוא מפסיד כסף, ובעיקר בו לא ידוע בדיוק מה רמת ההתחייבויות שלו ומה שווי נכסיו.
והנה הסיום מגיע בקרשנדו (@Yiftachsh יעריך): איך כל זה קשור לתאומים? ובכן, מי היה אחראי על בטחונה של משפחת סעוד? בין השאר הסיאייאיי. ראש הסיאייאיי בתקופת פורד היה לא אחר מאשר ג'ורג' בוש האב, שיצר קשרים חמים מאוד עם המשפחה.
למעשה בוש היה איש הקשר בין בית סעוד לתעשיית הנפט הטקסנית. עכשיו בית סעוד הוא משפחה ענקית, ואחד הפלגים הוא, תופים, משפחת בין לאדן. אוסאמה היה גורם מתסיס, אך עדיין בן משפחה. ע"פ הטענות הרשויות האמריקאיות טיפלו בו בכפפות של משי, שכן הוא בן ישיר למשפחת סעוד.
כשחושבים על זה, זה אפילו מורכב יותר שכן מה היה המטוס *היחיד* שהמריא החוצה מארה"ב ב-48 שעות אחרי התאומים היה מטוס נוסעים שהוציא מהמדינה קבוצה לא קטנה של בני משפחת בין לאדן ששהו במדינה למגוון מטרות, וחולצו החוצה מזעם ההמון, לכאורה, בלי שנחקרו בשום צורה שהיא. ספוקי.
<יורק חרצני ענבים על חלון סגור>.
בהמשך לעיל, במאה השנים האחרונות, משנות העשרים במאה הקודמת ועד היום, נפט הינו הקומודיטי הנסחר ביותר בעולם (בין מדינות). בשלושים ומשהו השנים בין סוף מלח"ע השנייה ועד ההצהרה של ניקסון ערב הסעודית היתה יצואנית הנפט הגדולה בעולם המערבי (בפער)>>
עם מודל עסקי פשוט: מפיקים נפט זול ע"י נפיחה בכיוונה הכללי של דיונה מקרית ומחליפים אותו בדולרים שהם שווי ערך לזהב. קל. מאמצע הסיקסטיז עלות ההפקה מתחילה לעלות והסעודים מתחילים להבין שהמערב מנצל אותם To the bone, ומקימים איגוד של כמה יצרניות מובילות א.ק.א אופ"ק.
ההכרזה של ניקסון על ניתוק הדולר מהזהב הציב את יצרניות הנפט בפני דילמה. הן המשיכו לקבל את אותה כמות דולרים לחבית נפט, רק שכבר לא ניתן היה להמיר אותו בזהב. לא זאת ועוד, עלויות ההפקה התחילו לעלות ולכן הם היו על סף הפסד. בשלב זה אופ"ק כבר היה ארגון יציב והופ - בואו נעלה מחירים.
אבל נתחיל ממושכלות ראשונים - הסכמי ברטון וודס: ביולי 1944, חודש בלבד לאחר הפלישה לנורמנדי, התכנסו בעיירה ברטון וודס בניו-המפשיר נציגים מכל מדינות בעלות הברית על מנת לקבוע את מבנה המערכת הפיננסית העולמית אחרי המלחמה.
נדרשים הרבה חזון וראיה מרחיקת לכת, יש האומרים חוצפה ושתלטנות, על מנת לקבוע את עתיד המערכת הפיננסית העתידית כשהעולם עדיין בשיא המלחמה. לא זאת ועוד אלא שבסוף הועידה בריה"מ *לא* חתמה על ההסכמות, ובכך יצרה דה-פאקטו את החלוקה לגושים שלאחר המלחמה. (אנקדוטה - את סין ייצגו אנשי הקמ"ט).