נייקי דיווחה אמש את תוצאות Q2 והמשקיעים אהבו את מה שהם ראו בדוח. המניה הוסיפה 12.7% במסחר המאוחר לשיא של 4 חודשים ברקע לדוח הזה.
אספתי לכם כמה תובנות מעניינות מהדוח שמסבירות מה הוביל לעלייה והאם היא מוצדקת. #שרשורדוחות 🧵
צמיחה בהכנסות: החברה רשמה גידול של 30% במכירות בצפון אמריקה, גידול של 11% במכירות ב-EMEA, קיטון של 3% במכירות בסין וגידול של 19% במכירות בAPAC. הקטגוריה החזקה ביותר היתה נעליים, עם גידול שנתי של 25% במכירות לעומת גידול חד ספרתי ביתר מגזרי הפעילות. שיפור של ממש בקצב הצמיחה.
/2
מלאי – מנכ"ל החברה ציין שהחברה נפטרת ממלאי עודף, כפי שהודיעה לפני 3 חודשים. "אנחנו מאמינים ששיא המלאי מאחורינו והפעולות שאנחנו עושים בנידון עובדות" הוא אמר. חישוב של ימי המלאי ברבעון מראה ירידה קלה מ-116 ימי מלאי ברבעון הקודם ל-114 ימי מלאי ברבעון הזה. התקדמות בכיוון הנכון.
/3
יש לציין שהקטנת המלאי לא באה יותר מדי על חשבון הרווחיות. סמנכ"ל הכספים ציין שה-ASP עלה בהשוואה לשנה שעברה בכל הגיאוגרפיות למרות ההנחות שניתנו לצורך הקטנת המלאי. במבט קדימה, החברה הקטינה את היקף רכישת המלאי לשני הרבעונים הקרובים כדי להקטין עוד יותר את המלאי במאזן.
/4
השפעת מט"ח – התחזקות הדולר בשנה האחרונה הביאה לפגיעה של 10 נקודות אחוז בצמיחה במכירות (17% גידול מדווח, 27% בנטרול השפעות מט"ח). זה הרבה, אבל סביר שבעקבות היחלשות הדולר לאחרונה המספרים של הרבעון הבא יראו טוב יותר.
/5
מותג – החברה רשמה הישג יפה במונדיאל שזה עתה הסתיים, כאשר דגם ה-Mercurial שלה הבקיעו יותר גולים בטורניר מכל נעל אחרת בשוק ודגמי נייקי באופן כללי הבקיעו יותר שערים מכל מותג אחר (לטענת החברה, אין לי דרך לבדוק את זה).
בהתחשב בחשיפה העצומה שיש למונדיאל מדובר בהישג שיווקי אדיר.
/6
סין – המצב בסין משתפר והנהלת החברה מעודדת מאוד מהמצב שם. בנטרול השפעות מט"ח המכירות צמחו ב-6% ואילו הרווח התפעולי קטן ב-10% לעומת הרבעון המקביל. רמות המלאי בסין ירדו וחזרו בגדול לרמה של טרום הקורונה.
/7
תחזית קדימה: החברה מצפה לגידול דו ספרתי נמוך במכירות לשנה כולה בנטרול FX, פגיעה של 7 נקודות אחוז מהדולר החזק וצמיחה חד ספרתית בינונית במכירות המדווחות. החברה צופה ירידה של 2.0-2.5% בGross margin כתוצאה ממאמצי הקטנת המלאי. מדובר על שיפור בתחזית לעומת מה שצפתה החברה לפני 3 חודשים.
לשאלת אנליסט לגבי תמונת המאקרו ענה המנכ"ל שהחברה אמנם העלתה את התחזית השנתית אבל היא ממשיכה לבחון את המצב בזהירות. רכישות המלאי מתבצעות 6 חודשים קדימה, והחברה מקטינה כרגע את היקף ההצטיידות.
הוא ציין גם שאם יתברר שהצרכנים ממשיכים לקנות ושרשראות האספקה ימשיכו לתפקד כמו שצריך >>>
יתכן שהחברה "תרדוף אחר הביקוש" במחצית השנייה של השנה ולתוך 2024. במילים אחרות, נייקי לא מבטלת לגמרי את החשש ממיתון אלא מדגישה את החוזקה היחסית של המותג שלה כרגע.
כמו תמיד, אני לא מחזיק ולא ממליץ. אם בא לכם עוד תוכן כזה מוזמנים אלי ל'תשואת יתר' בטלגרם t.me/hotstockswalls…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
האפשרויות היום לחשיפה למדד הזה רבות ומגוונות, אבל לא כולן יתנו לכם את אותה התוצאה. אני אתמקד כאן בקרנות הסל העוקבות אחר המדד, למרות שניתן להיחשף גם דרך החזקת חוזים עתידיים סחירים (futures). נתחיל עם הפתרונות הכי נפוצים שיש – קרנות הסל האמריקאיות.
בארה"ב יש 3 קרנות סל גדולות מאוד שנותנות חשיפה מדויקת למדד S&P500. הגדולה ביותר היא $SPY, שמנהלת כ-410 מיליארד$ וגובה דמי ניהול של 0.09%. השניה בגודלה היא $IVV שמנהלת 328 מיליארד$ וגובה דמי ניהול של 0.03%, ולא רחוק מאחוריה נמצאת $VOO שמנהלת 313 מיליארד$ וגובה גם היא 0.03% בשנה.
ספוילר: אם אתם מחזיקים את המניה יש מצב שלא תאהבו את המסקנה שלי פה. יאללה שרשור
ג"נ לפני הכול: לא מחזיק ולא ממליץ
מניית PYPL ירדה השבוע לשפל של 7 שנים, אחרי פרסום דוח רבעוני שלפחות בשורה התחתונה עקף את תחזיות האנליסטים ואפילו כלל העלאת תחזית שנתית. הסיבה לירידה השבוע היא אותה סיבה שהובילה את הירידה במניה בשנה וחצי האחרונות – התחרות בתחום התשלומים הולכת וגדלה, וזה מונע מהחברה לצמוח.
/2
האיום הכי גדול היום על פייפאל ועל יתר החברות בתחום התשלומים הוא חברת אפל $AAPL, ששרות אפל פיי שלה מונה את מספר המשתמשים הגדול ביותר בתחום התשלומים במובייל מחוץ לסין (שם AliPayו-WeChat Payהם הדומיננטיים ביותר). מקום שני מחוץ לסין הוא גוגל פיי, והשרות של פייפאל נמצא במקום השלישי
/3
משהו מעניין מאוד קורה בשוק הנדל"ן האמריקאי, ויתכן שנראה בקרוב תרחיש דומה גם בשוק הנדל"ן הישראלי.
בשנה החולפת הריבית בארה"ב עלתה בחדות, ואיתה עלתה גם הריבית על המשכנתאות. זה הביא לירידה בביקוש לדירות מגורים, מאחר שעלות המימון הפכה ליקרה מאוד. עד כאן זו בדיוק התוצאה לה ציפינו >>>
ריבית עולה אז הביקוש לנדל"ן יורד, כמו בספרי הכלכלה.
אבל כשהריבית עולה בכזו מהירות יש לזה גם השפעות לא צפויות. הביקוש לדירות ירד, אבל גם ההיצע. אנשים שחשבו למכור את הבית ולעבור דירה הבינו פתאום שעל הדירה הבאה שיקנו הם יאלצו לקחת משכנתא יקרה בהרבה ממה שיש להם כיום.
/2
בין 2013 ל-2019 הריבית על משכנתא ל-30 שנה בארה"ב נעה בין 3.5% ל-4.9%. מי שלקח משכנתא או מיחזר משכנתא קיימת בשנים 2020-21 שילם ריבית נמוכה עוד יותר – סביב 3%, ובשפל 2.6%.
מה עושה אותו בעל דירה שפתאום מגלה שעל הבית הבא שהוא רוצה לקנות הוא יצטרך לקחת משכנתא בריבית של 6-7% ל-30 שנה?
שרשור קצר על מה קרה למחזקי האג"ח קוקו של קרדיט סוויס $CS ולמה הם קמו היום כועסים במיוחד (אם אתם נהנים מקריאה של מאזני בנקים זה בשבילכם)
🧵🧵🧵
בתיווך של הבנק המרכזי בשווייץ הוכרז אתמול ש-UBS ירכוש את קרדיט סוויס תמורת 3 מיליארד פרנק שוויצרי. בעלי המניות של $CS לא בדיוק נושמים לרווחה מאחר שהעסקה נסגרה במחיר נמוך בהרבה ממה ששיקף מחיר מניית קרדיט סוויס בסוף השבוע שעבר, אבל זה היה כנראה בלתי נמנע.
/2
אבל מי שעוד יותר מתוסכלים מהעסקה הם מחזיקי האג"ח של קרדיט סוויס, או יותר נכון מחזיקי האג"ח ההיברידי של הבנק. לפני שנרחיב מה קרה שם צריך לתת קצת רקע למי שלא מכיר את הנושא.
בכל מאזן של בנק גדול כיום יש מבנה התחיבויות מסודר. סדר הנשיה של ההתחייבויות הוא >>>
/3
חברת השבבים $AMD פרסמה אתמול בערב דוח שהיה מעט יותר טוב מהתחזיות, והמניה הגיבה בעלייה קלה במסחר המאוחר. עברתי על שיחת הועידה כדי לחפש תובנות, והרי הם לפניכם.
אתמול כתבתי בטלגרם שהשוק מחפש "שבב של אופטימיות" בדוח של AMD, ולדעתי קיבלנו את זה.
/1
שימו לב לדברים שאמרה ליסה סו, מנכ"לית החברה (בתרגום חופשי): "כאשר אנחנו נכנסים לשנת 2023, אנו מצפים שהביקוש בענף יישאר מעורב ויעלה במחצית השניה של השנה. בשוק ה-PC אנחנו מעריכים שנראה התכווצות של 10% בשוק השנה".
/2
"במגזרי ה-Embedded והשרתים אנו מאמינים שאנחנו ממוצבים היטב להגדיל הכנסות ונתח שוק בשנה הקרובה על סמך הפוזיציה החזקה שלנו בענף ופורטפוליו המוצרים המוביל שלנו.
אנחנו עדיין מזהים רמות גבוהות של מלאי אצל חלק מהלקוחות במגזר הענן מה שיוביל למכירות חלשות יחסית ב-H1, ו-H2 חזקה יותר".
/3
אם בעבר מסחר בשוק ההון לא היה נגיש במיוחד, כיום דרישות הסף לכניסה לעולם המסחר נמוכות יחסית – צריך מחשב, חיבור לאינטרנט, חשבון מסחר עם כמה אלפי דולרים, וזהו.
אבל הקלות בה ניתן להיכנס לתחום הזה מטעה.
/1
כל אחד יכול "להשתתף במשחק", אבל כדי לנצח עליכם לשלם מחיר יקר הרבה יותר.
לא הייתם מתחילים לבצע ניתוח לב פתוח אצלכם בסלון אחרי קריאת ספר אנטומיה למתחילים, נכון? ועדיין, סוחרים בתחילת דרכם מצפים להרוויח הון בשוק המניות למרות שעוד לא התמקצעו וצברו את הניסיון הנדרש.
/2
רופאים ועו"ד לומדים במשך שנים וצוברים ניסיון כמתמחים לפני שמתחילים לעבוד בתחום. חלקם יעבדו עוד שנים עד שיבנו לעצמם שם. מהנדסים עוברים תקופת למידה ממושכת ומשלמים שכר לימוד גבוה לפני שהם נכנסים לתפקיד מתגמל בהיי טק, וגם אז הם חייבים להישאר מעודכנים כדי להישאר רלוונטיים.
/3