۱- شاهزاده، مسیح، حامد، نازنین، علی کریمی و گلشیفته مدت قابل ملاحظهای با هم در ارتباط بودهاند. هر کسی تا به حال بر روی متن یک بیانیه ( حتی در موضوعات بسیار کم اهمیت تر از رهبری یک انقلاب) کار کرده باشد میداند که چه کار سخت و وقتگیری است.
نوشتن بیانیه های کوتاهتر خیلی سخت تر هم هست چون حذف چیزهایی که فکر میکنی لازم است نوشته شوند از اضافه کردن آنها سخت تر است. توافق بر سر حذفیات هم اغلب خیلی وقتگیر است. به همین دلیل است که بیانیه های سیاسی ایرانی به طور تاریخی بیشتر شبیه مقاله بودهاند تا بیانیه های موجز.
پس یا این شش نفر وقت زیادی را با هم در ارتباط بودهاند یا اینکه همدیگر را خیلی قبول دارند و طرز فکرشان خیلی به هم شبیه است که توانستهاند یک بیانیه مشترک کوتاه را در مدت کمی تهیه کنند.
۲- این شش نفر در رازداری و رعایت نکات امنیتی قابل اعتماد هستند. در مدت زمان همکاری
که احتمالا کوتاه هم نبوده، ایده این بیانیه مشترک لو نرفته و جمهوری اسلامی نتوانسته در این شبکه نفوذ کند.
۳- سه زن و سه مرد در این ائتلاف حاضر هستند. در انقلاب ملی #زن_زندگی_آزادی، چه خوب که زنان دست کم در اقلیت نیستند.
۴- چهره های حاضر در ائتلاف دقیقا همانهایی هستند که در این چند ماه نامشان بیش از دیگران بر زبان مردم جاری بود. مشخص است که صدای مردم به گوش رهبران رسیده است و آنها با دقت به خواست مردم گوش میدهند و میشنوند.
۵- تعداد کم افراد حاضر در ائتلاف نشان میدهد که هدف نهایی ایجاد یک نهاد مؤثر و کارا برای تصمیم گیری و رهبری است نه یک بیانیه مشترک بیهدف از طرف تعداد زیادی آدم.
۶- از واکنشها مشخص است که مردم برای این گروه نام ائتلاف را برگزیدهاند. درست است که معنی رایجتر ائتلاف، ائتلاف بین احزاب است ولی ائتلاف همچنین میتواند به معنی ائتلاف بین افراد باشد. چیزی که در هر دو صورت در معنی واژه ائتلاف مستتر است موقت بودن آن است. همانی که مردم میخواستند.
۷- خوشفکری و ابتکار در نحوه اعلام. واقعا کار شیک و تر و تمیزی بود. این استفاده مبتکرانه از شبکه های اجتماعی نیاز به ایجاد یک پلتفرم جدید را از بین برد. انتخاب لحظه شروع سال جدید میلادی به وقت ایران یعنی درست ساعت ۱۲:۰۰ نیمه شب خیلی کار قشنگی بود. عالی بود این ابتکار!
۸- قول سازماندهی در سال ۲۰۲۳. هر چه از اهمیت سازماندهی و هر چه از کمبود سازماندهی بگوییم کم گفتهایم. اگر بخواهم حدس بزنم شاید واژه سازماندهی در نسخه اولیه بیانیه نبوده و به اصرار حامد اسماعیلیون اضافه شده. نمیدانم چقدر این حدس درست است ولی میدانم که او هم اهمیت
سازماندهی را فهمیده و هم در سازماندهی موفق بوده. در کل هر کدام از این شش نفر نقاط ضعف و قوتی دارند و در اولین حرکتشان نشان دادند که همافزایی دارند. عالی!
۹- خیلی ها گفتند وقتی توییتهای مشترک را خواندند گریه کردند. خودم وقتی هشتگ #مهسا_امینی را دیدم بغض کردم. ژینا نام تو رمز شد.
۱۰- قول دادهاند که سال ۲۰۲۳ سال پیروزی باشد. چقدر این حرف مهم بود! کلی گویی تمام شد. حالا برای پیروزی ضرب الاجل داریم. دیگر نمیگوییم ماراتون است یا هر چه بشود اوضاع به عقب برنمیگردد. میگوییم تا قبل از پایان ۲۰۲۳ جمهوری اسلامی را از کشورمان پرت میکنیم بیرون و میدانیم که میکنیم.
به همین دلیل نام #ائتلاف_۲۰۲۳ نام درستی است. قبل از پایان سال ۲۰۲۳ پیروز میشویم و این ائتلاف در سال ۲۰۲۴ وجود نخواهد داشت. در سال ۲۰۲۴ و پیش از آن دولت انتقالی شکل خواهد گرفت که احتمالا همه یا چند نفر از اعضای #ائتلاف_۲۰۲۳ در آنجا هم حضور خواهند داشت.
پایان
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
رهبر انقلاب کیست؟ پاسخ درست شاهزاده رضا پهلوی و پاسخ غلط حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد
لطفا قبل از ادامه، این دو متن را بخوانید:
در این چند ماه رسانه ها و دولتمردان خارجی به تکرار از چهره های مطرح اپوزیسیون پرسیدهاند «رهبر انقلاب کیست»؟ پاسخ کلیشهای حامد اسماعیلیون و مسیح علینژاد این بوده که «رهبران انقلاب الان در ایران در زندان هستند».
بزرگترین افسوس من از اشتباهات تظاهرات برلین این است که اتحادی که در خارج از ایران برای برگزاری تظاهرات حول شخص حامد اسماعیلیون عزیز شکل گرفته بود از دست رفت و امکان تکرار چنین تظاهرات با شکوهی در خارج از کشور دیگر وجود ندارد مگر اینکه حامد رویه خود را اصلاح کند.
اصلاحی که اصلا بعید نیست چون حامد اسماعیلیون فردی شریف، توانمند و با هوش است. ما باید بتوانیم در خارج از کشور همچنان تظاهرات وسیعی برگزار کنیم و این کار بدون محوریت حامد اسماعیلیون امکان ندارد.
ایرانیان حامد اسماعیلیون را یک ایرانی دادخواه میدانستند نه یک کنشگر سیاسی
وابسته به یک جریان مشخص سیاسی. دلیل همراهی مردم با او این بود که همه ایرانیها از جمهوری اسلامی زخم خورده اند ولی تقریبا هیچکدام زخمشان به شدت زخم حامد نبوده است. ظلمی که جمهوری اسلامی به حامد کرد ما را مطمئن میکرد او هم مثل ما به دنبال بیرون کردن این شر مطلق
بارها علیه جمهوری اسلامی به پا خاستهایم و هر بار سرکوب شدهایم. سمپاتهای پنهان جمهوری اسلامی که رویشان نمیشود بگویند "دوست دارند جمهوری اسلامی بماند" به جای اینکه بگویند "دوست دارند جمهوری اسلامی بماند" میگویند "جمهوری اسلامی میماند".
دلیلشان برای پراکندن بذر ناامیدی چیست؟ بر اساس چه شواهدی پیشگویی میکنند که جمهوری اسلامی میماند؟ یادمان میآورند که قبلا هم بر خاستهایم و سرکوب شدهایم. میگویند گذشته آینده را دقیقا پیش بینی میکند. میگویند چون چیزی قبلا اتفاق افتاده حتما در آینده هم اتفاق خواهد افتاد.
این بار ولی فرق میکند. فرقش چیست؟ فرقش از زمین است تا آسمان. فرقش از شکست است تا پیروزی. فرقش اینهاست:
- مقابله با نیروهای سرکوب
نسل عوض شده است. جوانان دهه هشتادی و دهه هفتادی با نسل بی خاصیت و ترسوی ما جوانان دوره "اصلاحات" فرق میکنند. ما حتی اگر به خیابان میآمدیم به