هلگه لیمبورگ، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی #محمد_مهدی_کرمی، معترضی که اعدام شد در گفتوگو با دویچه وله اظهار داشت، از اعدام او شوکه شده است، زیرا با وجود این که حکم اعدام در دیوان عالی جمهوری اسلامی تایید شده بود، امیدوار بوده که حکم لغو شود.
لیمبورگ پس از تایید قطعی حکم، تلاشهای زیادی برای نجات جان کرمی کرد. او در این زمینه در شبکههای اجتماعی بسیار فعال بود و در تظاهرات شرکت میکرد و برای گرفتن اطلاعاتی هر چند ناچیز به سفارت جمهوری اسلامی در برلین فشار میآورد.
عضو حزب سبزهای آلمان تاکید کرد، کشتن کرمی مانع ادامه فعالیتهای او برای نجات جان دیگر معترضان دربند نخواهد شد. لیمبورگ در پاسخ به این پرسش که آیا با بستگان کرمی در تماس است گفت، در این مورد نمیتوان صحبت کرد زیرا هر پاسخی میتواند برای بعضیها دردسر ایجاد کند.
او اما اظهار کرد که با فعالان حقوق بشری و سیاسی ایرانی در آلمان تماس دارد و آنها هم با نزدیکان یا بستگان بازداشتشدگان اعتراضات سراسری اخیر تماس دارند.
پیکر محمدمهدی کرمی تحت فشار نیروهای امنیتی در اشتهارد کرج بە خاک سپردە شد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان دوشنبه شب ۹ ژانویه (۱۹ دی) در یک رشته توییت درباره اینکه چرا اتحادیه اروپا، سپاه پاسداران را در فهرست گروههای تروریستی قرار نمیدهد، توضیح داد.
او نوشت، از ماه اکتبر دهها تن از فرماندهان سپاه پاسداران که در قتل، شکنجه و اعمال خودسرانه دخالت داشتهاند به طور شخصی تحت تحریم قرار گرفتهاند؛ اموالشان ضبط شده و تجارت و رفت و آمدشان محدود شده است.
وزیر خارجه آلمان در توییت خود تصریح کرد: «در نشست بعدی وزرای خارجه اتحادیه اروپا ما با شرکای خود در اتحادیه اروپا راهکارهایی را برای در نظر گرفتن لیستهای جدید به کار میگیریم اما این برای ما کافی نیست: قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی از نظر سیاسی مهم و سودمند است.»
خبرگزاری میزان روز دوشنبه درباره حکم اعدام محمد قبادلو و محمد بروغنی نوشت:
«اساسا اجرای احکام این محکومان در این مقطع زمانی به دلیل پایان نیافتن تشریفات قانونی در دستور کار نبوده و انتشار خبر مورد اشاره صرفا یک عملیات فریب علیه خانواده محکومان بوده است.»
شب گذشته خبر احتمال اجرای حکم عدام محمد قبادلو و محمد بروغنی از معترضین بازداش شده با واکنشهای بسیاری در داخل و خارج از ایران روبرو شد.
مدیر اجرایی سازمان "عدالت برای ایران" در توئیتر خود نوشت: «شواهد و قرائن حاکی از این است که سپاه دیر یا زود از سوی بریتانیا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته خواهد شد.»
به گفته شادی صدر، در صورت بهرسمیتشناختن سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی از سوی اتحادیه اروپا، "تمامی اموال منقول و غیرمنقول و حسابهای بانکی سپاه و شرکتهای تابعه آن در حوزه اتحادیه اروپا بلوکه خواهد شد و هیچ شخص حقیقی و حقوقی اروپایی حق هیچگونه مراوده تجاری یا مالی
مستقیم یا غیرمستقیم با این شرکتها را نخواهد داشت."
صدر در رشته توییت خود توضیح داده است: «تروریست شناختهشدن سپاه در حوزه اتحادیه اروپا باعث محدودیت صدور ویزا و یا ممنوعیت اقامت برای اعضا، حامیان و مبلغان آن نخواهد شد.
به گزارش سایت زیتون، ابوالفضل قدیانی فعال سیاسی منتقد حکومت، در بیانیهای اعلام کرد که بار دیگر تلفنی به دادستانی احضار شده و در این مرکزِ "غیر قانونی" حاضر نخواهد شد.
او که تاکنون بارها طعم زندان را چشیده حدود دو هفته پیش در ویدیویی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، را مصداق کامل "مفسد فیالارض و محارب" خواند و او را "بزرگترین دشمن ملت ایران" نامید. قدیانی در این ویدیو گفت: «مطمئن باشید این حکومت رفتنی است.»
به نوشته زیتون، بر اساس احضاریه یاد شده قدیانی موظف است امروز (دوشنبه ۹ دی) به دادستانی تهران مراجعه کند.
او پایهگذار و از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی است. قدیانی دستگاه قضایی را «بیگانه با حقوق ملت و اجرای عدالت» دانست و گفت :
حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز گفته است که مرگ محسن جعفری راد، یکی از معترضان بازداشت شده که پیشتر آزاد شده بود، بر اثر مصرف قرص برنج بوده است.
او مدعی شد که "حسب تحقیقات انجام شده از خانواده، محسن جعفری راد بعد از فوت پدر و مادرش دچار افسردگی بوده و داروی اعصاب مصرف میکرد".
این مستندساز و منتقد فیلم روز چهارم آبان در کرج دستگیر و ۱۰ روز بعد با معرفی کفیل آزاد شد. به او اتهام "فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق حضور در تجمعات غیرقانونی و فیلمبرداری از آن و دعوت به تجمع غیر قانونی" زده شده بود.
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز دوشنبه ۱۹ دیماه در سخنانی در جمع شماری از مردم قم با انتقاد از سکوت برخی از چهرها نسبت به اعتراضات جاری در ایران، ضمن اشاره به وقایع صدر اسلام بویژه دوران امام سوم شیعیان گفت:
«آنجا میایستید؛ تماشا میکنید؛ بعد دلتان میسوزد، آن وقت میآیید در میدان. این کار را به هنگام انجام ندادن این جور است. کار را به هنگام باید انجام داد.»
علی خامنهای با ادعای اینکه "یک عدهای و خارجیها" میخواستند وانمود بکنند که ''این اغتشاشات مخالفت با ضعفهای کشور است''، افزود: «نه، بنده به شما عرض میکنم عکس این قضیه است. اینها میخواستند نقاط قوت ما را از بین ببرند.»